ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΣΕΙ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Δύο ρόδες, 40 χώρες…

Δημοσίευση: 20 Απρ 2013 21:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:44

Οι περισσότεροι, όταν προετοιμάζονται για ένα ταξίδι, σκέφτονται μέρες πριν τι πρέπει να πάρουν μαζί τους κι αγχώνονται μην τυχόν και ξεχάσουν κάτι απαραίτητο. Δεν ισχύει, όμως, το ίδιο για τον 29χρονο Ηλία Βροχίδη και την 33χρονη φίλη του Χριστίνα Πεφάνη, οι οποίοι, για περίπου δύο χρόνια, θα ταξιδεύουν με μοτοσικλέτες σε Αφρική και Μέση Ανατολή έχοντας σε ένα σακίδιο μόνο τα απολύτως αναγκαία. Ένα παντελόνι, μία μπλούζα, αντίσκηνο, υπνόσακους, ένα γκαζάκι και κατσαρολάκι για φαγητό.

Στις 18 Μαΐου, ο Ηλίας και η Χριστίνα θα ανεβούν στις μηχανές τους, δύο μεταχειρισμένες Honda XR 250 και με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη θα διασχίσουν 40 χώρες και θα διανύσουν από 100.000 έως 150.000 χιλιόμετρα, ανάλογα με το πόσο θα τους φτάσουν τα χρήματα.

Τα περισσότερα βράδια θα κατασκηνώνουν στη φύση, σε τοπία πανέμορφα και μέρη ερημικά, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Θα μαγειρεύουν απλά φαγητά στο γκαζάκι, ενώ τα μεσημέρια θα τρώνε σε υποτυπώδη μαγειρεία, όπου συχνάζουν ντόπιοι. Θα περιηγηθούν σε γραφικά χωριά, απόκοσμες οάσεις, μικρούς οικισμούς κάποιας φυλής, ενώ πρόκληση αποτελεί η έρημος Σαχάρα.

Αυτές τις ημέρες, η προετοιμασία του ταξιδιού, που το έχουν ονομάσει "Mad About Africa", βρίσκεται στο ζενίθ. Τόσο ο Ηλίας όσο και η Χριστίνα έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια, καθώς οι συνθήκες υγιεινής σε χώρες της Αφρικής είναι κάπως επικίνδυνες εξαιτίας των πολλών ασθενειών, και απλώς προγραμματίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενός τόσο μακρινού ταξιδιού που θα γίνει πάνω σε δύο ρόδες.

"Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε από τη Μέση Ανατολή, αλλά λόγω των αιματοχυσιών που συμβαίνουν εκεί τον τελευταίο χρόνο, θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε από την Ευρώπη. Αφιερώνοντας χρόνο στα Βαλκάνια, θα φτάσουμε μέχρι την Πορτογαλία και διασχίζοντας τον Πορθμό του Γιβραλτάρ θα μπούμε στην αφρικανική ήπειρο μέσω του Μαρόκου" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο 29χρονος.

Στη συνέχεια, μαζί με το ταίρι του, τη Χριστίνα, θα φτάσουν μέχρι το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής κι εάν έως τότε έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση θα κινηθούν και προς τη Μέση Ανατολή. "Το ταξίδι αυτό δεν είναι ένα απλό ταξίδι αναψυχής και ξεκούρασης. Κάθε άλλο μάλιστα, είναι ένα ταξίδι περιπέτειας. Κάποιες περιοχές στη διαδρομή είναι επικίνδυνες και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή" τονίζει ο Ηλίας.

«ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ»

Βέβαια, για τους δυο τους υπάρχει και μία ακόμη αποστολή: θα μετατραπούν σε ξεχωριστούς "ταχυδρόμους". Θα έχουν φροντίσει από τη Θεσσαλονίκη να λάβουν γράμματα και φωτογραφίες από Αφρικανούς μετανάστες, τις οποίες συμβολικά θα τις μεταφέρουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα με την αρωγή της οργάνωσης "Equal Society" που αγωνίζεται για ίσες ευκαιρίες μεταξύ των ανθρώπων.

"Με τον τρόπο αυτό, θα καταγράψουμε τις ιστορίες των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα και αντίστοιχα των οικογενειών τους που ζουν σε χώρες της Αφρικής. Θα δούμε τις διαφορές, αλλά και τους λόγους που ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποια άλλη πατρίδα" προσθέτει ο 29χρονος.

Ο Ηλίας Βροχίδης, από μικρό παιδί είχε πάθος για τα ταξίδια περιπέτειας. Μόλις μεγάλωσε αρκετά για να ταξιδεύει μόνος του, άρχισε να γνωρίζει τις ομορφιές της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο.

Το πρώτο εγχείρημα στο εξωτερικό ήταν ένα κοντινό ταξίδι. Έως τη γειτονική Ιταλία, σε ηλικία 19 ετών. Χρησιμοποιώντας κυρίως τρένα (InterRail) περιηγήθηκε σε όλη τη χώρα για κάτι περισσότερο από ένα μήνα. Αυτό το ταξίδι του άνοιξε την "όρεξη" και προετοίμασε το έδαφος για την Ινδία. Αυτή τη φορά, όμως, όχι με τρένο, αλλά με μοτοσικλέτα.

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια, από τότε που ο νεαρός Ηλίας έκανε το ταξίδι στη χώρα των "ιερών αγελάδων". Ήταν 14 Απριλίου του 2007, όταν ξεκίνησε από την πλατεία Αριστοτέλους. "Οι εμπειρίες είναι μοναδικές. Δεν ανταλλάσσονται αυτές οι στιγμές με τίποτα και χαράσσονται στο μυαλό και στην καρδιά", επισήμανε.

"Ένα ταξίδι το ξεκινάω από την αγάπη που έχω προς τη φύση και τον άνθρωπο. Να γνωρίσω κόσμο που ζει διαφορετικά, που έχει άλλη νοοτροπία, με διαφορετική κουλτούρα. Τις άπειρες ώρες που βρέθηκα μόνος σκεφτόμουν, σκεφτόμουν, σκεφτόμουν...". Πέρα από τους ανθρώπους που συνάντησε στο συγκεκριμένο ταξίδι και την αξέχαστη φιλοξενία των Ιρανών δεν μπορεί να ξεχάσει τα πανέμορφα Ιμαλάια.

Από το 2009, που γύρισε από την Ινδία στην Ελλάδα, έχοντας διανύσει συνολικά πάνω από 70.000 χιλιόμετρα, συνέβησαν πολλά. Πήγε φαντάρος και στη συνέχεια έγινε καπετάνιος σε ιστιοπλοϊκά σκάφη με στόχο να μαζέψει χρήματα για την επόμενη του περιπέτεια. Αυτό ήταν και το διάστημα που γνώρισε την 33χρονη Χριστίνα, που είναι πολιτικός μηχανικός και η οποία για χάρη του Ηλία έμαθε να καβαλάει μηχανή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass