Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΦΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Σειρήνες εκ Ταϊλάνδης...

* Εξωτικά νησιά, παραδεισένιες παραλίες και ...ελληνικό τζατζίκι στα ξενοδοχεία

Δημοσίευση: 06 Απρ 2018 22:04
Στο Πουκέτ με τη μασκότ: έναν ελέφαντα! Στο Πουκέτ με τη μασκότ: έναν ελέφαντα!

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Λάτρης της Άπω Ανατολής ο Τυρναβίτης Χρήστος Δάφτης έχει αφιερώσει το περίσσευμα ψυχής και αγάπης, στην κατά καιρούς ανάπαυλα από την εργασία του μέχρι τώρα στις Φιλιππίνες. Φέτος τρεις εβδομάδες, αυτή τη φορά βρέθηκε στην Ταϊλάνδη. Πρόπερσι, «ερωτικός μετανάστης» βρήκε στις Φιλιππίνες την αγαπημένη της ζωής του με την οποία και έδωσε αιώνια πίστη αγάπης. Τότε στο Σεμπού έγινε δεκτός ως γνήσιος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, λάτρης του ωραίου φύλου με μεγάλη χαρά από τη Ζοζεφίν και την οικογένειά της. Υποδοχή που επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά τον Μάρτιο του 2017.


Φέτος ο Χρήστος Δάφτης ως ένας νέος ταξιδιώτης στα βήματα του Μάρκο Πόλο με σύγχρονα μέσα συνέχισε να βιώνει την έλξη της Άπω Ανατολής. Μετά το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι, την Ντόχα και τις Φιλιππίνες επέλεξε την Ταϊλάνδη, όπου επισκέφθηκε την Μπαγκόγκ, την Πατάγια και στη συνέχεια τα νησιά Πουκέτ.
Μιλώντας για τη νέα του εμπειρία ο Χρήστος Δάφτης σημειώνει: «Τα νησιά της Ταϊλάνδης με καλούσαν σαν σειρήνες. Ήθελα να τα δω από κοντά καθώς φαίνονται τόσο ονειρεμένα στις καρτ ποστάλ και στις εξωτικές ταινίες . Ήθελα να διαπιστώσω τι είναι αυτό που κάνει τους επισκέπτες να μαγεύονται και να μην μπορούν να ξεφύγουν από αυτή τη χώρα.
Το ταξίδι μαγικό από την Αθήνα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πρώτο προορισμό το Ντουμπάι. Από εκεί στην Μπαγκόγκ. Στη συνέχεια στην Πατάγια και μετά πάλι στην Μπαγκόγκ, πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης και αμέσως μετά αεροπορικώς σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του κόσμου τα διάσημα νησιά Πουκέτ.
Ο Χρήστος Δάφτης βρήκε πολλά κοινά με τους Ταϊλανδέζους και τους Έλληνες σε ό,τι αφορά στη φιλοξενία. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας είναι πάντα φιλικοί και χαμογελαστοί και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους τουρίστες παρά τα φτωχά τους αγγλικά που τώρα μαθαίνουν.
ΠΟΥΚΕΤ
Τα νησιά Πουκέτ δεν είναι όπως πολλοί νομίζουν μόνο ένας ερωτικός παράδεισος όπου όλα επιτρέπονται αλλά είναι ουσιαστικά ένας επίγειος παράδεισος και ένας ρομαντικός προορισμός. Οι εξωτικές παραλίες, τα τροπικά δάση, με ελέφαντες, μαϊμούδες, φανταστικά εστιατόρια με τα μοναδικά θαλασσινά και τις ασιατικές γεύσεις, τα μπαράκια, με τα εξωτικά κοκτέιλ δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό όπου κυριαρχεί η χαλάρωση και η ηρεμία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο επισκέπτης θα ερωτευτεί το Πουκέτ.
 Ο Χρήστος Δάφτης μετά την τρίχρονη περιπλάνησή του στις περιοχές αυτές της Άπω Ανατολής και με την εμπειρία του πλέον σημειώνει ότι οι Φιλιππινέζοι λίγα γνωρίζουν για την Ελλάδα. Αντίθετα οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης γνωρίζουν πάρα πολλά για τη χώρα μας και είναι θαυμαστές όχι μόνο της αρχαίας Ελλάδας αλλά και της σύγχρονης.
Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια σερβίρονται και ελληνικά φαγητά ακόμα και τζατζίκι.
Εντυπωσιάζουν στα Πουκέτ οι επισκέψεις στα P.P. Island μια συστάδα έξι νησιών με την Maya Bay γνωστή λόγω της ταινίας The Βeach με τον Λεονάντο Ντι Κάπριο και στον κόλπο του Phang Nga και στο νησί Ko Ping Gan, το λεγόμενο νησί του Τζέιμς Μποντ. Τα λόγια είναι περιττά για ένα τόσο πασίγνωστο μέρος.
Το χρονικό ενός πολυήμερου οδοιπορικού στην Ταϊλάνδη, στη χώρα των Χαμόγελων ο Χρήστος Δάφτης κλείνει με νόημα: «Μετά από δύο ταξίδια στις Φιλιππίνες και πολλά στην Ευρώπη πίστευα πως θα ήταν δύσκολο να εντυπωσιαστώ από άλλον έναν προορισμό. Κι όμως η Ταϊλάνδη είναι αδύνατο να μη σε κατακτήσει. Xρειάζεται να διανύσεις χιλιάδες μίλια για να φτάσεις έως εκεί, αντιλαμβάνεσαι όμως πόσο μακριά ταξίδεψες κυριολεκτικά και μεταφορικά μόλις αντικρίσεις το «ξένο» ανάμεσα στα χιλιάδες πρόσωπα μιας άλλης φυλής. Οι εντυπώσεις μου οι καλύτερες». Επόμενο ταξίδι του Τυρναβίτη το Βιετνάμ...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass