ΟΙ ΠΙΟ ΡΟΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Ηλιοβασιλέματα γεμάτα αναμνήσεις

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2013 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:39
 
Η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος, η ωραία Ελένη και ο Πάρης, ο Jay-Z και η Beyonce, είναι ορισμένοι μόνο από τους ωραίους, διάσημους και ερωτευμένους, που άφησαν το πάθος να τους παρασύρει μπροστά σε ένα μεσογειακό ηλιοβασίλεμα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι από τότε που υπάρχει έρωτας, η μεσόγειος υπήρξε ο πλέον ενδεδειγμένος προορισμός παγκοσμίως για ειδύλλια, κυρίως καλοκαιρινά.
Το άσπρο και το γαλάζιο των νησιών, τα γαλαζοπράσινα νερά, η μοναδική ομορφιά της φύσης, η λευκή άμμος και οι ολάνθιστες αυλές, είναι οι σύμμαχοι της μεσογείου στο παιχνίδι της αποπλάνησης.
Ας δούμε λοιπόν ορισμένες από τις πιο ειδυλλιακές ακτές της.
Παραλία της Κλεοπάτρας, Τουρκία
Στην ακτή της Κλεοπάτρας, κοντά στην Ατάλλεια στην Τουρκία, μέχρι και η ελαφρώς ροζ απόχρωση της άμμου αντανακλά το χρώμα του έρωτα. Τα γαλαζοπράσινα νερά αυτή της παραλίας, στα οποία λέγεται ότι κολυμπούσε η Κλεποπάτρα, φημίζονται για την καθαρότητα τους και δικαίως θεωρείται μία από τις καλύτερες στην Τουρκία.
Σαντορίνη, Ελλάδα
Λίγα μέρη στον πλανήτη, μπορούν να σε «αποπλανήσουν» με τον τρόπο που το κάνει η Σαντορίνη. Λίγο οι τιρκουαζ θόλοι των σπιτιών, λίγο η Καλδέρα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, το μυστικιστικό τοπίο και οι μαύρες ηφαιστειογενείς παραλίες, κατατάσσουν την Σαντορίνη, πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.
Hvar, Κροατία
Το νησί του Χβάρ στις Δαλματικές Ακτές της Κροατίας, σου κόβει την ανάσα. Ατέλειωτες εκτάσεις λεβάντας χαρίζουν στο νησί ένα απίστευτο άρωμα και κυρίως μοναδικές μωβ αποχρώσεις οι οποίες καταλήγουν σε τιρκουάζ, καθώς η γη συναντιέται με τη θάλασσα. Το ανακάλυψαν νεολαίοι Ευρωπαίοι, τα τελευταία χρόνια όμως, κάθε καλοκαίρι, εμφανίζεται και το γιοτ το Bill Gates, ανοιχτά της ακτής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το νησί ονομάζεται και Σαντ Τροπέ της Κροατίας.
Θάσος, Ελλάδα
Το πράσινο της Θάσου, φαίνεται ότι συναρπάζει τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες που την ανακαλύπτουν. Άλλωστε σε ψηφοφορίες που έχουν γίνει κατά καιρούς την κατατάσσουν στις λίστες των καλύτερων προορισμών στην Ελλάδα και κυρίως λόγω του αισθησιασμού που ισχυρίζονται πως αποπνέει.
Sveti Stefan, Μοντενέγκρο
Πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι στο Μοντενέγκρο βρίσκεται ένα μεσαιωνικό νησί, απαράμιλλης ομορφιάς; Είναι εδώ που η Σοφία Λόρεν και ο Κάρλο Πόντι ξεκίνησαν το δεσμό τους, τη δεκαετία του 60. Ως προορισμός εγκαταλείφτηκε το 80, σήμερα όμως επανέρχεται στο τουριστικό προσκήνιο ως εναλλακτικός κοσμοπολιτικός προορισμός με παρθένες παραλίες και εκπληκτικό φαγητό.
Costa Smeralda, Σαρδηνία
Στη βόρεια Σαρδηνία κοντά στο Πόρτο Τσέρβο, βρίσκεται ένας τόπος με νερά τόσο πράσινα και άμμο τόσο λευκή, όσο κανένα άλλο μέρος. Κοσμοπολίτικος προορισμός με πεντάστερα ξενοδοχεία και παραλίες που ξυπνούν πάθη, είναι όλα όσα θα βρείτε εδώ.
 Cinque Terre, Ιταλία
Πέντε μεσαιωνικά χωριουδάκια ζωγραφισμένα σε πέντε παστέλ χρώματα, σκαρφαλωμένα σε άγρια βράχια και περιτρυγιστισμένα από αμπελώνες, κρύβονται στην καρδιά της Λιγούριας κατά μήκος της Ιταλικής ριβιέρας. Η οδός των έρωτα-Via dell'Amore, τα ενώνει με ένα παραδοσιακό γκαλντερίμι, από το οποίο ο περιπατητής απολαμβάνει μια από τις πιο όμορφες θέες, που έχει δει ποτέ.
Cassis, Γαλλία
Τρεις ώρες περίπου με το αυτοκίνητο, ανατολικά της Μασσαλίας, ανάμεσα σε ατέλειωτες εκτάσεις αμπελώνα και την Κυανή Ακτή, βρίσκεται το Cassis, μια περιοχή απαράμμιλής ομορφιάς με παραλίες που κόβουν την ανάσα.
Taormina, Σικελία
Η Ετνα υψώνεται επιβλητικά πάνω από Ταορμίνα στην ανατολική ακτή της Σικελίας ενώ η άγρια ομορφιά σου δημιουργεί μια πρωτόγονη αίσθηση. Μην γελιέστε όμως, πρόκειται για ένα 5στερο προορισμό, αγαπημένο του Dolce Cabbana. Τα πρωινά, ζευγάρια κυρίως απολαμβάνουν τον ήλιο στην παραλία, ενώ το βράδυ το τελεφερίκ σε οδηγεί στα μπαράκια και στα εστιατόρια που βρίσκονται στο κέντρο του μεσαιωνικού χωριού.
Maratea, Ιταλία
Οι Ιταλοί φαίνεται πως έχουν μια γενετήσια κλίση προς το ρομάντζο και η μαρατεα Maratea είναι το κατάλληλο μέρος για να το εκδηλώσουν. Άγνωστη σε πολλούς, τρεις ώρες με το αυτοκίνητο νότια της Νάπολης, ξεχωρίζει τις παραλίες με μαύρη άμμο, σπάνιες για την Ιταλία, και το πλούσιο πευκόδασος.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass