Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Οι Λαρισαίοι αγαπούν την Αιδηψό...

* Ποιοτικός τουρισμός παρά την κρίση που ξεκίνησε από την κατάργηση του κοινωνικού τουρισμού και κορυφώθηκε με τα «capital controls». * «Εδώ δεν αφήνουμε κανέναν να νιώθει μόνος», δηλώνει στην «Ε» η ξενοδόχος Παναγιώτα Πετσή

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2016 12:30
Οι Λαρισαίοι με το ΚΤΕΛ πριν την επιβίβαση στο πλοίο για τη λουτρόπολη Οι Λαρισαίοι με το ΚΤΕΛ πριν την επιβίβαση στο πλοίο για τη λουτρόπολη

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, του Κώστα Τσόλα

Πλήθος κόσμου και φέτος επέλεξε ή θα επιλέξει το επόμενο διάστημα ως καλοκαιρινό προορισμό τα Λουτρά Αιδηψού. Τα τελευταία χρόνια η μαγευτική λουτρόπολη δεν είναι προορισμός μόνο για λουτροθεραπεία αλλά και για διακοπές νέων σε ηλικία ανθρώπων συνδυάζοντας εξορμήσεις στη Βόρεια Εύβοια, ακόμα και τη Σκιάθο.

Επίσης αγαπημένος τόπος προορισμού για λουτροθεραπεία αφού τα ιαματικά νερά των Λουτρών Αιδηψού είναι κατάλληλα για θεραπεύσουν πολλές παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. Η πόλη με 31.000 δηλωμένες κλίνες όλα τα χρόνια στηριζόταν κυρίως στον θεραπευτικό τουρισμό και στα ταμεία με κυριότερο το ΙΚΑ, μόλις όμως αυτά σταμάτησαν προσαρμόστηκαν στη στυγνή πραγματικότητα και χαμήλωσαν τις τιμές.

Η άλλη Αιδηψός, η κοσμοπολίτικη, της διασκέδασης, της ποιοτικής προσφοράς παροχών από τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, τα ιδιαίτερα προσεγμένα καταλύματα των ενοικιαζόμενων δωματίων τα οποία προσφέρουν την άνεση που επιζητά ο νεοέλληνας του 21ου αιώνα, δηλαδή καθαριότητα με κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, μπάνιο και φυσικά φιλικό περιβάλλον. Και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές, αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρει κατάλυμα με 15 ευρώ τη βραδιά σε ξενοδοχεία δύο αστέρων.

Από τις παλαιότερες ξενοδόχους της λουτρόπολης, η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» κ. Παναγιώτα Πετσή μιλά στην «Ε» για το παρελθόν, το παρόν και τη σημερινή οικονομική κρίση.

Η κ. Πετσή σημειώνει ότι η πρώτη κρίση για την Αιδηψό δεν ήρθε με τα capital controls πέρυσι αλλά από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης με τη διακοπή του συνόλου σχεδόν του κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού.

«Τα τελευταία χρόνια οι ξενοδόχοι και οι κάτοχοι ενοικιαζόμενων δωματίων στα Λουτρά Αιδηψού αναλογιζόμενοι και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες μειώσαμε τις τιμές αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα».

Και συνεχίζει η κ. Πετσή: «Στα Λουτρά Αιδηψού καταφέραμε να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση αγκαλιάζοντας τον πολίτη ο οποίος έρχεται εδώ, διασκεδάζει. Ακόμα και ο μοναχικός συνταξιούχος, άνδρας ή γυναίκα με τη λουτροθεραπεία ο οποίος έρχεται εδώ να βρει την υγειά του, από την πρώτη κιόλας μέρα δεν θα είναι μόνος αλλά θα κάνει τη νέα του παρέα. Εδώ δεν αφήνουμε κανένα να νιώθει μόνος».

Στο ίδιο πνεύμα και οι σκέψεις του ιδιοκτήτη εστιατορίου κ. Αντώνη Αλεφραγκή ο οποίος σημειώνει ότι και στον τομέα της εστίασης οι τιμές στα Λουτρά Αιδηψού είναι χαμηλές και προσιτές προσφέροντας παράλληλα ποιότητα και άριστο σέρβις. Από τους καλύτερους πελάτες που επιλέγουν ως τόπο διακοπών τα Λουτρά της Αιδηψού είναι οι Λαρισαίοι. Είναι άνθρωποι με χιούμορ και κέφι και μεταφέρουν τη θετική αυτή ενέργεια όπου και αν βρεθούν.

ΤΟ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική παρουσία στην εξυπηρέτηση των Λαρισαίων να επισκεφθούν και να κάνουν τις διακοπές τους στα Λουτρά Αιδηψού και την ευρύτερη περιοχή παίζει η παρουσία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας το οποίο με σύγχρονα λεωφορεία έχει καθημερινό δρομολόγιο από Λάρισα προς Αιδηψό και αντίστροφα, μέχρι και 18 Σεπτεμβρίου, στην πλέον χαμηλή τιμή των 37 ευρώ συνολικά με επιστροφή όπου εκτός του λεωφορείου συμπεριλαμβάνονται και τα εισιτήρια του πλοίου.

Καθημερινά ανάρπαστη γίνεται και η «Ελευθερία» που φτάνει εκεί στις 11 το πρωί με τους Λαρισαίους να στήνουν ουρά στο πρακτορείο τύπου για να τη προμηθευτούν.

Τα καλύτερα λόγια για τους Θεσσαλούς και ειδικότερα για τους Λαρισαίους και από τους πλοιοκτήτες και στελέχη των Ε/Γ – Ο/Γ πλοίων της πορθμειακής γραμμής Γλύφας - Αγιοκάμπου. Τόσο ο καπετάνιος κ. Ζούρκος Γεώργιος όσο και ο πλοιοκτήτης του «Αμάλθεια» κ. Τριαντόπουλος Βασίλειος αναφέρουν ότι οι Θεσσαλοί από τη δεκαετία του ’60 στηρίζουν έμπρακτα την πορθμειακή γραμμή αλλά και τον τουρισμό όχι μόνο στα Λουτρά Αιδηψού αλλά και σε όλη τη Βόρεια Εύβοια.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα