Επενδύουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 23:43

Οι ιδρυτές του Linkendin και του eBay πρόκειται να δωρίσουν συνολικά 20 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της ακαδημαϊκής έρευνας με στόχο την ασφάλεια από μελλοντικές εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI).

Το ποσό θα δοθεί στο Ταμείο Ηθικής και Διοίκησης της Τεχνητής Νοημοσύνης, το οποίο θα αναλάβει να διανέμει τα χρήματα σε ερευνητές που εξετάζουν τα δύσκολα ηθικά προβλήματα που πιθανόν δημιουργηθούν από την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, οι συγκεκριμένοι τομείς έρευνας του ταμείου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί πλήρως, ωστόσο αναμένεται να περιλαμβάνουν ηθικό σχεδιασμό -«πως αναπτύσσουμε και σχεδιάζουμε τεχνολογίες που θα αντιλαμβάνονται τα ηθικά πλαίσια και τις αξίες ως βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογικής καινοτομίας;» - και τη λογοδοσία στην AI -«τι είδους έλεγχοι απαιτούνται για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων πρόκλησης βλάβης από την ΑΙ και τη μεγιστοποίηση των οφελών για την κοινωνία».

Ο Αλμπέρτο Ιμπάργκουεν, πρόεδρος του Ιδρύματος Knight - το οποίο θα προσφέρει επίσης 5 εκατομμύρια δολάρια για αυτόν τον σκοπό- δήλωσε ότι «παράγοντες της Τεχνητής Νοημοσύνης θα έχουν επιπτώσεις στις ζωές μας, σε κάθε κοινωνία του πλανήτη. Η τεχνολογία και το εμπόριο θα το επιβεβαιώσουν αυτό. Αφού ακόμα και οι αλγόριθμοι έχουν γονείς και αυτοί οι γονείς έχουν ηθικές αξίες τις οποίες θα μεταδώσουν στους αλγοριθμικούς απογόνους τους, θέλουμε να επηρεάσουμε το αποτέλεσμα, εξασφαλίζοντας την ηθική συμπεριφορά και διοίκηση προς όφελος των διαφόρων κοινοτήτων που θα επηρεαστούν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass