ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Οι εκλογές, η Βουλγαρία και το… Βιετνάμ

*«Πεσμένες» οι οδικές εκδρομές * Επιλέγονται πλέον Βελιγράδι και Βουκουρέστι

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2014 12:19 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 20:27

Του Κ. Γκιάστα

Μα τι σχέση μπορεί να έχει ο Σταύρος Δήμας με την εκδρομική διάθεση των Λαρισαίων; Κι όμως… σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες της πόλης που δραστηριοποιούνται κυρίως στις οδικές εκδρομές, οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πιθανότητα για ενδεχόμενες εκλογές στο προσεχές διάστημα έχουν φέρει μια πτώση στην αγορά. Η κύρια πτώση καταγράφεται στις εκδρομές της Βουλγαρίας που μέχρι και πρόσφατα γνώρισαν μεγάλη άνθηση. Σύμφωνα με τους πράκτορες οι Λαρισαίοι αρχίζουν να ψάχνουν και άλλους προορισμούς όπως το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι, ενώ κλασικές επιλογές παραμένουν Βιένη και Βουδαπέστη αυτές τις ημέρες.

Όσον αφορά στα αεροπορικά εισιτήρια τώρα και στις μεμονωμένες επιλογές υπάρχουν και οι Λαρισαίοι που θα αλλάξουν τον χρόνο στη Νέα Υόρκη και στο… Βιετνάμ.

«Η Λάρισα όλα αυτά τα χρόνια ήταν μια σταθερή αξία αλλά βλέπουμε μια μικρή πτώση σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Όταν οι άλλες πόλεις μαζεύουν όλες μαζί ένα λεωφορείο η Λάρισα το γεμίζει από μόνη της» σημειώνει στην «Ε» η κ. Βάσω από το «Titanas Travel» και συνεχίζει «Φέτος οι Λαρισαίοι μας εξέπληξαν λιγάκι. Τέτοιο καιρό άλλες σεζόν γεμίζαμε και δύο λεωφορεία για Μπάνσκο στη Βουλγαρία αλλά τώρα όχι. Τώρα πολύς κόσμος πηγαίνει στο Βελιγράδι και στο Βουκουρέστι». Για το τι μείωσαν οι Λαρισαίοι τόνισε: «Οι ημέρες μειώθηκαν και όχι οι διακοπές τους. Εκεί που είχαμε 50 άτομα για 7 ημέρες στη Βουδαπέστη τώρα έχουμε για τις 5 ημέρες. Απλά μειώνουν λίγο τα έξοδά τους. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο υπάρχει μια σχετική διστακτικότητα» όμως έκλεισε ευχάριστα «Υπάρχουν και αυτοί που είναι θαρραλέοι. Σύμφωνα με τα δικά μας στοιχεία ένα 5% ψάχνει να κάνει το εξτρίμ. Δηλαδή ρωτάνε για τη Νέα Υόρκη για Χριστούγεννα και αλλαγή χρόνου ενώ μερικοί άλλοι ψάχνουν για τη Ρωσία».

«ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ»

 «Αλλιώς είχαμε προετοιμαστεί και αλλιώς μας ήρθαν» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο κ. Γαλλής του ομώνυμου πρακτορείου και το εξηγεί «Η κίνηση των Λαρισαίων είναι πολύ επηρεασμένη. Δεν ξέρω αν είναι από τις πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται να έρθουν πάντως όλοι τους είναι κουμπωμένοι. Άνθρωποι που ταξίδευαν τώρα δεν κάνουν τίποτα».

Με την παραπάνω άποψη συμφωνεί και ο κ. Λευτέρης Ιωάννης του «Safe Travel»: «Είναι από τα πιο δύσκολα χρόνια. Κάθε χρόνο και χειρότερα. Μέχρι και την περασμένη Τρίτη υπήρχε ένα κάποιο ενδιαφέρον. Τώρα κανένα. Ούτε κοντοστέκεται ο κόσμος να κοιτάξει προσφορές για τουριστικά πακέτα».

Συνεχίζοντας κάνει μια σύγκριση: «Πέρυσι στα Φώτα πήγαμε στη Βουλγαρία. Τώρα ούτε μια κράτηση για τα Φώτα. Δεν είναι πεσμένη μόνο για τις γιορτές η κίνηση αλλά γενικά. Εκτιμώ πως οι ενδεχόμενες εκλογές και η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν επηρεάσει και την ψυχολογία του κόσμου. Φοβόταν που φοβόταν τώρα φοβάται ακόμα περισσότερο».

Την πτώση του ενδιαφέροντος για τις οδικές εκδρομές επιβεβαιώνει και η εκπρόσωπος του «Barras Travel» κ. Άννα: «Σαφώς και όλη η αγορά εκτιμούμε πως είναι πιο κάτω σε σχέση με πέρυσι. Το Bansko έχει μια κάποια κίνηση αλλά φυσικά όχι όπως τις άλλες χρονιές. Πολύς κόσμος επιλέγει και το Βουκουρέστι πλέον, ενώ σταθερή αξία παραμένει η Βουδαπέστη και η Βιένη. Οι Έλληνες είναι άνθρωποι της τελευταίας στιγμής οπότε περιμένουμε μήπως και ανατραπεί λίγο το κλίμα κατά τη διάρκεια των γιορτών».

Η ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ

Μιλήσαμε και με την κ. Νατάσα, ιδιοκτήτρια του ομώνυμου πρακτορείου που ειδικεύεται σε πακέτα και αεροπορικά εισιτήρια η οποία ομολογουμένως μας… άλλαξε τη διάθεση. «Το 10% των ανθρώπων που επιλέγουν το πρακτορείο μας διαλέγουν μακρινούς προορισμούς για αυτές τις ημέρες. Νέα Υόρκη και Βιετνάμ είναι ψηλά στη λίστα». Και αφού ξεκινήσαμε έτσι είχαμε και ανάλογη συνέχεια «Βιένη, Πράγα, Βαρκελώνη, Βουκουρέστι, Ρώμη και τώρα στις γιορτές έχει πολύ Νυρεμβέργη και Δρέσδη» και αιτιολόγησε τις επιλογές «αυτοί που ταξιδεύουν έχουν και καλή διάθεση. Όσοι το κάνουν πλέον μπορούν και επιλέγουν ποιοτικά πακέτα και αυτό είναι το ευχάριστο».

ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από ένα ταξιδιωτικό site (Travelplanet24) κορυφαίο προορισμό και φέτος τα Χριστούγεννα αποτελεί το Λονδίνο. Οι κλασικοί χριστουγεννιάτικοι προορισμοί του Μονάχου και της Βιένης έχασαν την θέση τους στην αρχική πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών σε σχέση με το 2013, καθώς η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη βρίσκονται φέτος πρώτες στις προτιμήσεις των Ελλήνων. Από τις συνολικές κρατήσεις διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το δεύτερο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων δεδομένου ότι πολλοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.

Ο Φίλιππος Μπρίνκμαν, CEO της Travelplanet24 δήλωσε «Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήριά τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2,7%».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass