ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ – ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΝΕΟ ΚΙΛΕΛΕΡ»

Θ. Νασιακόπουλος: «Κάθε ψήφος εντολή για διαφάνεια και έργο»

* «Οι ίδιοι οι δημότες είναι βέβαιοι για την πολύ μεγάλη νίκη του ενωτικού – ανεξάρτητου συνδυασμού μας «Νέο Κιλελέρ».

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 4:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:40
«Κάθε ψήφος έχει την δική της αξία. Όσο περισσότερες είναι οι ψήφοι στο συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ» τόσο ισχυρότερη είναι η εντολή των δημοτών για ενότητα, διαφάνεια, έργο και αποτέλεσμα στον δήμο μας», επισημαίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ – επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» σε συνέντευξή του στην «Ε».
Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος μεταφέρει την βεβαιότητα των δημοτών για «την πολύ μεγάλη νίκη του ενωτικού συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ», χαρακτηρίζει «αδιάρρηκτη» την ενότητα, επαναδιατυπώνει το ερώτημα προς τον απερχόμενο δήμαρχο για τις «απ’ ευθείας αναθέσεις», παρουσιάζει τις προτεραιότητές του για τη νέα θητεία και αναλαμβάνει την δέσμευση να είναι 24 ώρες το 24ωρο στο πλευρό κάθε δημότη.
*Είστε ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες στο νομό Λάρισας, κ. Νασιακόπουλε. Γιατί ένας επιχειρηματίας να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση;
-Να επισημάνω ότι δεν είμαι μόνο επιχειρηματίας αλλά και αγρότης. Και θεωρώ μεγάλη μου τιμή που είμαι αγρότης. Άλλωστε, η γεωργία είναι η ζωή μου: από παιδί είμαι στα χωράφια, γνωρίζω πολύ καλά και τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν σήμερα στον αγροτικό τομέα.
Αποφάσισα λοιπόν, να ασχοληθώ με τον τόπο μου γιατί τον υπεραγαπώ και θεωρώ καθήκον μου να προσφέρω τώρα που έχω το χρόνο αλλά και τη μεγάλη εμπειρία. Και σας λέω ότι έχω τον χρόνο γιατί στις επιχειρήσεις αναλαμβάνουν τα ηνία τα τρία παιδιά μου.
Γι’ αυτό και ανέλαβα δημόσια την δέσμευση να είμαι 24 ώρες το 24ωρο στο πλευρό των δημοτών. Γιατί εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι την ενασχόληση με τον δήμο: Να είσαι διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Να είσαι κοντά του όταν σε χρειάζεται, να μπορεί να σε βρει και να σου μιλήσει όταν σ’ έχει ανάγκη. Και το κυριότερο: να είσαι αποτελεσματικός, να προσφέρεις έργο στον τόπο και να στηρίζεις κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη.
*Έχετε, όμως, την εμπειρία; Γνωρίζετε την αυτοδιοίκηση; Πως σχολιάζετε την άποψη του κ. Κομήτσα «να εκλέγονται δήμαρχοι μόνο όσοι έχουν θητεύσει πριν δημοτικοί σύμβουλοι»;
-Θεωρείτε ότι ένας επιχειρηματίας που διοικεί, κατά κοινή ομολογία, με επιτυχία μεγάλες επιχειρήσεις στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα της οικονομίας για πολλά χρόνια, επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν δουλειά και εισόδημα ακόμη και 80 οικογένειες τις περιόδους αιχμής, θεωρείτε ότι αυτός ο επιχειρηματίας δεν μπορεί να διοικήσει έναν δήμο;
Αλλά ας αναλύσουμε την άποψη του κ. Κομήτσα. Τι υποστηρίζει; Το πρώτο που μας λέει είναι ότι ουσιαστικά δεν χρειάζονται οι εκλογές. Γιατί, αν... απαγορεύεται σε άλλους να είναι υποψήφιοι και σε άλλους επιτρέπεται, δηλαδή επιβάλλεται να συνεχίζουν μόνο οι ίδιοι δήμαρχοι σε κάθε δήμο, τότε τι χρειάζονται οι εκλογές; Στην προέκτασή της, όμως, η άποψη αυτή μας λέει και το εξής ακόμη πιο ανησυχητικό: Ότι δεν χρειάζονται καν να εκλέγονται δήμαρχοι. Θα αρκεί κάποιος υπάλληλος που «θα ξέρει» για να διοικεί τον δήμο.
Αντιλαμβάνεσθε ότι πρόκειται για πρωτοφανή και βαθύτατα αντιδημοκρατική άποψη, την οποία εκφέρει μάλιστα ένας συνδικαλιστής – δήμαρχος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντέδρασε όταν μειώθηκε η αμοιβή των δημάρχων. Πρόκειται, συνεπώς, για άποψη που «χτυπά» στον πυρήνα της δημοκρατίας: το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Τέτοιες απόψεις δεν μπορεί να λέγονται στις εκλογές όσο διακαώς κι αν επιθυμεί κάποιος να παραμείνει στην εξουσία. Τέτοιες απόψεις είναι επικίνδυνες. Και χρειάζονται αποφασιστική απάντηση από τους δημοκρατικούς πολίτες του Δ. Κιλελέρ στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.
* Μιλάτε συνεχώς για ενότητα. Αλήθεια, με ποιον από τους συνδυασμούς που διεκδίκησαν τον δήμο Κιλελέρ το 2010 νιώθετε πιο κοντά;
-Ο ενωτικός – ανεξάρτητος πολυσυλλεκτικός συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ» αποτελεί μια καινούργια πρόταση στους δημότες του Δ. Κιλελέρ. Επειδή όμως με ρωτάτε σας απαντώ ότι στο συνδυασμό μας υπάρχουν υποψήφιοι και από το συνδυασμό «Μαρίνος Αντύπας» και από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Ενωτική Κίνηση». Ενώνουμε δηλαδή τους δύο αυτούς συνδυασμούς αλλά προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα στελεχώνοντας το «Νέο Κιλελέρ» με νέα άτομα, επεκτείνοντας την απήχησή του στο σύνολο της κοινωνίας. Ο συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ», όπως επισήμανα στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου, αποτελείται από 60% εμπειρία, 40% ανανέωση, 100% διάθεση για αγώνα για προσφορά, 100% ελπίδα, 100% νίκη.
Για την άποψη του κ. Κομήτσα τι να σας απαντήσω; Είναι εμφανής η στόχευσή του να δυναμιτίσει την ενότητα στο συνδυασμό μας και, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει κανένα ενδοιασμό ακόμη και να παραποιεί κατάφωρα την πραγματικότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί και δείχνει να μην έχει ηθικούς φραγμούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια που αγωνιζόμαστε να συγκροτήσουμε τον ενωτικό συνδυασμό, σε κάθε δικό μας βήμα προς την ενότητα τον βρίσκαμε μπροστά μας να προσπαθεί να γκρεμίσει όσα χτίζαμε. Όλες οι προσπάθειές του απέτυχαν, το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η ενότητα είναι αδιάρρηκτη κι είναι η στέρεα βάση για την ιστορική αλλαγή της 18ης Μαΐου στον δήμο Κιλελέρ.
* Δηλώνετε στις ομιλίες σας την βεβαιότητά σας ότι ο συνδυασμός σας «Νέο Κιλελέρ» πρόκειται να είναι ο νικητής των εκλογών και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Πού εδράζετε αυτήν την εκτίμηση;
-Μα, αυτό είναι το κλίμα στον δήμο Κιλελέρ. Από το ένα άκρο του έως το άλλο. Οι ίδιοι οι δημότες είναι βέβαιοι για την πολύ μεγάλη νίκη του ενωτικού – ανεξάρτητου- πολυσυλλεκτικού συνδυασμού μας «Νέο Κιλελέρ». Αυτό το κλίμα το εισπράττω εγώ και οι υποψήφιοι του συνδυασμού που είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες. Μου λένε μάλιστα στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα ότι δεν θυμούνται άλλες φορές τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις όσο είναι αυτές του συνδυασμού μας.
Προσωπικά πάντως, ξεκαθαρίζω ότι όχι μόνο δεν εφησυχάζουμε αλλά εντείνουμε τις προσπάθειές μας τα 24ωρα που απομένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Κάθε ψήφος έχει την δική της αξία. Όσο περισσότερες είναι οι ψήφοι στο συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ» τόσο ισχυρότερη είναι η εντολή των δημοτών για ενότητα, διαφάνεια, έργο και αποτέλεσμα.
* Ποιοι παράγοντες εκτιμάται ότι θα κρίνουν το αποτέλεσμα;
-Ο βασικότερος όλων είναι το παλλαϊκό αίτημα για «αλλαγή, τώρα». Είναι άλλο να το ακούει κάποιος που κατοικεί σε άλλη περιοχή κι άλλο να το ζει κάποιος στον δήμο Κιλελέρ. Όπου κι αν πάμε, με όποιον κι αν μιλάμε, μία λέξη ακούγεται: «Φτάνει». «Όχι στον ισόβιο δήμαρχο». Το λένε ανοιχτά ακόμη και φανατικοί υποστηριχτές του στις προηγούμενες προεκλογικές αναμετρήσεις της δημοτικής αρχής που συμπληρώνει φέτος 20 ολόκληρα χρόνια στην εξουσία.
Προλαβαίνω ενδεχομένως το επόμενο ερώτημά σας. Το αίτημα για «αλλαγή» δεν εξαντλείται στα πρόσωπα αν και βεβαίως 20 χρόνια στην εξουσία για τα ίδια άτομα, για μια «κλειστή» ομάδα, είναι πολλά. Πάρα πολλά. Το ουσιαστικό περιεχόμενο του αιτήματος για «αλλαγή» αφορά την αλλαγή νοοτροπίας, την αλλαγή παλαιοκομματικών και παρωχημένων αντιλήψεων, την αντικατάσταση της «ενός ανδρός αρχής» από τη συλλογική ηγεσία και την δημοκρατική λειτουργία, αφορά τελικά σ’ έναν άλλο δήμο Κιλελέρ, σύγχρονο, διεκδικητικό, αποτελεσματικό, που να δίνει λύσεις στα τοπικά προβλήματα και να νοιάζεται έμπρακτα για τον δημότη.
* Μιλάτε συχνά για διαφάνεια. Έχετε κάτι συγκεκριμένο να προσάψετε στην απερχόμενη δημοτική αρχή;
-Ζητάμε να τοποθετηθεί δημόσια ο κ. Κομήτσας: Αληθεύει ότι έχει κάνει δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ; Αληθεύει ότι έχει κάνει απ’ ευθείας αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα του ιδίου και μελών (αντιδημάρχων) της δημοτικής ομάδας; Το ερώτημα για τις απ’ ευθείας αναθέσεις και το ύψος τους τέθηκε θεσμικά, μέσω του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Μάνδαλο εδώ και ημέρες. Καμία απάντηση από, τον κατά τα λοιπά λαλίστατο, κ. Κομήτσα.
Το επανέλαβα κι εγώ την περασμένη Κυριακή στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας, το θέτω καθημερινά στις ομιλίες μου. Καμία απάντηση από τον κ. Κομήτσα. Η τοπική κοινωνία βοά, ονόματα κυκλοφορούν ευρύτατα στον δήμο μας και ο απερχόμενος δήμαρχος σιωπά. Γιατί; Θεωρεί ότι είναι στη διακριτική του ευχέρεια; Μήπως θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες ως... προίκα της δημοτικής αρχής; Τελικά, το νόμιμο είναι και ηθικό; Οι δημότες αξιώνουν ξεκάθαρη απάντηση.
Η περίοδος, πάντως, της αδιαφάνειας τελειώνει στον δήμο Κιλελέρ την προσεχή Κυριακή. Ως ενωτικός συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ» δεσμευόμαστε για απόλυτη διαφάνεια. Δέσμευσή μας είναι ο Δήμος –καθρέπτης. Όλα στο φώς. Οι δημότες δικαιούνται και εμείς δεσμευόμαστε να γνωρίζουν τα πάντα.
* Είστε έτοιμοι να αναλάβετε την διοίκηση του δήμου Κιλελέρ; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;
-Είμαστε πανέτοιμοι, ξεκινάμε από την πρώτη ημέρα. Και δεν θέλουμε, το ξεκαθαρίζω από τώρα, ούτε μία ημέρα ως περίοδο χάριτος από τους δημότες. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι βαρύτατες: έχει χάσει τόσες πολλές και τόσο μεγάλες ιστορικές ευκαιρίες, έχει κρατήσει καθηλωμένο τον δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται μια τιτάνια προσπάθεια για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος και να κερδίσουμε το χρόνο. Έχουμε, όμως, μόνο μία επιλογή: να πετύχουμε.
Η φιλοσοφία μας συμπυκνώνεται στο τρίπτυχο: συνθέτουμε, συναποφασίζουμε, συνδημιουργούμε. Αλλάζουμε συθέμελα τη λειτουργία στον δήμο Κιλελέρ. Με πανίσχυρα τοπικά συμβούλια και την ενεργό συμμετοχή των δημοτών σε όλες τις αποφάσεις για τα θέματα που τους αφορούν. Με ευκαιρίες για όλους τους δημότες. Όλοι οι δημότες είναι ίσοι και έχουν τα ίδια δικαιώματα.
Μ’ ένα δήμο άριστα οργανωμένο, φιλικό στον δημότη. Μ’ ένα δήμο που διεκδικεί τεκμηριωμένα πόρους από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Δέσμευσή μας: Δεν περιμένουμε να έλθουν τα χρήματα σε μας αλλά πάμε εμείς να τα βρούμε! Μ’ έναν δήμο ο οποίος στηρίζει την τοπική κοινωνία και αναπτύσσει ένα δίχτυ κοινωνικής φροντίδας για όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.
