Πληρέστερο το ανανεωμένο Opel Mokka

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2016 21:02

  Με πληρέστερο τεχνολογικό υπόβαθρο και αναβαθμισμένο εξοπλισμό θα κυκλοφορήσει το ανανεωμένο Opel Mokka. Μάλιστα η γερμανική μάρκα αποφάσισε να προσθέσει το γράμμα Χ στην ονομασία του, για να είναι πιο διακριτή η παρουσία του στην αγορά σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Η νέα πρόταση που αναμένεται στην Ελλάδα το φθινόπωρο, εξοπλίζεται με νέα τεχνολογικά συστήματα, τα οποία συμβάλλουν στην ασφαλέστερη οδήγηση και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσθήκη ενός νέου αυτόματου κιβωτίου έξι σχέσεων. Το καινούργιο κιβώτιο, εκτός από την άνεση στην οδήγηση, θα προσφέρει και χαμηλότερη κατανάλωση. Ειδικότερα, θα συνδυάζεται με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 Direct Injection Turbo ισχύος 152 ίππων. Στη προσπάθεια για μείωση της κατανάλωσης σημαντικό ρόλο παίζει και το σύστημα Start/Stop.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσθήκη του συστήματος τετρακίνησης AWD στην έκδοση 1.4 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, γιατί θα είναι μια σημαντική πρόταση για όσους αναζητούν ένα τετρακίνητο SUV με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η πρώτη μελέτη δείχνει ότι οι εκπομπές CO2 φθάνουν τα 152 γραμ./χλμ. και η μέση κατανάλωση τα 6,6 λίτρα/100χλμ.

Η τεχνολογία τετρακίνησης με ηλεκτρομαγνητικό, πολύδισκο συμπλέκτη εξασφαλίζει μειωμένο βάρος, άμεση απόδοση και οικονομία στο καύσιμο. Όταν το οδόστρωμα είναι στεγνό, η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς (εκτός εάν έχει επιλεγεί τετρακίνηση για μικρές ταχύτητες) που σημαίνει ότι η κατανάλωση παραμένει χαμηλή. Ανάλογα με τις οδικές συνθήκες, η κατανομή ροπής μεταβάλλεται συνεχώς από 100% στο μπροστινό άξονα σε στεγνό οδόστρωμα προς όφελος της κατανάλωσης, μέχρι μάξιμουμ 50% στον εμπρός και πίσω άξονα, για παράδειγμα σε βρεγμένους δρόμους.

Επιπλέον του συστήματος AWD, προστέθηκαν οι προβολείς Adaptive Forward Lighting LED. Το νέο σύστημα AFL LED προσαρμόζει το φωτισμό των προβολέων σύμφωνα με την εκάστοτε οδηγική κατάσταση, ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη απόδοση φωτισμού χωρίς να ενοχλεί τους άλλους οδηγούς.

Περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές λειτουργίες, όπως φωτισμό πόλης, φωτισμό επαρχιακού δρόμου, tourist mode, φωτισμό διασταυρώσεων και στροφών, φωτισμό όπισθεν /ελιγμών και stop mode light (eco). Η τεχνολογία LED προσφέρει μία καλύτερη ποιότητα φωτισμού, αυξάνοντας την ορατότητα. Επιπλέον, καθώς δεν υπάρχουν κινούμενα εξαρτήματα στη μονάδα των φώτων, το σύστημα αντιδρά ταχύτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass