Χιλιάδες επισκέπτες για Κούλουμα σε Βόλο και Πήλιο

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2016 21:06

Αυξημένη κίνηση προβλέπεται για το τριήμερο της τελευταίας Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας στο Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, καθώς αναμένονται χιλιάδες επισκέπτες. Εκατοντάδες αναμένεται να είναι οι επισκέπτες, που θα λάβουν μέρος σε σημαντικό ιατρικό συνέδριο, ενώ οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της πόλης και των δύο παραδοσιακών οικισμών του Κεντρικού Πηλίου ξεπερνούν το 90%…
Μάλιστα οι αφίξεις των επισκεπτών αναμένονται από την Παρασκευή, με αναχωρήσεις την Κ. Δευτέρα. Οι ξενοδόχοι ευελπιστούν ότι από εδώ και πέρα η κίνηση θα αυξηθεί, κυρίως από την εσωτερική τουριστική αγορά, καθώς ξεκίνησαν ήδη και οι σχολικές εκδρομές, που είχαν αναβληθεί λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων στους δρόμους.
Αντίθετα με τις τρεις περιοχές, στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο οι πληρότητες για το τριήμερο της Αποκριάς-Κ. Δευτέρας είναι μειωμένες και δεν ξεπερνούν το 50%. Η αγωνία των ξενοδόχων του Πηλίου είναι τι θα γίνει την ερχόμενη θερινή τουριστική περίοδο, καθώς πολλοί είναι οι τουρίστες από βαλκανικές χώρες, που τηλεφωνούν, καθώς έχουν κάνει προκρατήσεις και ρωτούν να μάθουν τι γίνεται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, αφού το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα.
Στα μεγάλα ξενοδοχεία του Βόλου οι πληρότητες για το τριήμερο της Αποκριάς-Κ. Δευτέρας φθάνουν το 100%. Όπως ανέφερε στη «Θ» υπεύθυνη πολυτελούς παραλιακού ξενοδοχείου της Αγριάς, «εδώ και δέκα ημέρες έχουμε πληρότητα 100% για το τριήμερο με κρατήσεις απ’ όλη την Ελλάδα και λόγω ενός συνεδρίου».
Μάλιστα οι κρατήσεις είναι για τριήμερο.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πληρότητες σε γνωστό παραλιακό ξενοδοχείο πολυτελείας του Βόλου, όπου επίσης οι πληρότητες φθάνουν το 100%, λόγω κι ενός σημαντικού ιατρικού συνεδρίου. «Και χωρίς το συνέδριο θα είχαμε πληρότητες 100%, γιατί έχει πολύ μεγάλη ζήτηση για το τριήμερο», δηλώνει στη «Θ» η υπεύθυνη του ξενοδοχείου κ. Χρυσοστομίδου. «Δεχόμαστε 50 τηλεφωνήματα την ημέρα για το τριήμερο και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες», προσθέτει.
Αλλά και σε πιο κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης οι πληρότητες φθάνουν το 100%. «Η ζήτηση είναι μεγάλη, είμαστε 100% γεμάτοι και λόγω του συνεδρίου», σημειώνει ο υπεύθυνος ξενοδοχείου στην περιοχή του λιμανιού του Βόλου κ. Φουάτ Μανσούρ.
Η περίοδος από τα Θεοφάνια και μετά ήταν τραγική για τον τοπικό τουρισμό, αφού οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα στους δρόμους, είχαν εκμηδενίσει κάθε κίνηση.
«Ο Φεβρουάριος φέτος ήταν 40% κάτω λόγω των μπλόκων. Από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά επικρατούσε νέκρα στα ξενοδοχεία μας. Πάντως οι περίοδοι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς φέτος για το Βόλο ήταν από τις καλύτερες τουριστικά των τελευταίων ετών», προσθέτει ο κ. Φουάτ Μανσούρ.
Μεγάλες είναι οι πληρότητες και στα ξενοδοχεία Πορταριάς και Μακρινίτσας, που ξεπερνούν το 90% για το τριήμερο και όπου δύσκολα βρίσκει κανείς πλέον δωμάτιο.
«Μετά από ενάμισι μήνα απραξία λόγω και των αγροτικών μπλόκων έχουμε κόσμο για το τριήμερο, με πληρότητες 90% και πάνω», αναφέρει η ξενοδόχος κ. Ελένη Καραΐσκου.
Μάλιστα, όπως διευκρινίζει η κ. Καραΐσκου, από τις κρατήσεις είναι με τρεις διανυκτερεύσεις οι μισές και με δύο οι υπόλοιπες. Παράλληλα στο 80% φθάνουν ήδη οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Πορταριάς και της Μακρινίτσας για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, επίσης κατά 50% με δύο διανυκτερεύσεις και κατά 50% με τρεις.

Αγωνία για το καλοκαίρι
Τα αγροτικά μπλόκα στους δρόμους ήταν η αιτία, σύμφωνα με την κ. Καραΐσκου, να ακυρωθούν ιατρικά και άλλα συνέδρια στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα, καθώς και πλήθος σχολικών εκδρομών, που πάντως αναμένονται από εδώ και πέρα και μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Η αγωνία ωστόσο των ξενοδόχων είναι τι θα γίνει με το μεταναστευτικό, καθώς έχουν «παγώσει» όλες οι κρατήσεις από το εξωτερικό. Βέβαια, όπως αναφέρει η κ. Καραΐσκου, ακόμη δεν γίνονται ακυρώσεις σε προκρατήσεις, αλλά «τα πράγματα είναι μουδιασμένα».
Η κίνηση για το Πάσχα πάντως φαίνεται πως επίσης θα είναι καλή από την εσωτερική τουριστική αγορά, ενώ οι τιμές παραμένουν σταθερές, με μόνη παραφωνία τις αυξήσεις από την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ. Η τιμή ενός δίκλινου δωματίου σε ξενοδοχεία δύο-τριών αστέρων κυμαίνεται από 40 μέχρι 90 ευρώ τη διανυκτέρευση.
Τουρίστες από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Σερβία, που έχουν προκρατήσεις στο Πήλιο, τηλεφωνούν και ρωτούν για την κατάσταση στα σύνορα κι αν θα τους αφήσουν να διέλθουν το ερχόμενο καλοκαίρι… Ο φόβος τους είναι μήπως ταλαιπωρηθούν οδικώς, τις ελάχιστες ημέρες που έχουν στη διάθεσή τους, για να κάνουν διακοπές.

Πηγή: e-thessalia

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass