Καλοκαιρινοί προορισμοί για διακοπές και διασκέδαση κοντά στη Λάρισα

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2013 16:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:33
 
Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη
Φωτογραφία: Σπύρος Τσαντόπουλος
Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Ομόλιο, Παλαιόπυργος, Στόμιο, παραλίες που θυμίζουν αιγαιοπελαγίτικο νησί, ταβερνάκια με παραδοσιακά εδέσματα και πράσινο ως εκεί που φτάνει το μάτι.
ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΤΣΑ
Η Καρίτσα, φημισμένη για την πλούσια και ποιοτική παραγωγή κάστανου ατενίζει το Αιγαίο σκαρφαλωμένη στις πλαγιές του Κισσάβου. Η ομορφιά της απαράμιλλη... Σπίτια παραδοσιακά, αυλές λουλουδιασμένες, στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Και παντού πράσινο... Με ψηλά δένδρα να χαρίζουν απλόχερα τον ίσκιο τους κι έναν τεράστιο πλάτανο στο κέντρο του χωριού, να δροσίζει τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της τις θερμές μέρες του καλοκαιριού. Η Καρίτσα, μπορεί να φιλοξενήσει τους επισκέπτες της, όλες τις εποχές του χρόνου, καθώς λειτουργούν δύο άρτια οργανωμένα ξενοδοχεία, ενώ το καλοκαίρι διατίθενται αρκετά επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα. Στις ταβέρνες του χωριού δε, θα γευτούν νοστιμιές που θα τους μείνουν αξέχαστες.
Τι θα κάνετε:
·        Αγκαλιασμένη με τον μοναδικής ομορφιάς δασικό χώρο του Αριόπρινου, με τα τιτιβίσματα των πουλιών και την υποβλητικότητα του βουνού, η Καρίτσα κατηφορίζει ως την απεραντοσύνη της θάλασσας και βρέχεται από τις ακρογιαλιές της Πλατιάς Άμμου, της Παναγίας, του Ψαρόλακα και του Πηγαδιού, τις οποίες μπορείτε εύκολα να επισκεφθείτε. Η Αγία Τριάδα Καρίτσας αποτελεί μία ιδανική τοποθεσία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν χώρος αναψυχής και παρατηρητήριο.
ΣΤΟΜΙΟ
Το Στόμιο, για αρκετές δεκαετίες, αποτελεί σημαντικό τουριστικό θέρετρο των παραλιών του νομού Λάρισας. Ευνοημένο από τους Θεούς, είναι τόπος χαρισματικός, με μαγευτική θάλασσα, χρυσαφένιες παραλίες και εύκολη πρόσβαση στον Κίσσαβο. Προσφέροντας τις ανέσεις ενός σύγχρονου τουριστικού προορισμού, διαθέτει άρτιες εξοπλισμένες ξενοδοχειακές μονάδες, επιπλωμένα δωμάτια και διαμερίσματα, αρκετές ψαροταβέρνες και εστιατόρια και πολλά νεανικά κλαμπ και χορευτικά κέντρα. Παράλληλα, το δημοτικό κάμπινγκ που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες φίλους της κατασκήνωσης και της απλούστερης μορφής διακοπών.
Τι θα κάνετε:
·        Η παραλία Στομίου είναι μια οργανωμένη παραλία όπου οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους και να χαθούν στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Η παραλία Στομίου διαθέτει beach bar και έχει κερδίσει «Γαλάζια Σημαία», πράγμα που σημαίνει ότι εγγυάται καθαρά νερά για κολύμβηση, ασφάλεια, ναυαγοσωστικά μέσα, πρώτες βοήθειες καθώς και πολλές άλλες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.
ΟΜΟΛΙΟ
Πατρίδα του Εύμολου, τόπος συνάντησης της Αμφικτιονίας του Απόλλωνα και μοναδική δίοδος ανάμεσα στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, κατά την αρχαιότητα έχει να διηγηθεί μια σημαντική ιστορία περισσότερων των 3.000 χρόνων.
Τι θα κάνετε:
·        Στο πανέμορφο Ομόλιο, γιορτάζεται κάθε χρόνο συνήθως το 3ο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, η συγκομιδή του βασικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής, του καλαμποκιού και του ακτινιδίου, ως ένδειξη της ευχαριστίας των καλλιεργητών και των κατοίκων για την πλούσια σοδειά. Στη Γιορτή Καλαμποκιού-Ακτινιδίου, κάθε χρόνο, συμμετέχουν επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ζώντας μοναδικές στιγμές με χορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, προβολή slides σχετικά με την περιοχή, ενώ απολαμβάνουν δωρεάν το χρυσό καλαμπόκι του χωριού με διάφορους τρόπους σε ατέλειωτες ποσότητες: καλαμπόκι ψητό στα κάρβουνα και βραστό καθώς και παραδοσιακή μπομπότα από αγνό καλαμποκάλευρο. Στα πλαίσια της γιορτής, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν το γνωστό σπήλαιο του Ομολίου ή σπηλιά του Ντάνα με τους εκπληκτικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες, το φαράγγι του Ομολίου (Μέγας Λάκκος) με τα ατέλειωτα ανεξερεύνητα σπήλαια, το οποίο αποτελεί ιδανικό πόλο έλξης για τους λάτρεις της αναρρίχησης - ορειβασίας - trecking, όπως επίσης να διασχίσει τα νερά του ποταμού Πηνειού με kayak - kanoe - rafting μέσα από μια μαγευτική διαδρομή της κοιλάδας των Τεμπών έως τις εκβολές του Δέλτα Πηνειού. Ακόμα μπορούν να επισκεφτούν τον χώρο της αρχαίας πόλης Ομόλης και γενικότερα τον αρχαιολογικό χώρο του Ομολίου, τον λόφο του Προφήτη Ηλία καθώς και τη γέφυρα που ένωνε την βόρεια με την νότια Ελλάδα κατά την αρχαιότητα
·        H παραλία Στρίντζου, που βρίσκεται στο Δ.Δ Ομολίου, δεν είναι οργανωμένη με συνέπεια ο επισκέπτης να μπορεί να χαθεί στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, μακριά από θορύβους καθώς και να ψαρέψει στις όχθες του Πηνειού ποταμού.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Το Κόκκινο Νερό αποτελεί τόπο καλοκαιρινών διακοπών για χιλιάδες οικογένειες απ' όλη τη χώρα. Ήσυχη περιοχή, πνιγμένη στο πράσινο και τα τρεχούμενα νερά, οφείλει την ονομασία του στη φημισμένη πηγή με το ιαματικό υπόξινο νερό, που αναβλύζοντας βάφει τα πετρώματα στο χρώμα του κόκκινου. Το πλούσιο σε θειάφι και σίδηρο ανθρακούχο νερό θεωρείται από πολλούς θεραπευτικό για παθήσεις του πεπτικού συστήματος και είναι ιδανικό για ποσιθεραπεία.
Κοντά στην πηγή βρίσκεται και το πρωτοβυζαντινό γεφύρι, που πήρε τη σημερινή του μορφή το 1719.
Τι θα κάνετε:
·        Η παραλία του Κόκκινου Νερού βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό και εκτείνεται σε μία πλήρως ανεπτυγμένη τουριστική περιοχή που περιλαμβάνει γραφικές οικογενειακές ταβέρνες, ήσυχες καφετέριες και άλλους χώρους αναψυχής. Χαρακτηριστικό της είναι τα καθαρά νερά πάνω στα οποία καθρεφτίζονται οι πλαγιές του Κισσάβου που κατεβαίνουν προς αυτή.
ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΣ
Ο Παλαιόπυργος, πριν αρκετά χρόνια, αποτέλεσε το σκηνικό για το γνωστό διήγημα του Α.Καρκαβίτσα "Ο ζητιάνος". Σήμερα αποτελεί τη γαλήνια επιλογή όσων θέλουν, μακριά από την πολυκοσμία, να χαρούν τη θάλασσα και το φρέσκο ψάρι.
Τι θα κάνετε:
·        Ο δρόμος που οδηγεί στον οικισμό του Παλαιοπύργου, μαγεύει τον επισκέπτη, καθώς ξετυλίγεται δίπλα στο ποτάμι και αντικρίζει του ψαράδες να οδηγούν τις βάρκες τους στις απάνεμες όχθες του. Στην κεντρική πλατεία του οικισμού, δεσπόζει από την τουρκοκρατία η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Όσο για τους περιπατητές, οι διαδρομές δίπλα στη θάλασσα και το ποτάμι είναι μαγευτικές, όπως και στο δασύλλιο που βρίσκεται στην τοποθεσία Καρατοπράκι.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass