ΑΠΟ ΤΗ 2η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ 2η ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ανιχνεύοντας το Πήλιο και την Αλόννησο

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2015 17:49

 

Άλλη μία δράση Ανιχνευτών, της 2ης Κοινότητας Λάρισας και της 2ης Φαρσάλων έφτασε στο τέλος της. Τα παιδιά, ηλικίας δεκαπέντε έως δεκαοκτώ, ολοκλήρωσαν τη φετινή προσκοπική τους χρονιά με μία εκδρομή που έλαβε χώρα στο Πήλιο και στην Αλόννησο, αποκομίζοντας έτσι ο καθένας από αυτούς, ένα «σακίδιο γεμάτο αναμνήσεις» που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή.

Από τις 3 έως και τις 9 Αυγούστου, δέκα ανιχνευτές και τέσσερις βαθμοφόροι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πολιτισμική παράδοση αλλά και να γνωρίσουν τη σύγχρονη ζωή των χωριών: Μηλιές, Βυζίτσα και Καλά Νερά Πηλίου. Ταυτόχρονα περιηγήθηκαν στο πανέμορφο νησί των Σποράδων, την Αλόννησο.

Σε αυτό το νησί, τα παιδιά έδρασαν μαζί με συνομήλικους προσκόπους από τα Ιωάννινα, κάνοντας κοινές δραστηριότητες, ενώ συνεργάστηκαν και με άλλους ανιχνευτές από την Πάτρα. Με αυτόν τον τρόπο, απέδειξαν έμπρακτα το ιδεώδες του ιδρυτή αυτού του θεσμού, ότι δηλαδή, όλοι οι πρόσκοποι είναι αδέλφια. Όλοι μαζί ενημερώθηκαν για σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη χλωρίδα και την πανίδα της ευρύτερης περιοχής των Σποράδων.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν θα ήταν εφικτό αν δεν υπήρχε η σωστή καθοδήγηση από τους επικεφαλείς αυτού του τμήματος, δηλαδή τον αρχηγό του 2ου Συστήματος Μακρή Πάρη, τον αρχηγό της 2ης Κοινότητας ανιχνευτών Παπαϊωάννου Θάνο και τους υπαρχηγούς Λευκαδίτη Μάκη και Καλόγηρο Σωτήρη. Για εγγραφές στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας, τηλ. επικοινωνίας 6974109957, για ηλικίες από 7 έως 11 ετών Λυκόπουλα, από 11 έως 15 Πρόσκοποι και από 15 έως 18 Ανιχνευτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass