ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Το μεγαλύτερο καταμαράν στον κόσμο

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2014 12:20 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:06

Μέχρι την Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014, θα παραμείνει στο λιμάνι της Κορίνθου, όπου έφθασε χθες το μεσημέρι το MS Turanor PlanetSolar, το μεγαλύτερο καταμαράν στον κόσμο που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Η άφιξη του σκάφους στην Ελλάδα, γίνεται στα πλαίσια της αρχαιολογικής αποστολής TerraSubmersa, που αφορά την εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου, στην Κοιλάδα της Αργολίδας. Ελβετοί και Έλληνες αρχαιολόγοι, θα αναζητήσουν με υποθαλάσσια εξερεύνηση, ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας σε μία περιοχή που ενδέχεται να είναι ένας από τους αρχαιότερους οικισμούς στον ευρωπαϊκό χώρο.

Από την Κόρινθο περνώντας τον Ισθμό, το καταμαράν θα κατευθυνθεί προς την Εύβοια και θα δέσει στην Ερέτρια, όπου την 1η Αυγούστου 2014, θα εορταστεί η ημέρα εθνικής εορτής της Ελβετίας. Επόμενος σταθμός θα είναι η Μαρίνα Ζέας όπου θα παραμείνει μέχρι τις 6 Αυγούστου ενώ στις 4 Αυγούστου το πρωί, θα διεξαχθεί στο σκάφος, επίσημη συνέντευξη στην οποία θα παρατεθούν όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με την Αρχαιολογική αποστολή TerraSubmersa, η οποία θα λάβει χώρα στην Αργολίδα, από τις 6 έως και 22 Αυγούστου 2014.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass