ΜΥΚΟΝΟΣ

Τo κοσμοπολίτικο νησί

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2013 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:06
Μύκονος... Ένα νησί, χιλιάδες εικόνες, εκατομμύρια επισκέπτες. Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός βρίσκεται στην Ελλάδα.
Κατά την αρχαιότητα και μέχρι και την δεκαετία του ’50 δεν ήταν πολύ γνωστό. Συνήθως το επισκέπτονταν λόγω της εύκολης πρόσβασης προς το νησί της Δήλου, μια και είναι το κοντινότερο νησί προς αυτό. Mε υπέροχη θάλασσα, το μοναδικό τοπίο με τα όμορφα ασπροβαμμενα σπιτάκια, κέρδισε την προσοχή του κόσμου. Αυτό το αιγαιοπελαγίτικο νησί εδώ και τέσσερις δεκαετίες κρατά τα σκήπτρα του κοσμικότερου νησιού της Ελλάδας και όχι μόνο.
Η Μύκονος διαθέτει τα πάντα. Αυθεντική νησιώτικη ομορφιά με φυσικά τοπία και υπέροχες ακρογιαλιές. Τοπικό χρώμα και κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μουσεία που μαρτυρούν την κουλτούρα των Μυκονιατών, προσδίδουν στο νησί γοητεία και ομορφιά.
Η Μύκονος φημίζεται για τη διασκέδαση που προσφέρει στους επισκέπτες της. Η κοσμική ζωή του νησιού έχει περάσει τα σύνορα της χωράς. Ατελείωτα πάρτι, διασκέδαση και πανέμορφες παραλίες συγκεντρώνουν τον κόσμο από όλες τις γωνιές του πλανήτη!
Στα μικρά γραφικά χωριά η ζωή κυλά με πιο αργούς ρυθμούς, οι παραλίες προσφέρουν την αίσθηση της ιδιωτικής πλαζ για αυτούς που αναζητούν πιο ήρεμους ρυθμούς στο νησί.
Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Μια από τις λίγες πόλεις που έχουν κρατήσει τα παραδοσιακά τους στοιχειά. Τα άσπρα διώροφα σπιτάκια με τα μπλε και κόκκινα παράθυρα, την υπέροχη μυρωδιά να διαχέεται σ’ όλη την πόλη, τους ανεμόμυλους, τα γραφικά στενά σοκάκια και το –όμορφο- παραδοσιακό λιμάνι κάνουν την πόλη μαγευτική. Η Χώρα όμως, έχει και άλλες γωνιές που αξίζει να επισκεφτούμε όπως η Μικρή Βενετία. Το πραγματικό όνομα της περιοχής είναι Αλευκάντρα. Η ιδιαιτερότητα τις Μικρής Βενετίας είναι τα βενετσιάνικου στυλ σπίτια τα οποία είναι χτισμένα σχεδόν πάνω στη θάλασσα. Το κύμα βρέχει τα μπαλκόνια και τα παράθυρα έχουν έντονα χρώματα. Περπατώντας στην πόλη μπορείτε να επισκεφτείτε τις εκκλησίες και τα μουσεία και να ψωνίσετε σουβενίρ στα αμέτρητα μαγαζιά που είναι σκόρπια στα σοκάκια. Θα κάνετε τα ψώνια σας στα Ματογιάννια που είναι ο πιο εμπορικός δρόμος του νησιού. Τη μασκότ του νησιού, τον πελεκάνο Πέτρο θα τον συναντήσετε στο λιμάνι αλλά και στις ταβέρνες ως καλοδεχούμενο επισκέπτη.
Το σήμα κατατεθέν της Μυκόνου είναι οι γραφικοί ανεμόμυλοι, γιατί κατά τον 19ο αιώνα η άλεση αλεύρων ήταν η βασική πηγή εσόδων του νησιού. Σήμερα οι ανεμόμυλοι, αυτά τα στρογγυλά λευκά οικοδομήματα με την κωνική στέγη, αποτελούν το δημοφιλέστερο αξιοθέατο του νησιού.
Γλέντι, διασκέδαση, ξεφάντωμα!
Οι παραλίες είναι εκείνες που δίνουν το ξεχωριστό χρώμα στη Μύκονο.
Η παραλία Paradise βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού και θεωρείται μια από τις καλύτερες του κόσμου. Το βράδι αρχίζει το πάρτι, διάσημοι DJ ξεσηκώνουν τα πλήθη μέχρι το πρωί! Η γειτονική παραλία, μια από τις αγαπημένες των εγχώριων και μη σταρ, που επισκέπτονται το νησί, είναι η Super Paradise.
Ελιά, η παραλία με την ατελείωτη χρυσή αμμουδιά και τα διάφανα νερά, εδώ θα συναντήσετε κάποιον σταρ του σόου μπιζ ή του ποδόσφαιρου, οι επώνυμοι απολαμβάνουν τη θάλασσα και τον ήλιο και ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό των παπαράτσι.
Η παραλία του Πλατύ Γιαλού με τις άρτια εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της προσελκύει τους λάτρεις των θαλασσίων σπορ.
Ο Άγιος Ιωάννης, είναι άλλη μια γνωστή παραλία που συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Η παραλία του Αγίου Ιωάννη απέκτησε μεγάλη φήμη λόγω του ότι στην περιοχή αυτή γυρίστηκαν σκηνές στην κινηματογραφική ταινία Shirley Valentine.
Μύκονος, θάλασσα, ουρανός, ήλιος, φιλοξενία, διασκέδαση, γοητεία. Ένα ατελείωτο παραμύθι σε προκαλεί να το ζήσεις, να το γευτείς, να το απολαύσεις!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass