Η Google φέρνει το «Grow Greek Tourism Online» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2016 19:40 | Τελευταία ενημέρωση: 07 Ιουν 2016 20:12

Η Google σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ, καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, φέρνει την πρωτοβουλία "Grow Greek Tourism Online" στη Λάρισα.

Η πρωτοβουλία έχει στόχο να προσφέρει στον κλάδο του τουρισμού τις απαραίτητες δεξιότητες και εργαλεία, για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και προς την κατεύθυνση αυτή θα πραγματοποιήσει δωρεάν σεμινάριο μεθαύριο την Πέμπτη 9 Ιουνίου από τις 18:30 - 20:30 στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Για το πρόγραμμα και τα οφέλη της πρωτοβουλίας αυτής ο υπεύθυνος Επικοινωνίας της Google για την Ελλάδα και την Ιταλία Claudio Monteverde επισημαίνει πως το “Grow Greek Tourism Online” είναι ένα πρόγραμμα, που παρουσίασε η Google σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ το 2014, με στόχο να προσφέρουν στον κλάδο του τουρισμού τις απαραίτητες δεξιότητες και εργαλεία, για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους. Μετά τα θετικά αποτελέσματα που πετύχαμε το 2014 και το 2015, όπου παραπάνω από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκπαιδεύτηκαν σε διαδικτυακά εργαλεία, φέτος το πρόγραμμα ενισχύεται ακόμα περισσότερο με στόχο την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων περισσότερων επιχειρήσεων και επαγγελματιών του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε μία νέα δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης για όποιον θέλει να εμπλουτίσει τις ψηφιακές δεξιότητες του διαδικτυακά. Επίσης, ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα με 20 ταλαντούχους ειδικούς συμβούλους (Online Advisors) και κάνουμε ατομικές συναντήσεις και ομαδικά σεμινάρια για να εκπαιδεύσουμε και να ενθαρρύνουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να χρησιμοποιούν ψηφιακά εργαλεία για τις επιχειρήσεις τους.

Αναφερόμενος στα οφέλη της πρωτοβουλίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πώς μπορούν να συμμετέχουν, ο κ. Monteverde τόνισε χαρακτηριστικά: "Αν σκεφτούμε τους ταξιδιώτες, όπου και να πηγαίνουν, είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Είτε για να οργανώσουν ένα ταξίδι, να εξερευνήσουν μια νέα πόλη ή να μοιραστούν τις εμπειρίες των διακοπών τους, καταφεύγουν στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή βρίσκεται στα χέρια τους. Σε παγκόσμια κλίμακα, ο ταξιδιωτικός κλάδος ανθίζει σημαντικά μέσω του διαδικτύου, με το 37% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη να πραγματοποιούνται πλέον διαδικτυακά. Ταυτόχρονα, παρατηρείται σημαντική αύξηση, ύψους +19% σε σχέση με πέρυσι, των συνολικών αναζητήσεων με τον όρο «Ταξίδι στην Ελλάδα» (“Travel to Greece”), ενώ η αντίστοιχη αύξηση φτάνει το +72% για αναζητήσεις από κινητές συσκευές. Ωστόσο, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις στο σύνολό τους δεν αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στο μέγιστο βαθμό, καθώς μόνο 8% των καταλυμάτων χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να δέχονται κρατήσεις μέσω της ιστοσελίδας τους. Υπάρχει συνεπώς μία μεγάλη δυναμική για τις τοπικές επιχειρήσεις, ώστε να αναπτυχθούν και είμαστε εδώ για να τους προσφέρουμε δωρεάν εκπαίδευση.

Έρευνα της McKinsey το 2011 έδειξε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο αναπτύσσονται τουλάχιστον δύο φορές πιο γρήγορα από εκείνες με μικρή ή καθόλου διαδικτυακή παρουσία – και διπλασιάζουν τις θέσεις εργασίας (Report On Growing Micro Businesses, Lord Young for HM Government, 2013).

Μέσω της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, oι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν βασικές γνώσεις σε ψηφιακές δεξιότητες και να λάβουν υποστήριξη για να ξεκινήσουν να αναπτύσσουν το δικό τους πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή τους".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass