Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταξιδεύοντας με τη Μάγια Τσόκλη, Κέρκυρα

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2013 15:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:59

Στη Κέρκυρα με το Χαμόγελο του Παιδιού»

NET, Ημ. προβολής: Πέμπτη 28 Μαρτίου, στις 23:00

 

Το «Ταξιδεύοντας» επιστρέφει στη Κέρκυρα, 14 χρόνια μετά το πρώτο του επεισόδιο στο νησί. Αυτή τη φορά, αφορμή για το ταξίδι είναι η καταγραφή της σπουδαίας δουλειάς που γίνεται στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Μετά από πολλά χρόνια συντονισμένης προσπάθειας η πόλη της Κέρκυρας κατάφερε να μπει στη περίφημη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Ο μόνιμος ανταγωνισμός μεταξύ του μαζικού τουρισμού που αναπτύχθηκε από νωρίς στο νησί και του πολιτιστικού πλούτου, μετακύλησε τις οικονομικές δραστηριότητες από την εύφορη ενδοχώρα στη θάλασσα. Έτσι, τα χωριά είδαν όλους τους νέους τους να φεύγουν και ο υπέροχος και ιστορικός Κερκυραϊκός ελαιώνας, που αποτελείται από περίπου 4.000.000 ελαιόδεντρα αφέθηκε σ’έναν φαύλο κύκλο εγκατάλειψης. Στο πρώτο μέρος της εκπομπής, η Μάγια Τσόκλη συναντά νέους επαγγελματίες που μάχονται για μία διαφορετική ανάπτυξη.

Το δεύτερο και μεγαλύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η Μάγια πηγαίνει στο σπίτι του Χαμόγελου στους Μαγουλάδες και με συντροφιά τα παιδιά που συχνά της μιλούν για τη ζωή τους, ξαναβλέπει τη Κέρκυρα: Επισκέπτονται μαζί τη πόλη και τα μουσεία της, παρακολουθούν συναυλίες, «τρυπώνουν» σε ανασκαφές στο Παλαιό Φρούριο, προπονούνται στο Κρίκετ, πάνε στο Αγγελόκαστρο και φεύγουν για βαρκάδα από την Παλαιοκαστρίτσα…

 

Φωτογραφία/σκηνοθεσία: Χρόνης Πεχλιβανίδης

Έρευνα/κείμενα/παρουσίαση: Μάγια Τσόκλη

Μοντάζ: Ηρώ Βρετζάκη