Επείγουσα προτεραιότητά μας είναι το νερό. Δε νοείται εν έτει 2014 να υπάρχουν άνθρωποι στον δήμο μας που να πίνουν νερό από υδροφόρες. Δέσμευσή μας είναι επίσης να ασχοληθούμε με την άρδευση και την διαχείριση των υπέργειων και υπόγειων υδάτων αξιοποιώντας υπάρχουσες μελέτες που έχουν μείνει καταχωνιασμένες στα συρτάρια από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
Κεντρική προτεραιότητα μας είναι οι υποδομές για τη βελτίωση της καθημερινότητας αλλά και την υποστήριξη της ανάπτυξης. Στον δήμο μας δεν υπάρχει ούτε μία παράκαμψη δημοτικού διαμερίσματος, ενώ σε άλλον δήμο έχουν έξι παρακάμψεις οικισμών τα τελευταία χρόνια.
Δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με σύγχρονες υποδομές, υπεύθυνη ενημέρωση και υποστήριξη. Δημιουργούμε γραφείο αγροτικής ανάπτυξης έχοντας απευθείας σύνδεση με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ο.Γ.Α. , ΕΛ.Γ.Α., και όποια άλλη υπηρεσία απαιτείται. Η αγροτική οδοποιία πρόκειται να ξαναγίνει προσβάσιμη χωρίς ποτέ ξανά να εγκαταλειφτεί. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Δεσμευόμαστε όμως να είναι η κατάσταση καλύτερη από σήμερα.
* Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους δημότες λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες;
- Την προσεχή Κυριακή διεξάγεται στον δήμο μας η πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων ετών. Είμαστε βέβαιοι για την πολύ μεγάλη νίκη του ενωτικού συνδυασμού μας «Νέο Κιλελέρ». Τα μηνύματα είναι τα ίδια από παντού. Η αισιοδοξία, η ελπίδα και το χαμόγελο επιστρέφουν στον τόπο μας. Χρειάζεται όμως να προσέλθουν όλοι στην κάλπη. Να γίνουμε όλοι μας η αλλαγή που ονειρευόμαστε και μας αξίζει.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή κάνει τα πάντα για να παραμείνει γαντζωμένη στην εξουσία. Έφθασαν στο σημείο να βγάλουν προκήρυξη για προσλήψεις μόλις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές. Άκουσον, άκουσον. Προκήρυξη για προσλήψεις τρεις ημέρες πριν τις εκλογές, ενώ η έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών έχει δοθεί εδώ και σχεδόν ένα μήνα και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ληφθεί στις 30 Ιανουαρίου. Εμείς συμφωνούμε με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις προσλήψεις και την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου. Όμως, είναι δυνατόν, να κρατούν επί τόσες εβδομάδες την προκήρυξη στο συρτάρι μόνο και μόνο για να την παρουσιάσουν λίγο πριν τις εκλογές και κατ’ αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν όμηρους στις εκλογές τους δημότες που χρειάζονται δουλειά; Πρόκειται για πρωτόγνωρες καταστάσεις, για αήθη εκμετάλλευση του ιερότερου δικαιώματος του ανθρώπου: του δικαιώματος στην εργασία. Είναι η μοναδική δημοτική αρχή που χρησιμοποιεί τέτοιες παλαιοκομματικές πρακτικές στη χώρα, η μοναδική δημοτική αρχή που χρησιμοποιεί το Δημαρχείο ως εκλογικό κέντρο και κάνει προεκλογικό αγώνα με τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες.
Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο απεγνωσμένα επιχειρούν να κρατηθούν στην εξουσία. Και φυσικό είναι να απορεί κάθε καλοπροαίρετος πολίτης: Γιατί τόσο πάθος, τέτοια βουλιμία για εξουσία; Δεν τους έφθασαν 20 ολόκληρα χρόνια;
Ό,τι άλλο και να προφασιστούν, ό,τι άλλο και να κάνουν ή να υποσχεθούν, να ξέρουν πάντως πως πέφτει στο κενό. Όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές γυρνάνε μπούμερανγκ. Ακόμη και άνθρωποι που τους στήριζαν έρχονται πλέον στο συνδυασμό μας δηλώνοντας την έκδηλη δυσαρέσκειά τους γι’ αυτές τις πρακτικές.
Ολοένα και περισσότεροι δημότες συσπειρώνονται στον ενωτικό – ανεξάρτητο συνδυασμό μας «Νέο Κιλελέρ». Εμείς κρατάμε ψηλά τις σημαίες του ήθους, της αλήθειας και της εντιμότητας. Ακούμε την κοινωνία, ενημερώνουμε για το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις μας, αγωνιζόμαστε με την ίδια συνέπεια και αποφασιστικότητα για την πολύ μεγάλη νίκη της 18ης Μαΐου. Τη νίκη που θα γράψει ιστορία και θα γραφτεί στην ιστορία. Για έναν πραγματικά νέο δήμο Κιλελέρ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass