ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Σηκώνουν... άγκυρα οι καμπίσιοι

*Σύμφωνα με στοιχεία της εκπροσώπου της Royal Caribbean που βρέθηκε στην πόλη *Πού πάνε και πόσα ξοδεύουν για τις διακοπές τους εν πλω οι 19.000 Έλληνες ετησίως

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2015 7:49

Του Κ. Γκιάστα

Και σκέψου λέει, την ώρα που οι περισσότεροι Έλληνες είναι καρφωμένοι στις τηλεοράσεις για να δούνε αν επιτέλους συμφωνήσει ο Τσίπρας με τους εταίρους, να είσαι σε ένα χλιδάτο κρουαζιερόπλοιο που ξεκινά από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Μέσα σε 15 ημέρες να έχεις περάσει από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης και αφού αφήσεις τα στενά του Μαγγελάνου να καταλήξεις στη Χιλή. Κι όμως κάποιοι Λαρισαίοι δεν μένουν στη σκέψη καθώς το κάνουν πράξη, από 1.681 ευρώ (αν έχεις και 49.008 ευρώ κάνεις το ίδιο ταξίδι αλλά από μια σουίτα). Και αν πιστέψουμε τα στοιχεία των ειδικών, όχι μόνο είναι σταθεροί ως προς τον αριθμό αλλά αυξάνουν κιόλας κάθε χρόνο.

Η κ. Ελένη Τρέσσου, ειδικός του τμήματος κρουαζιέρας της εταιρίας navigator βρέθηκε στην πόλη μας καλεσμένη του ταξιδιωτικού πρακτορείο Efillial Travel, έδωσε έναν... θαλασσινό αέρα πολυτέλειας σε όλους όσοι την παρακολούθησαν αλλά ταυτόχρονα έδωσε και ειδήσεις που προκαλούν εντύπωση. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «στη Θεσσαλία και ειδικότερα στη Λάρισα παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα μια άνοδο στον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους. Υπήρχε μια κάμψη το 2012 αλλά μετά η κρουαζιέρα πήρε πάλι τα πάνω της». Ερωτώμενη για το πόσα χρήματα σπαταλάει στις συγκεκριμένες διακοπές τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας της για τον Έλληνα είναι «140 με 170 δολάρια την ημέρα».

Η κοινή γνώμη έχει συνδέσει την κρουαζιέρα με την πολυτέλεια και τη χλιδή. Αυτόματα τη συνδέει και με την υψηλή τιμή. Ρωτήσαμε την κ. Τρέσσου πώς γίνεται ένας Έλληνας εν μέσω κρίσης να επιλέξει μια τέτοια περίπτωση και μας απάντησε με δύο παραδείγματα:

«Οκτώ μέρες στη Δυτική Μεσόγειο, σε καμπίνα με βεράντα με Έλληνα συνοδό 1.600 ευρώ μαζί με το αεροπορικό εισιτήριο, Αθήνα- Ρώμη επιστροφή. Είναι ακριβό;» και συνέχισε «Celebrity Cruises, αναχώρηση 11 Ιουλίου, Αθήνα – Κωνσταντινούπολη 7 ημέρες ελληνικά νησιά και Τουρκία, 770 η καμπίνα με βεράντα. Για να πάς σε ένα μόνο νησί θέλεις πολλά παραπάνω. Πιστέψτε με»...

Την πιστεύουμε αλλά πλέον ούτε και τα 770 περισσεύουν από καμία ελληνική οικογένεια. Ρωτήσαμε και την κ. Έφη Οικονόμου, ιδιοκτήτρια του Efillial Travel να μας πει πώς εξηγεί το γεγονός πως υπάρχει αύξηση του αριθμού των συμπολιτών μας και μας είπε πως αυτό γίνεται για τους εξής δέκα λόγους: «Σε μια κρουαζιέρα με τα χρήματα που μπορεί να τα έδινες για να πας μόνο σε έναν προορισμό εδώ μπορείς να ξυπνάς πάντα σε διαφορετικούς προορισμούς. Να τρως φαγητό υψηλής ποιότητας, να έχεις μοναδικές δραστηριότητες, να παρακολουθείς παραστάσεις επιπέδου Broadway. Οι υπηρεσίες είναι 5 αστέρων ενώ υπάρχουν και εξωτικοί προορισμοί. Επίσης παρέχεται αφθονία προσφορών με αγορές duty free, ασφαλές περιβάλλον και διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Γενικά είναι μια επιλογή value for money, δηλαδή αξίζει τα λεφτά της.

Και αν κάποιος ξεπεράσει το εμπόδιο των χρημάτων μετά πρέπει να μάθει πότε και πού γίνονται οι κρουαζιέρες. Εκεί μας βοήθησε η κ. Σταυρούλα Παπαδέα του λαρισινού πρακτορείου που μας είπε πως «υπάρχουν επιλογές όπου υπάρχει και νερό φυσικά. Το καλοκαίρι στην Ευρώπη. Από Απρίλη μέχρι Νοέμβρη με αναχωρήσεις από Βενετία, Ρώμη, Βαρκελώνη, κάποιες από Ελλάδα. Μετά πιο βόρεια Σουηδία, Κοπεγχάγη. Καλοκαίρι έχουμε την Αλάσκα από τέλος Μαΐου έως και αρχές Σεπτεμβρίου. Καραϊβική όλο τον χρόνο. Ασία από Σεπτέμβρη και το χειμώνα. Όπως επίσης χειμώνα Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Λατινική Αμερική. Τέλος επανέρχονται και τα Αραβικά Εμιράτα.

Πανελληνίως σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας Cruise Line Association (CLIA), για το 2014 οι Έλληνες επιβάτες που επέλεξαν την κρουαζιέρα για τις διακοπές τους ανέρχονται σε 18.841. Δηλαδή παρά την οικονομική κρίση και την πτώση των προηγούμενων ετών στην Ελλάδα, παρουσίασε αύξηση 10%. Όπως σημειώνει η CLIA, το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα ωστόσο εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο για πολλούς επιβάτες, καθώς πολλοί Έλληνες έχουν επιλέξει να μετακινούνται με πλοία προκειμένου να φθάσουν σε κάποιο νησί για τις διακοπές τους.

Και αφού ξεκινήσαμε το κείμενο με Τσίπρα ας κλείσουμε με... Μέρκελ καθώς η χώρα που έρχεται πρώτη στην αγορά κρουαζιέρας στην Ευρώπη, με 1,77 εκατομμύρια επιβάτες είναι η Γερμανία, η οποία το 2014 αντιπροσώπευε το 28% της ευρωπαϊκής αγοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass