Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Φθηνά και φιλόξενα τα Λουτρά Αιδηψού

* Η κρίση έριξε τις τιμές στη λουτρόπολη της Βόρειας Εύβοιας

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2015 7:57

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, Του Κώστα Τσόλα

Αγαπημένος τόπος προορισμού για τους Λαρισαίους, για διακοπές και λουτροθεραπεία τα Λουτρά της Αιδηψού, αφού τα ιαματικά νερά είναι κατάλληλα για πολλές παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού.

Παρά την οικονομική κρίση και τα capital controls, μετά την «παγωμάρα» των προηγούμενων εβδομάδων οι πολίτες μπαίνουν σε κανονικούς ρυθμούς και επιλέγουν και φέτος για διακοπές τα Λουτρά της Αιδηψού.

Πέρα από τη λουτροθεραπεία υπάρχει και η άλλη Αιδηψός, η κοσμοπολίτικη, της διασκέδασης της ποιοτικής προσφοράς παροχών από τις σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες, τα ιδιαίτερα προσεγμένα καταλύματα των ενοικιαζόμενων δωματίων τα οποία προσφέρουν την άνεση που επιζητά ο νεοέλληνας, δηλαδή καθαριότητα με κουζίνα, ψυγείο, τηλεόραση, μπάνιο και φυσικά φιλικό περιβάλλον. Και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές, αφού ο επισκέπτης μπορεί να βρει κατάλυμα ακόμα και από 15 ευρώ τη βραδιά.

Ωστόσο από το 2010 και μετά, με τη διακοπή των δελτίων θεραπευτικού τουρισμού από τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ, την Εργατική Εστία, αλλά και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, επηρεάστηκαν και τα Λουτρά της Αιδηψού τα οποία διέρχονται και αυτά οικονομική κρίση.

Τόσο οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων όσο και εκείνοι ενοικιάσεως δωματίων φρόντισαν, χωρίς να ρίξουν την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, να κάνουν πιο προσιτές τις τιμές τους. Όταν μάλιστα οι διακοπές στα Λουτρά της Αιδηψού είναι ουσιαστικά συνδεδεμένες με τη λουτροθεραπεία, απαραίτητη για πολλές κατηγορίες πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και οι γιατροί τους προτείνουν θερμά μπάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική παρουσία στην εξυπηρέτηση των Λαρισαίων αλλά και από άλλους νομούς να επισκεφθούν και να κάνουν τις διακοπές τους στα Λουτρά της Αιδηψού και την ευρύτερη περιοχή παίζει η παρουσία του ΚΤΕΛ Λάρισας το οποίο με σύγχρονα λεωφορεία έχει καθημερινό δρομολόγιο από Λάρισα προς Λουτρά Αιδηψού με ανοικτή επιστροφή στην πλέον χαμηλή τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβανομένων και των φέρι μποτ.

Καθημερινά ανάρπαστη γίνεται και η «Ελευθερία» που φτάνει εκεί στις 11 το πρωί με τους Λαρισαίους να στήνουν ουρά στο πρακτορείο τύπου για να την προμηθευτούν

Στα Λουτρά της Αιδηψού υπάρχει, χρόνια τώρα και η «μικρή βουλή», εκεί στο κιόσκι, στο πάρκο. Λειτουργεί μέρα και νύχτα. Τη μέρα για ανταλλαγή απόψεων τη νύχτα για κέφι και χορό, οικονομικά χωρίς το φόβο αν ανέβει ή όχι ο Φ.Π.Α.

Από τους καλύτερους πελάτες που επιλέγουν ως τόπο διακοπών είναι οι Λαρισαίοι, του νομού και οι Θεσσαλοί γενικότερα.

Ικανοποιημένος από την προσφορά των υπηρεσιών και ο κ. Θανάσης Δερπάνης ο οποίος συγχαίρει τους ξενοδόχους και επαγγελματίες της Αιδηψού που κινητοποιήθηκαν, κατάλαβαν το οικονομικό πρόβλημα του κόσμου και προσφέρουν σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια από 15 ευρώ τη βραδιά το δίκλινο. Επίσης το φαγητό, τα αναψυκτικά όλα φθηνά και ποιοτικά. Όταν ο γύρος πίτα υποστηρίζει ο κ. Δερπάνης έχει μόνο 2 ευρώ και το αναψυκτικό στην παραλία στην καφετέρια και ο καφές από ενάμισι ευρώ δεν μπορούμε να μιλάμε για ακρίβεια. Και συμπληρώνει: «το παράδειγμα της Αιδηψού ας το δουν οι επαγγελματίες των παραλίων του νομού μας και της Πιερίας οι οποίοι μέσα σ΄αυτή την οικονομική συγκυρία ενοικιάζουν τα δωμάτια με 35 και 40 ευρώ τη βραδιά. Μπράβο και στο ΚΤΕΛ Λάρισας, που είναι το μόνο ΚΤΕΛ με καθημερινό δρομολόγιο από Λάρισα προς Αιδηψό και αντίστροφα σε πολύ χαμηλή τιμή».

Από τη δεκαετία του ΄70 ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Ωκεανίς» η κ. Παναγιώτα Πετσή, μία από τις παλαιότερους ξενοδόχους της λουτρόπολης, μας μιλά για το παρελθόν, αλλά και για το παρόν και τη σημερινή οικονομική κρίση.

Γυναίκα με αισιοδοξία σημειώνει με έμφαση, ότι: «Η κρίση δεν πτοεί κανέναν μικρομεσαίο Έλληνα, μαζί θα την ξεπεράσουμε, νέοι, συνταξιούχοι επαγγελματίες. Εδώ και δέκα χρόνια οι ξενοδόχοι και οι κάτοχοι ενοικιαζόμενων δωματίων στα Λουτρά της Αιδηψού έχουμε κρατήσει τις τιμές σταθερές αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα και ειδικά φέτος προσφέρουμε δίκλινα δωμάτια από 15 ευρώ τη βραδιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του δασκάλου Βασίλη Τυράκη, ο οποίος κατάγεται από το Μουζάκι Καρδίτσας και είναι ιδιοκτήτης με τη σύζυγό του, των ενοικιαζόμενων δωματίων Evita Studios. Όπως σημειώνει η Αιδηψός με 31.000 δηλωμένες κλίνες όλα τα χρόνια στηριζόταν κυρίως στον θεραπευτικό τουρισμό και στα ταμεία με κυριότερο το ΙΚΑ, μόλις αυτά σταμάτησαν προσαρμόστηκαν στη στυγνή πραγματικότητα και χαμήλωσαν τις τιμές.