ΜΙΚΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΕ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ

Στο άντρο των πειρατών

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 19:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

Επιμέλεια: Παναγιώτα Φούντα / Φωτογραφίες: Βασίλης Ντάμπλης

Έχει τον τίτλο ενός από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του Αιγαίου. Και δικαίως, γιατί το Σαρακήνικο της πανέμορφης Μήλου είναι μια παραλία μαγευτική, που όμοιά της δύσκολα θα ξαναβρείτε.

 Ένας στενός κόλπος, κάτασπρα νερά που μπαίνουν φτάνουν στην ακτή ανάμεσα από τα βράχια, τα οποία θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Τα ηφαιστειογενή βράχια διεισδύουν στη θάλασσα δημιουργώντας σπηλιές και τούνελ μέσα στα οποία μπορείτε να περπατήσετε, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο τοπίο, απαράμιλλης ομορφιάς.

Το όνομα του το Σαρακίνικο το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο και καταφύγιο. Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που καταλήγει στην μικρή αμμουδιά της παραλίας. Το Σαρακίνικο βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού έχει θέα στην Σίφνο και στην Κίμωλο, ενώ καλό θα ήταν να το επισκεφτείτε σε μέρες που δεν φυσούν βόρειοι άνεμοι.

Οι ντόπιοι λένε ότι αξίζει να πάτε στην παραλία νύχτα, ειδικά αν βρεθείτε στο νησί μέρες που έχει πανσέληνο. Οι κατάλευκοι βράχοι αντανακλούν έντονα το φως του φεγγαριού, δημιουργώντας μια αξέχαστη εικόνα. Πάντως, και ο βυθός στο συγκεκριμένο σημείο προσφέρει πλούσιο θέαμα, οπότε αν ανήκετε στους «υποθαλάσσιους» εξερευνητές πάρτε μαζί σας τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να μπορέσετε να θαυμάσετε και όσα δε μπορούν να δουν οι περισσότεροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass