Λήγει το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης ξεναγού στη Λάρισα

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2016 16:15

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 το ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού, το οποίο είχε ξεκινήσει από τις 29 Φεβρουαρίου 2016 στην πόλη της Λάρισας και υλοποιήθηκε από το Γραφείο Προγραμμάτων Εξειδίκευσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το υπουργείο Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού.

Η επίσημη Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, στη 1 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Λάρισας, στην οδό Παπακυριαζή 44.

Κατά τη διάρκεια του 240 ωρών προγράμματος, για το οποίο επιστημονικά υπεύθυνη είναι η αν. καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ελένη Γαβρά, πτυχιούχοι πανεπιστημίων της ημεδαπής και αναγνωρισμένων της αλλοδαπής είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεωρητικές εισηγήσεις από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς και άλλων πανεπιστημίων και ΑΤΕΙ.

Παράλληλα, οι εκπαιδευόμενοι πραγματοποίησαν επισκέψεις, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και πρακτική σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και τουριστικούς προορισμούς εντός και εκτός Λάρισας, με στόχο να καταρτιστούν βάσει της σύγχρονης θεωρίας και μεθοδολογίας της ξενάγησης.

Έτσι, οι συμμετέχοντες μετείχαν σε μια σύγχρονη επιμορφωτική διαδικασία, συνδυάζοντας άμεσα την θεωρητική γνώση με το πραγματικό περιβάλλον εφαρμογής της. Οι ξεναγήσεις επικεντρώθηκαν σε φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, σε οικιστικό και μουσειακό υλικό, με σημεία – στόχους τα «φυσικά» μνημεία των περιοχών (π.χ. Μετέωρα, Όλυμπος), τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία (π.χ. Θεσσαλονίκη, Πλαταμώνας, Αμπελάκια, Τρίκαλα, Μετέωρα, Ελασσόνα), τα αρχαιολογικά μνημεία κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου, αλλά και τα νεότερα λαογραφικού και αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως και οι ειδικές διαδρομές (π.χ. Λάρισα, Τσαριτσάνη, Λιβάδι Ολύμπου, Πύθιο, Διμήνι, Βόλος).

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες αποκτούν το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού, ακολουθώντας τη διαδικασία που περιλαμβάνεται στην υπ' αριθμ. 16368/17.07.2013 Κοινή Απόφαση Υπουργών Οικονομικών-Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης-Τουρισμού (Φ.Ε.Κ. 1808/Β').

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass