Καλοκαίρι στο Στόμιο

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2017 15:30

Πολλοί λόγοι μας έπεισαν να πάμε στο Στόμιο για τις διακοπές μας.

Το πράσινο του Κισσάβου αγκαλιάζει το γαλάζιο της θαλάσσιας απεραντοσύνης. Νιώθει κανείς ότι αποτελεί ένα μέρος αυτού του θεϊκού συνδυασμού. Έτσι μπορεί κανείς και τις δουλειές του να μην αφήσει αλλά και τα μπάνια του να κάνει.

Η διαδρομή Λάρισας - Στομίου, ιδιαίτερα φέτος με τη λειτουργία των σηράγγων είναι σύντομη και ασφαλής. Οι Λαρισαίοι, γνώστες της περιοχής, προτιμούν τον παλιό δρόμο και λόγω παραδόσεως και λόγω οικονομικής στενότητας. Η ελληνική φύση παρέχεται πλουσιοπάροχα σε κάθε βαλάντιο ντόπιο και ξένο που θα επιλέξει για ξεκούραση και ψυχική ανάταση.

Δεν μιλάμε βέβαια για διακοπές τύπου Μυκόνου, Σαντορίνης και πολλών άλλων νησιών, όπου οι τουρίστες αντί για κατάθεση ψυχής κάνουν κατάθεση "σώματος" με όλα τα φθοροποιά και καταστροφικά στοιχεία.

Έτσι η νεολαία, ντόπια και ξένη, μπαίνει σε κόσμους παραισθήσεων και χάνουν και την ψυχή τους και το σώμα.

Οι διακοπές που είναι απαραίτητες και αναγκαίες πρέπει να πλαισιώνονται με τοπικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές περιηγήσεις. Αυτές προσφέρουν ψυχική ξεκούραση και ενδυναμώνουν τον νου και το σώμα, ώστε να αντέξει στις κακοτοπιές που του στήνουν οι έμποροι του "μαύρου" εμπορίου που έχουν σκοπό μόνο το κέρδος.

Ευτυχώς αυτόν τον τουρισμό αναπτύσσουν οι τοπικές αρχές με τους πολυάριθμους εκπολιτιστικούς συλλόγους που δρουν και δραστηριοποιούνται στον χώρο μας.

Οι χοροί, τα τραγούδια, οι θεατρικές παραστάσεις στους χώρους των αρχαίων θεάτρων που αφθονούν στην πατρίδα μας, παρέχουν ισχυρά θεμέλια για να ξαναβρούν οι νέοι όλου του κόσμου τον δρόμο της σωτηρίας και της ψυχικής ισορροπίας.

Όταν χάνονται οι νέοι μας μέσα σε σκοτεινούς παραδείσους τότε μην περιμένουμε ο κόσμος να βρει τη σωστή πορεία του αλλά να οδηγείται σε πτώση ηθική και καταστροφική.

Είναι γεγονός ότι φέτος στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ανθίζουν και ευδοκιμούν κάθε λογής ατοπήματα, οι σύλλογοί μας έδειξαν ότι αντιστέκονται, δίνουν χαρά και ελπίδα που υψώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προς το καλύτερο μέλλον.

Εμείς οι μεγαλύτεροι που βιώσαμε τρομακτικές καταστάσεις - πολέμους εξοντωτικούς, καταστροφές ανυπολόγιστες, πόνο και δάκρυα - έχουμε ηθικό χρέος να σταθούμε αρωγοί δίπλα στους νέους μας ώστε να μπορέσουν και αυτοί να σταθούν "όρθιοι" αγωνιστές στη ζωή τους.

Στέφανος Μιστάρας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass