ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Η «Επιστροφή στο Μέλλον» προέβλεψε το… μέλλον

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2015 12:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:26

Η «Επιστροφή στο Μέλλον» προέβλεψε το… μέλλον. Οι σεναριογράφοι της ταινίας έπεσαν μέσα σε πολλές προβλέψεις τους για την τεχνολογική πρόοδο το 2015
Το 1985 κάνει την εμφάνιση της στις κινηματογραφικές αίθουσες μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Back to the Future» (που μεταφράστηκε ως «Επιστροφή στο Μέλλον»). Ο πρωταγωνιστής της ταινίας ταξιδεύει 30 έτη πίσω στον χρόνο περνώντας πολλές περιπέτειες μέχρι να επιστρέψει στο 1985. Η μεγάλη επιτυχία της ταινίας οδήγησε στο να γυριστούν άλλες δύο συνέχειες της. Στη δεύτερη ταινία ο πρωταγωνιστής κάνει ένα άλμα στο χρόνο και ταξιδεύει στο 2015. Στην δεύτερη ταινία οι σεναριογράφοι αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη να σκεφτεί διάφορες τεχνολογικές καινοτομίες που (θα) υπήρχαν τρεις δεκαετίες αργότερα. Φτάσαμε όμως αισίως στο 2015 και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν οι σεναριογράφοι έπεσαν μέσα σε κάποιες από τις προβλέψεις τους.
ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ
Στην δεύτερη ταινία το αυτοκίνητο-μηχανή του χρόνου εκτός από τον δρόμο μπορεί να γίνεται και ιπτάμενο. Τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων που μετατρέπονται σε μικρά αεροσκάφη. Το Transition αποτελεί δημιουργία της αμερικανικής εταιρείας Terrafugia. Όταν κάποιος κινείται στον δρόμο με αυτό το μόνο που έχει να κάνει για να το μετατρέψει σε αεροσκάφος είναι να πατήσει ένα κουμπί. Μέσα σε διάστημα 15 δευτερολέπτων τα φτερά, η ουρά και τα υπόλοιπα πτητικά συστήματα του οχήματος θα έχουν τεθεί σε λειτουργία.  Στον δρόμο το όχημα μπορεί να κινείται με μέγιστη ταχύτητα τα 110 χλμ/ώρα και έχει αυτονομία καυσίμων για περίπου 1.400 χλμ. Ως αεροσκάφος το Transition μπορεί να πιάνει ταχύτητες 200 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του είναι περίπου 900 χλμ.
Εντύπωση είχε προκαλέσει επίσης η εμφάνιση ενός ιπτάμενου σκέητμπορντ. Ο αρχιτέκτονας Γκρεγκ Χέντερσον αναζητούσε τρόπους να δημιουργήσει ασφαλή αντισεισμικά κτίρια. Κατά τη διάρκεια των ερευνών του, ανακάλυψε έναν επαναστατικό τρόπο αποκόλλησης και αιώρησης ενός κτιρίου χρησιμοποιώντας ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία μεταξύ κτίσματος και εδάφους, ώστε μόλις χτυπήσει ο εγκέλαδος, το οίκημα να παραμένει ασφαλές. Όμως στην πορεία διαπίστωσε ότι η τεχνολογία αυτή μπορεί να βρει μια πληθώρα εφαρμογών στις μεταφορές: κάπως έτσι, και βασισμένος στο σύστημα μαγνητικής αιώρησης, το λεγόμενο MagLev (Magnetic Levitation), δημιούργησε την ιπτάμενη σανίδα Hendo.
Η σανίδα Hendo
Στην ταινία οι πρωταγωνιστές επικοινωνούν με ένα σύστημα βιντεοκλήσεων που μοιάζει πολύ με συστήματα όπως το Skype. Στην ταινία οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν επίσης για να επικοινωνήσουν ένα ζευγάρι γυαλιών που μοιάζουν με τα γυαλιά που παρουσίασε πρόσφατα η Google. Επίσης παρουσιάζονται τεχνολογίες 3D και τεχνολογίες ολογραμμάτων παρόμοιες με εκείνες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass