Οι top Πασχαλινοί προορισμοί της Ελλάδας...

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2015 12:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:58

Λίγο το ότι το έχουμε συνδυάσει με ταξίδια (έστω και στον τόπο καταγωγής), λίγο με το γλέντι, το φαγητό, το ποτό και βέβαια με τη βελτίωση του καιρού, και το Πάσχα είναι από τις αγαπημένες γιορτές του χρόνου. Γιορτάζεται μάλιστα παραδοσιακά στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, με το χαρακτηριστικό ψήσιμο του οβελία να πρωταγωνιστεί. Υπάρχουν, όμως κάποιοι προορισμοί που θεωρούνται κορυφαίοι για την περίοδο αυτή, καθώς εκεί βιώνεις το Πάσχα λίγο πιο έντονα, πιο κατανυκτικά. Τους συγκεντρώσαμε και σας τους παρουσιάζουμε:
 

Ζάκυνθος

Αν επιλέξετε το νησί του Ιονίου για να γιορτάσετε το φετινό Πάσχα, ετοιμαστείτε για πολύ όμορφες στιγμές και μεγάλα γλέντια στα τοπικά πανηγύρια. Την Μεγάλη Πέμπτη θα ακούσετε το 12ο Ευαγγέλιο στα ζακυνθινά, τη Μεγάλη Παρασκευή θα ζήσετε σε απόλυτα κατανυκτική ατμόσφαιρα την περιφορά του Επιταφίου, ενώ το Σάββατο το πρωί η Πρώτη Ανάσταση θα γίνει απόλυτα σαφής με το σπάσιμο των πήλινων σταμνών. 

Κέρκυρα

All time classic Πασχαλινός προορισμός. Συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο που σπεύδει να ζήσει από κοντά το έθιμο με τους μπότηδες. Ανήμερα Μεγάλο Σάββατο, στην καρδιά της όμορφης πόλης στην πλατεία Σπινιάδα, αναβιώνει το έθιμο με τα κανάτια, που είναι ένας συνδυασμός Ενετικών παραδόσεων και Ορθόδοξων εθίμων. Η περιφορά του επιταφίου στην Κέρκυρα, σε αντίθεση με τα άλλα μέρη της Ελλάδας, ξεκινά στις 9 το πρωί από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, μαζί με τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου. Θα εντυπωσιαστείτε από τη διάσημη Φιλαρμονική της Κέρκυρας που συνοδεύει τη λιτανεία!

Τήνος

Είναι το νησί της Μεγαλόχαρης και συγκεντρώνει ούτως ή άλλως πλήθος πιστών που επιλέγουν την Τήνο για τις γιορτές του Πάσχα. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στρέφεται σε ένα πιο ιδιαίτερο έθιμο, στην περιοχή Καλάμια στα Κιόνια, όπου ο παπάς μπαίνει στη θάλασσα με τα εξαπτέρυγα και τον επιτάφιο και από εκεί πραγματοποιεί τη Λειτουργία. Ταυτόχρονα, στις απέναντι βραχονησίδες ανάβουν φωτιές, τα καΐκα εκτοξεύουν φωτοβολίδες και το τοπίο είναι μαγευτικό.

Σαντορίνη

Είναι κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως και από τους λίγους που υποδέχονται τουρίστες όλο το χρόνο! Παραμένει όμως ένα γνήσιο Κυκλαδονήσι που αναβιώνει ενδιαφέροντα έθιμα το Πάσχα. Στον Πύργο, μάλιστα, η Μεγάλη Παρασκευή γιορτάζεται με ξεχωριστό τρόπο. Η επιτάφια ακολουθία γίνεται υπό το φως χιλιάδων φλεγόμενων δοχείων που έχουν τοποθετηθεί σε στέγες και μάντρες σπιτιών, στο Ενετικό κάστρο και γενικώς παντού! Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι έντονα κατανυκτική και γι' αυτό χιλιάδες επισκεπτών επιλέγουν τον οικισμό αυτό για να γιορτάσουν τη μέρα. 

Νάξος

Το Πάσχα στη Νάξο είναι συνδυασμένο με το νοστιμότατο "μπατούδο". Όσοι έχετε ήδη ταξιδέψει στο νησί το Πάσχα, έχετε δοκιμάσει το γευστικό κατσικάκι, το γεμισμένο με εντόσθια, λαχανικά, ρύζι, αυγά και τυρί. Στη Νάξο το κατσικάκι δεν σουβλίζεται, αλλά φουρνίζεται με τη μαεστρία των ντόπιων γυναικών που το παρασκευάζουν εδώ και χρόνια με την ίδια κλασική παραδοδιακή συνταγή. 

Καλαμάτα
Πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στα Πασχαλινά ειδησεογραφικά ρεπορτάζ λόγω του εθίμου με τις σαΐτες. Ο σαϊτοπόλεμος στην Καλαμάτα (έθιμο των μπουλουκιών όπως αλλιώς λέγεται) είναι ένας σημαντικός λόγος για να ταξιδέψετε μέχρι τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο γήπεδο του Μεσσηνιακού κρατώντας τις σαΐτες τους, τους χαρτονένιους σωλήνες που έχουν προηγουμένως γεμίσει με μπαρούτι και επιδίδονται σε σαϊτοπόλεμο, φωτίζοντας τον ουρανό και υπενθυμίζοντας τους απελευθερωτικούς αγώνες και τη χρήση σαϊτών από τους ντόπιους όταν εμφανίζονταν το τουρκικό ιππικό, καθώς εκεί έχει τις ρίζες του το συγκεκριμένο έθιμο. 

Πηγή: touristorama.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass