«ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ» ΤΗΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Εγινε το πρώτο βήμα…

*Η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διάσωση και επανελειτουργία της παλιάς γραμμής συνεχίζει τον αγώνα

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2013 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:26
  
Ευχάριστα ήχησε η απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να δραστηριοποιηθεί πιλοτικά στον Πλαταμώνα (ξεκίνησε από αυτό το Σαββατοκύριακο) με λεωφορείο σε όδευση παραπλήσια της σιδηροδρομικής γραμμής, ως ένα πρώτο βήμα για την επανένταξη του Πλαταμώνα στον σιδηροδρομικό χάρτη της χώρας, στα μέλη της «Πρωτοβουλίας πολιτών για την διάσωση και επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πλαταμώνα Πιερίας».
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χαιρετίζει την απόφαση και ανακοινώνει ότι εντείνει τον αγώνα και τις προσπάθειές για επαναλειτουργία της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής με σύγχρονες αυτοκινητάμαξες που ήδη διαθέτει ο ΟΣΕ και σε ανταπόκριση με τον προαστιακό, ούτως ώστε να εξυπηρετούνται ακόμη καλύτερα οι εκατοντάδες εκδρομείς και να αναδειχθεί επιτέλους η διατηρητέα παλαιά γραμμή μετά την πάροδο εννέα ετών αδράνειας.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η σιδηροδρομική γραμμή Πλαταμώνα, η οποία δεν λειτουργεί, καθώς κατασκευάστηκε παράλληλα η ηλεκτροκίνητη σύγχρονη διπλή γραμμή, έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα και είναι έντονο το αίτημα των τοπικών φορέων για την επαναλειτουργία της. Η παλαιά γραμμή Πλαταμώνα ανακηρύχθηκε ιστορικός τόπος με υπουργική απόφαση του 2002, τα κτίρια που συνθέτουν τον σιδηροδρομικό σταθμό Πλαταμώνα χαρακτηρίστηκαν μνημεία, όπως και η σήραγγα, οι γέφυρες και ο μηχανολογικός εξοπλισμός. Έχει φυσική ομορφιά και μαζί με το κάστρο του Πλαταμώνα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, που μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά, χωρίς να αλλάξει η χρήση της γραμμής, όπως υποστηρίζουν φίλοι του σιδηροδρόμου.
ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ-ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κάθε Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού, με ενδεχόμενη καθημερινή καθιέρωση του δρομολογίου ανάλογα με τη ζήτηση του επιβατικού κοινού, θα ξεκινά λεωφορείο του ΟΣΕ από τον σιδηροδρομικό σταθμό Νέοι Πόροι προς τις παραλίες Νέων Πόρων, το ΚΑΑΥ Πλαταμώνα και το κέντρο του Πλαταμώνα ενώ θα τερματίζει ξανά στον σταθμό Νέοι Πόροι. Το κόστος του εισιτηρίου για το λεωφορείο είναι 1 ευρώ. Τα δρομολόγια του προαστιακού από Λάρισα που έχουν ανταπόκριση με το λεωφορείο του Πλαταμώνα είναι τα εξής: 8:30, 9:41, 10:43, 11:50, 12:52, 16:45, 19:00.
Τα δρομολόγια του λεωφορείου που μεταφέρουν τους επιβάτες προς τον σιδηροδρομικό σταθμό Νέοι Πόροι για να πάρουν τον προαστιακό προς Λάρισα είναι: 9:15, 13:20, 14:20, 16:00, 17:15, 18:45, 21:00.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass