Μ. Σπυράκη: Νίκη της ΝΔ για να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2014 22:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:52

 

Την πεποίθηση της ότι «η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επειδή οι Έλληνες που έκαναν μια θηριώδη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, δεν θα αφήσουν να χυθεί η καρδάρα με το γάλα» εκφράζει, με συνέντευξη της στην «Ε» η δημοσιογράφος, υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη δεσμεύεται ότι «εφόσον εκλεγεί στην Ευρωβουλή θα λογοδοτεί στους ψηφοφόρους της κάθε χρόνο και αυτοί θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το έργο της και να την διορθώνουν, όπου σφάλλει.

 

Τελικά σε αυτές τις ευρωεκλογές ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το κριτήριο του ψηφοφόρου; Οι συσχετισμοί που θα δημιουργηθούν στο Ευρωκοινοβούλιο ή οι εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας;

Όπως σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι και στην Ελλάδα οι ψηφοφόροι πηγαίνουν στο παραβάν με το προσωπικό τους πρόβλημα. Πρέπει όμως να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι η  επίλυση για πολλά από τα προσωπικά μας προβλήματα θα έρθει μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο. Στο εξής το Ευρωκοινοβούλιο αποφασίζει για το πόσες ημέρες άδεια λοχείας θα παίρνει μια γυναίκα, πόσο θα κοστίζουν οι κλήσεις στο εξωτερικό από το κινητό μας, ενώ θα ελέγχει και τις τράπεζες ώστε να μην μπορεί κανείς τραπεζίτης να τζογάρει και τη χασούρα να την πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα από τις διευρυμένες αρμοδιότητες που έχει πλέον το ευρωκοινοβούλιο. Και μπορούμε να επιτύχουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις για τη χώρα μας , αν όσοι εκλεγούν κάνουν τις κατάλληλες συμμαχίες. Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία, έχουμε δηλώσει ευθαρσώς ότι ανήκουμε στο  Ευρωπαϊκό Λαϊκό  Κόμμα- που έρχεται πρώτο στις δημοσκοπήσεις- και θα ψηφίσουμε για πρόεδρο της Κομισιόν τον Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ. Και μέσω του ΕΛΚ και των συμμαχιών θα παλέψουμε για να δοθούν στην Ελλάδα τα εργαλεία ώστε η χώρα να αντιμετωπίσει τα πολύ μεγάλα προβλήματα που της άφησε η κρίση. Πρώτο και σημαντικότερο εργαλείο η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δημιουργία αληθινών θέσεων εργασίας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη του μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι πρώτη, δικαιολογημένα θα θέσει θέμα νομιμότητας της συγκυβέρνησης. Πως το σχολιάζετε;

Τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής δεν επιβεβαίωσαν πάντως τις προσδοκίες του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς στη Λάρισα το γνωρίζετε καλά με την επιτυχία του Κώστα Αγοραστού, του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Ήπειρο , του Κώστα Μπακογιάννη στην Στερεά και πολλών άλλων υποψήφιων.  Είμαι πεπεισμένη ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές επειδή οι Έλληνες που έκαναν μια θηριώδη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, δεν θα αφήσουν να χυθεί η καρδάρα με το γάλα. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα, και να αποκαταστήσει σιγά-σιγά τις αδικίες και τα λάθη που έγιναν. Γιατί λάθη έγιναν. Και στην υγεία και στην οριζόντια φορολόγηση και στις ρυθμίσεις για τα ταμεία και την εφορία. Και τώρα ήρθε η ώρα να τα διορθώσουμε.

Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε στην πανελλαδική σας περιοδεία, τόσο για την ΝΔ, όσο και για σας;

Κανείς δεν αντέχει να ξαναμπεί στην περιπέτεια του 2012. Το μόνο που θέλουν όλοι - και μίλησα με πολλούς αν σκεφτείτε ότι έχω επισκεφθεί 38 νομούς- είναι να γίνουμε ξανά μια κανονική χώρα. Μια χώρα που μπορεί να πληρώνει μόνη της τις υποχρεώσεις της, που θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές και όχι μόνο από τον μηχανισμό στήριξης, που θα φροντίσει να δημιουργηθούν δουλειές για όλους. Και στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες, και οι φοροαπαλλαγές που πρότεινε και τα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στοχεύουν στη μείωση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε μια επταετία. Πρέπει όμως να γίνουν κινήσεις εδώ και τώρα. Άμεσα να ξεκινήσουν οι φοροελαφρύνσεις για τα φυσικά πρόσωπα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι δόσεις στην Εφορία και τα Ταμεία να γίνουν 100 ή και περισσότερες και να ελαχιστοποιηθούν τα κριτήρια υπαγωγής στον Τειρεσία, λαμβάνοντας υπ όψιν τις επιπτώσεις της κρίσης. Και φυσικά να ενισχυθεί το κοινωνικό δίχτυ στην Υγεία.  

Γιατί να προσέλθει ο Λαρισαίος στην κάλπη να ψηφίσει για την Ευρωβουλή, όταν μέχρι τώρα η σχέση του με τον εκάστοτε ευρωβουλευτή ήταν τυπική έως ανύπαρκτη; 

Γιατί από φέτος  με το δικαίωμα  της σταυροδοσίας , έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτούς που θεωρεί καταλληλότερους. Αν οι Έλληνες, οι πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας με τιμήσουν και βάλουν την Κυριακή ένα σταυρό δίπλα στο όνομά μου δεσμεύομαι ότι θα λογοδοτώ στους ψηφοφόρους μου κάθε χρόνο. Θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το έργο μου και να με διορθώνουν όπου σφάλλω. Παράλληλα όμως επιμένω ότι θα λέω την αλήθεια για το τι μπορεί να γίνει και τι όχι με τα εργαλεία της Ε.Ε. και πάντα σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της αληθινής οικονομίας θα συζητάμε και θα σχεδιάζουμε το επόμενο βήμα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass