Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντουμπάι: Με… Λαμποργκίνι οι περιπολίες

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 18:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:33

Περιπολίες με μια... Λαμποργκίνι θα πραγματοποιούν οι αστυνομικοί στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), με σκοπό «να ενισχυθεί η εικόνα της πολυτέλειας και της ευημερίας» στο εμιράτο.

Το μοντέλο Aventador, αξίας 550.000 ευρώ, θα περιπολεί στις τουριστικές ζώνες του Τζουμέιρα Μπιτς Ρέζιντενς και του Μπουρτζ Χαλίφα, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο, διευκρίνισε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Θα είναι βαμμένο λευκοπράσινο και, προφανώς, δεν θα καταδιώκει τους «επικίνδυνους οδηγούς». Η χρήση της Λαμποργκίνι από την αστυνομία θεωρείται ένδειξη ότι το Ντουμπάι έχει πλέον ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση που γνώρισε το 2008 λόγω της κατάρρευσης του κατασκευαστικού τομέα.

Τα περιπολικά του Ντουμπάι είναι αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή 4x4 γερμανικής και ιαπωνικής κατασκευής. Πρόσφατα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους γύρω από την πόλη άρχισαν να περιπολούν και αμερικανικά Σεβρολέ Καμάρο σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα περιστατικά στα οποία ορισμένοι οδηγοί αφήνονται να παρασυρθούν από την μέθη της ταχύτητας.