Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Παράπλευρες απώλειες...

* Λόγω αβεβαιότητας και ελλείψει ρευστού, αλλά και γιατί θέλουν να ψηφίσουν

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:16
Για τις Δαλματικές Ακτές προορίζονταν Λαρισαίοι εκδρομείς. Άλλοι έφυγαν κανονικά, άλλοι όμως την ακύρωσαν... Για τις Δαλματικές Ακτές προορίζονταν Λαρισαίοι εκδρομείς. Άλλοι έφυγαν κανονικά, άλλοι όμως την ακύρωσαν...

 

Μια σειρά από «παράπλευρες απώλειες» προκαλεί όπως φαίνεται η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή, καθώς και το κλείσιμο των τραπεζών με το πλαφόν των 60 ευρώ στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Έτσι, παρατηρείται μπαράζ ακυρώσεων στις προγραμματισμένες εκδρομές τουριστικών πρακτορείων της Λάρισας, με αποτέλεσμα αυτές να μεταφέρονται καταρχήν για την επόμενη εβδομάδα και... βλέπουμε!

Πάντως, όπως αποδεικνύεται, αιτία αυτών των ακυρώσεων δεν είναι μόνο η οικονομική δυστοκία και ο προβληματισμός για τις εξελίξεις αλλά και η επιθυμία των επίδοξων εκδρομέων να ασκήσουν την προσεχή Κυριακή το δημοκρατικό τους δικαίωμα στις κάλπες!

Ειδικότερα, μιλώντας με τους εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων της Λάρισας, μάθαμε ότι το κύμα των ακυρώσεων ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής, πριν ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας αναγγείλει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, απλά στο άκουσμα των σχετικών πληροφοριών που υπήρχαν, ενώ κορυφώθηκε το πρωί της χθεσινής μέρας, με δεδομένο το κλείσιμο των τραπεζών και το πλαφόν στις αναλήψεις.

Στην αναμενόμενη αβεβαιότητα που προκαλούν οι εξελίξεις σε κάθε πολίτη, αλλά και στη γενικότερη έλλειψη διάθεσης μετά από όσα συμβαίνουν και τον «βομβαρδίζουν» καθημερινά αποδίδει τις ακυρώσεις ο εκπρόσωπος του Safe Travel Ιωάννης Λευθέρης, επισημαίνοντας ότι αναγκάστηκε να αναβάλει για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματισμένες εκδρομές του πρακτορείου του τόσο στις Δαλματικές Ακτές όσο και στην Κωνσταντινούπολη, δημοφιλείς κατά τα άλλα τουριστικούς προορισμούς μεταξύ των Λαρισαίων.

Από την πλευρά του, ο κ. Στ. Βάβας του Thessalos Travel, επισημαίνει μια διαφορετική δικαιολογία που προέβαλαν πελάτες του για να ακυρώσουν τη συμμετοχή σε προγραμματισμένη εκδρομή αυτής της εβδομάδας, καθώς επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις των επομένων ημερών και να διαμορφώσουν γνώμη πριν προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα!

Πάντως, προγραμματισμένη εκδρομή του ίδιου πρακτορείου για τις Δαλματικές Ακτές αναχώρησε κανονικά χθες το πρωί για τον προορισμό της με αριθμό πελατών να δηλώνουν πως θέλουν να ξεφύγουν κάπως από την αγωνία και την πίεση των πρόσφατων εξελίξεων και να ξεδώσουν.

Μεν. Κατσαμπέλας