Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Αναστασία Τοπαλίδου: Η πρώτη της φορά με το «Ποτάμι»

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2014 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:55

 

 

Μια Λαρισαία η Αναστασία Τοπαλίδου που επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Κρήτη αποφάσισε να στηρίξει τη νέα πολιτική κίνηση που δημιουργήθηκε «Το Ποτάμι» και κατεβαίνει υποψήφια ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Η συγκεκριμένη υποψήφια είναι από τους λίγους υποψηφίους πους συνδυάζει την επιστήμη με τον αθλητισμό καθώς   εκτός από υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής Κρήτης και συνεργαζόμενη ερευνήτρια του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας έχει σημαντικές διακρίσεις στον αθλητισμό ως αθλήτρια και ως διαιτητής-κριτής σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα μπάντμιντον.

Πάντα πρωτοπόρος στις δράσεις της (ιδιαίτερα στον αθλητισμό καθώς στη Λάρισα το μπάτμιντον είχε περιορισμένη δράση  μια και υπήρξε ενεργός ως άθλημα για μικρό διάστημα) εξηγεί γιατί η …πρώτη της φορά στην πολιτική ήταν με το «Ποτάμι»: «Παρακολουθούσα τα νέα και τα όσα λέγονταν ή γράφονταν για Το Ποτάμι, από την πρώτη μέρα της ανακοίνωσης του. Θες από περιέργεια, θες από έκπληξη για το εγχείρημα ή απλά από ενδιαφέρον για τη ροή των γεγονότων. Στην πορεία είδα, πως τα όσα «έλεγε» Το Ποτάμι ήταν όλα αυτά που λίγο πολύ έχουμε πει στις ιδιωτικές μας συζητήσεις με φίλους ή συνεργάτες. Πράγματα αυτονόητα, ρεαλιστικά, απλά, τα οποία ωστόσο ποτέ δεν είχαν γίνει πράξη. Ενδιαφέρθηκα για εθελοντική συμμετοχή σε αυτή τη δράση, αλλά μέχρι εκεί. Μια μέρα και ενώ απουσίαζα στο εξωτερικό, μπορεί να ήταν και σημάδι καθώς ήμουν στις Βρυξέλλες, δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στο οποίο μου είπανε, πως μέσω μιας διαδικτυακής διαδικασίας, όπου ο απλός κόσμος πρότεινε ποιον επιθυμεί για υποψήφιο Ευρωβουλευτή, είχα προταθεί και εγώ. Με ρωτήσανε αν ενδιαφέρομαι. Μέχρι τη μέρα που πήγα στην Αθήνα στα γραφεία, σκεφτόμουν πολλά. Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική, είχα χαράξει μία πορεία και είχα μια καθημερινότητα. Όταν πήγα στα γραφεία και γνώρισα τα άτομα που αποτελούν Το Ποτάμι, τη συλλογικότητα που τους διακατείχε και τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μια νέα πορεία για τη χώρα, πήρα την τελική απόφαση»

Ενώ για τη σημαντικότητα των ευρωεκλογών είπε: «Αναντίρρητα, οι Ευρωεκλογές είναι σημαντικές και η εκπροσώπηση της χώρας στην Ευρώπη είναι μείζονος σημασίας. Δηλώνουμε τη θέση μας στην Ευρώπη και διεκδικούμε. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει στάση και πορεία, ώστε να βγει στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Αλλά και η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Το σημερινό της πρόσωπο φαίνεται να είναι αδύναμο στην αντιμετώπιση της κρίσης και η λειτουργία της απέχει μακράν από το όραμα της «Ένωσης». Δεν μπορεί να υπάρχει Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Ευρώπη Βόρειων και Νότιων. Αλλά ούτε και μια Ελλάδα παθητική, εσωστρεφής και συντηρητική. Πρέπει να βγούμε προς τα έξω. Να παράγουμε, να εξάγουμε, να δημιουργήσουμε καινοτόμα μοντέλα κ.α. Όχι όμως στο μέλλον, αλλά τώρα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για μακροπρόθεσμα πλάνα, διατηρώντας το παρόν σε απραξία. Οι κινήσεις πρέπει να γίνουν τώρα. Για αυτό είναι σημαντική η συμμετοχή μας, ειδικά στις φετινές Ευρωεκλογές. Πρέπει να ανοικοδομήσουμε το «σπίτι» μας».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass