Ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016 16:12

 

Το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού θα αποκτήσουν μέχρι σαράντα απόφοιτοι των τμημάτων Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών και Ιστορίας και Εθνολογίας πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης, που θα πραγματοποιήσει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα, διάρκειας περίπου δύο μηνών (29/2/2016-13/5/2016) και συνολικά 240 ωρών, θα πραγματοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, στη Λάρισα.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, καθώς και την πραγματοποίηση επισκέψεων, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική, σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εκτός Λάρισας, στοχεύοντας στην κατάρτιση των συμμετεχόντων βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση (επίπεδο Γ2) μίας εκ των ακόλουθων γλωσσών: Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Ρωσική, ενώ εάν επιλεγούν επιβαρύνονται με δίδακτρα, τα οποία ανάλογα με τον τελικό αριθμό εισακτέων θα κυμαίνονται από 713 έως 950 ευρώ. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνονται όλα τα έξοδα μετακίνησης που απαιτούνται για την πραγματοποίηση επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους εκτός Λάρισας, καθώς επίσης και η παροχή διδακτικού υλικού. Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας παρέχει στους συμμετέχοντες δυνατότητα σίτισης στο φοιτητικό εστιατόριο στο κέντρο της Λάρισας, με τη καταβολή συμβολικού αντιτίμου ύψους 4 ευρώ ανά γεύμα.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 μέχρι και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν τη σχετική προκήρυξη από ΕΔΩ ή να απευθύνονται στα Προγράμματα Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο τηλέφωνο 2310-891.676.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass