ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΤΟΝ ΟΜΟΡΟ ΝΟΜΟ

Πιερία δεν είναι μόνο ο Πλαταμώνας

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2013 20:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:00
Παρουσίαση: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Για τους Λαρισαίους ο Πλαταμώνας αποτελούσε πάντοτε έναν αγαπημένο προορισμό διακοπών και ταυτόχρονα το σύνορο των αποδράσεων προς το νομό Πιερίας. Παρότι λοιπόν πολλοί διαθέτουν εκεί την παραθεριστική τους κατοικία ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν εξερευνήσει τις μοναδικές ομορφιές της Μακεδονικής γης και τις υπέροχες ακτές της, που αποτελούν ένα κοντινό και οικονομικό προορισμό διακοπών.
Οι ακτές της Πιερίας εκτείνονται σε μήκος 70 και πλέον χιλιομέτρων, ξεκινώντας από τον οικισμό των Νέων Πόρων και τις παρυφές του μυθικού Ολύμπου, μέχρι τον Δήμο Μεθώνης και τον υδροβιότοπο του Αλιάκμονα. Πλατιές παραλίες σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με πλούσια και χρυσή άμμο που διακόπτεται ανά διαστήματα από βότσαλα, άλση και πευκώνες, καταλήγουν ομαλά σε γαλάζια και ζεστή θάλασσα. Οι περισσότερες διαθέτουν οργανωμένους οικισμούς με όλες τις απαραίτητες τουριστικές υποδομές, κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έντονη νυχτερινή ζωή. Αποτελούν μοναδικά θέρετρα με εύκολη και ασφαλή πρόσβαση, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για επίσκεψη σε όλα τα ιστορικά, οικολογικά, αγροτουριστικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του Νομού.
ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΜΕΘΩΝΗ - ΝΕΑ ΑΓΑΘΟΥΠΟΛΗ
Στον φυσικό όρμο της Μεθώνης και της Νέας Αγαθούπολης θα συναντήσετε την ομώνυμη όμορφη, αμμώδη ακτή, βραβευμένη με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και γραφικότητα, προσφέροντας ήρεμες διακοπές, χαλάρωση και ξεγνοιασιά. Βρίσκεται δίπλα στο Δέλτα του Αλιάκμονα που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Υδροβιότοπους της Ευρώπης. Στη Νέα Αγαθούπολη βρίσκεται το θεματικό περίπτερο του υδροβιότοπου, από το οποίο οργανώνονται επισκέψεις στο έλος της Αγαθούπολης, στο υπόλοιπο τμήμα του Δέλτα, αλλά και στην Αλυκή Κίτρους.
Για τη διαμονή σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ένα οργανωμένο camping που θα σας φιλοξενήσουν και θα σας προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Γραφικές ψαροταβέρνες θα σας ενθουσιάσουν με τις άπειρες γευστικές απολαύσεις. Τσιπούρες, λαβράκια, χταπόδια και όστρακα σε μια πανδαισία γεύσεων και απολαύσεων σας περιμένουν να τα γευτείτε.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ
Αμμώδης οργανωμένη ακτή, βραβευμένη επίσης με τη Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης, πολύ κοντά στην οποία εκτείνεται ο Νεολιθικός Οικισμός του Μακρυγιάλου, που χρονολογείται στην 5η χιλιετία π.Χ. και είναι ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Η πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο, η θάλασσα και η ηρεμία του τοπίου συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη. Διαθέτει μια από τις σημαντικότερες μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη παραγωγή και την καλύτερη ποιότητα μυδιών. Στο Μακρύγιαλο θα βρείτε γραφικές ψαροταβέρνες που προσφέρουν παραδοσιακή μαγειρική των παραγόμενων στην περιοχή οστράκων, καθώς και τουριστική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Δίπλα από τον Μακρύγιαλο, βρίσκεται και η γραφική ακτή του Αϊ Γιάννη, με πλούσια και χρυσή άμμο.
ΠΥΔΝΑ
Οργανωμένη ακτή με πλούσια και χρυσαφένια αμμουδιά. Βρίσκεται πολύ κοντά στην Αρχαία Πύδνα, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε μοναδικά ιστορικά μνημεία, όπως είναι τα ερείπια του κάστρου και της βυζαντινής Επισκοπής Κίτρους, τα μόνα ορατά υπολείμματα της βυζαντινής Πύδνας που τον 6ο - 7ο αιώνα ονομάσθηκε Κίτρος, καθώς και το Επισκοπικό Συγκρότημα στις Λουλουδιές Κίτρους.
Δίπλα στην ακτή της Πύδνας υπάρχει η ήσυχη και απομονωμένη γραφική ακτή στη θέση «Κούτσουρο».
ΑΛΥΚΗ ΚΙΤΡΟΥΣ
Αμμώδης ακτή πολύ κοντά στην αρχαία Πύδνα. Ιδιαίτερο στοιχείο της περιοχής αποτελεί ο διεθνούς σημασίας Υδροβιότοπος, «η λιμνοθάλασσα της Αλυκής Κίτρους». Διαθέτει λιμάνι όπου μπορούν να αγκυροβολήσουν μικρά σκάφη. Δίπλα στην ακτή υπάρχει οργανωμένη μονάδα εξόρυξης αλατιού.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΙΝΟΥ
Πλατιά αμμώδης παραλία μήκους πολλών χιλιομέτρων με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα, βραβεύεται επί σειρά ετών από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες» και αποτελεί πόλο έλξης των επισκεπτών.
Μοναδικά ιστορικά μνημεία της περιοχής είναι οι δύο μεγάλοι Μακεδονικοί τάφοι που έχουν ανακαλυφθεί τα τελευταία χρόνια και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Κατά μήκος της ακτής, υπάρχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ένα κάμπινγκ, καθώς και πολλές ψαροταβέρνες, αναψυκτήρια, ντίσκο, κλαμπ και άλλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.
ΠΑΡΑΛΙΑ
Κοσμοπολίτικη ακτή, πλατιά και αμμώδης, κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από πάρα πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών. Από εδώ μπορείτε να ατενίσετε τον επιβλητικό Όλυμπο και τα Πιέρια, καθώς και να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα της ενδοχώρας του νομού. Διαθέτει λιμάνι και μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ενοικιαζομένων δωματίων όλων των κατηγοριών. Τα πολλά εστιατόρια και οι ταβέρνες με την ελληνική και διεθνή κουζίνα, η πλούσια αγορά, τα θαλάσσια σπορ, οι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και η μεγάλη ποικιλία σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης αποτελούν εγγύηση για τις αξέχαστες διακοπές σας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ
Αμμώδης παραλία, που δίνει τη δυνατότητα για διαμονή σε πλήθος ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, καθώς και σε μπανγκαλόου και κάμπινγκ. Πολυάριθμα εστιατόρια, ταβέρνες και προσφέρουν τοπική όσο και διεθνή κουζίνα. Πολλά και ποικίλα κέντρα διασκέδασης φροντίζουν για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή σας διασκέδαση.
Συνδέεται με την ακτή της Παραλίας με φωταγωγημένη παραλιακή λεωφόρο, με παράλληλο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο για νυχτερινούς περιπάτους και αξέχαστα πρωινά.
ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΒΑΡΙΚΟ
Ήσυχη γραφική ακτή μεγάλου μήκους που συνδυάζει βότσαλα και άμμο στις παρυφές του Ολύμπου. Η αμμουδιά και η ρηχή θάλασσα του Βαρικού αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Όλυμπο και στο Αρχαίο Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων. Ξεχωριστά και οργανωμένα camping περιμένουν να φιλοξενήσουν τους λάτρεις της κατασκήνωσης. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τις μοναχικές ακτές που βρίσκονται βόρεια και νότια της ακτής του Βαρικού.
ΓΡΙΤΣΑ
Όμορφη παραλία με καθάρια γαλανή θάλασσα. Βρίσκεται πολύ κοντά στον μυθικό Όλυμπο, στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου. Δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για αξέχαστες διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα τη θάλασσα και τον Όλυμπο.
ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
Ακτή που συνδυάζει βράχια και βότσαλα μέσα σε γραφικούς φυσικούς όρμους και πλατιές χρυσαφένιες αμμουδιές με διάφανη γαλανή θάλασσα. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Όλυμπο και βραβεύεται κάθε χρόνο με τη Γαλάζια σημαία της Ευρώπης. Για τη διαμονή σας λειτουργεί μεγάλος αριθμός οργανωμένων camping και επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων. Ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια και εστιατόρια με ποικίλες γεύσεις περιμένουν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μεσημέρι και βράδυ.
Η περιοχή προσφέρεται για κάθε τύπο διακοπών, καθώς διαθέτει έντονη νυχτερινή διασκέδαση στα πολυάριθμα bar και club με ελληνική και ξένη μουσική.
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι και πλούσια βλάστηση, οργανωμένη και ασφαλής προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη.
Βρίσκεται πολύ κοντά στον οικισμό της Παλαιάς Λεπτοκαρυάς, στα Αρχαία Λείβηθρα, τόπο ταφής του μυθικού Ορφέα, καθώς και στη Μονή Κανάλων.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΚΟΤΙΝΑΣ
Ακτή με χρυσή άμμο, πολλών χιλιομέτρων. Βρίσκεται πολύ κοντά στον παλαιό οικισμό της Ανω Σκοτίνας όπου υπάρχουν πετρόχτιστα σπίτια του 17ου-18ου αιώνα, η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου (14ος αι.) με το μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1862) στην πλατεία του οικισμού.
Διαθέτει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, και camping. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παραθεριστικά κέντρα των Βαλκανίων όπου το καλοκαίρι πραγματοποιείται το Μουσικό Φεστιβάλ Νέων και το Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων με συναυλίες μουσικής και χορού από νέους καλλιτέχνες.
Τα εστιατόρια, τα ουζερί, τα σνακ-μπαρ, καθώς και άλλα μέσα εστίασης φροντίζουν για τη γευστική διατροφή σας.
ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ- ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ- ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ
Παραλίες σπάνιου φυσικού κάλλους, στους πρόποδες του Ολύμπου που συνδυάζουν με αρμονικό τρόπο βότσαλα και άμμο. Παράλια θέρετρο με κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση, προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη.
Ξεχωριστό μνημείο της περιοχής είναι το θρυλικό Ενετικό Κάστρο (11ος αι.) όπου το καλοκαίρι πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ολύμπου.
Βρίσκονται πολύ κοντά στον αναπαλαιωμένο παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, όπου θα συναντήσετε εξαιρετικές ταβέρνες και πρότυπους ξενώνες. Λίγο πιο πάνω από τον οικισμό, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, βρίσκεται η αφετηρία για το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Επίσης αξίζει μια επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό των Παλαιών Πόρων όπου υπάρχουν πετρόχτιστα σπίτια του 17ου-18ου αιώνα, η βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία, ενώ μέσα στο δάσος πάνω από τον οικισμό δύο καταπληκτικά εκκλησάκια, των Αγίων Αποστόλων και της Ζωοδόχου πηγής.
 
 
 
 
.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass