ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ

Πακέτα διακοπών για 55χρονους

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2016 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Μαϊ 2016 9:07

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» (εδρεύει στη Λάρισα), σε συνεργασία με άλλους 6 εταίρους από χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σχεδίασαν το πρόγραμμα SORT (Seniors on Reciprocal Tourism – Ενήλικες σε Αμοιβαίο Τουρισμό), το οποίο εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME, του Εκτελεστικού Οργανισμού για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (EASME - Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το έργο έχει διάρκεια 18 μήνες, από τον Μάρτιο 2016 έως τον Αύγουστο του 2017.

Η κεντρική ιδέα του προγράμματος «Ενήλικες σε Αμοιβαίο Τουρισμό – “SORT” Seniors on Reciprocal Tourism», είναι να σχεδιαστεί, να δοκιμαστεί, να αξιολογηθεί, να συγγραφεί, να διαχυθεί και αξιοποιηθεί, ένα νέο τουριστικό πακέτο και υπηρεσιών για τους τουρίστες άνω των 55 ετών.

Ο κύριος στόχος είναι να διευκολυνθεί η κινητικότητα των ηλικιωμένων έναντι των τοπικών κοινωνιών των εταίρων, παρέχοντάς τους τις ιδιότητες ενός περιπλανώμενου-φιλοξενούμενου, καθώς και εθελοντή. Οι ηλικιωμένοι τουρίστες, εκτός από τις τουριστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που ο φιλοξενών εταίρος θα οργανώσει γι 'αυτούς, θα τους δοθεί η ευκαιρία να μοιραστούν τις γνώσεις τους πάνω σε ένα πεδίο που γνωρίζουν, είτε επαγγελματικά είτε από χόμπι. Οι δέκτες της «γνώσης» θα είναι άτομα και ομάδες της τοπικής κοινότητας των εταίρων του έργου, όπως φοιτητές, νέοι, γυναίκες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π. Με αυτόν τον τρόπο, μια νέα μορφή τουρισμού θα αναπτυχθεί, που θα περιλαμβάνει αμοιβαίο «δούναι και λαβείν». Οι εταίροι του έργου θα προσαρμόσουν το μοντέλο στις συνήθεις δραστηριότητές τους, και αναμένεται να ενισχύσουν τη ροή των ηλικιωμένων τουριστών και να διευκολυνθεί η παράταση της χαμηλής τουριστικής εποχικότητας.

Ήδη η πρώτη συνάντηση των εταίρων, πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας όπου φιλοξενήθηκαν οι υπεύθυνοι των οργανισμών και συζήτησαν για το έργο «Ενήλικες σε Αμοιβαίο Τουρισμό – “SORT” Seniors on Reciprocal Tourism» και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιούλιο του 2016, όπου θα φιλοξενηθούν ξανά στην πόλη της Λάρισας για να σχεδιάσουν και να παρουσιάσουν τα πακέτα φιλοξενίας για τους ενήλικες 55 +.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass