FAN FICTION: Attack On Titan και η ανθρωπότητα με την πλάτη στον τοίχο

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 22:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιαν 2017 20:03

Οι φαν των anime, των γιαπωνέζικων κινουμένων σχεδίων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 2013 μία από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών, το Attack On TitanShingeki no Kyojin στα ιαπωνικά). Η σειρά έκανε τεράστια επιτυχία και προκάλεσε το ενδιαφέρον ακόμα και σε εκείνους που δεν είχε τύχει να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος κινουμένου σχεδίου στο παρελθόν.


AOT3

Η ιστορία εξελίσσεται γύρω στο έτος 850, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει μεσαιωνικές εποχές. Η ανθρωπότητα έχει καταστραφεί μετά από μια σειρά επιθέσεων από τους Τιτάνες, γιγάντια ανθρωποειδή που εμφανίστηκαν από το πουθενά και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Οι εναπομείναντες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε μια ασφαλή περιοχή, όχι μεγαλύτερη από το νομό Λάρισας, που προστατεύεται από γιγάντια τείχη. Μαντρωμένοι εκεί μέσα προσπαθούν να επιβιώσουν, και για εκατό χρόνια τα καταφέρνουν αρκετά καλα, δημιουργώντας ξανά κοινωνικές δομές και ζώντας μια προστατευμένη ζωή, χωρίς ποτέ κανείς να έχει κινδυνεύσει ξανά από την καταστροφική μανία των Τιτάνων, αλλά παράλληλα μη γνωρίζοντας τον κόσμο έξω από τα τείχη.

AOT2
Μέχρι που μια μέρα κάνει απροειδοποίητα την εμφάνισή του ένας Τιτάνας μεγαλύτερος από τους άλλους και σπάζει τα τείχη, ξυπνώντας τον τρόμο στους ανυποψίαστους ανθρώπους. Μαζί με αυτόν εισβάλλουν και αρκετοί μικρότεροι Τιτάνες που σκορπούν το θάνατο και την καταστροφή. Πανικόβλητοι οι άνθρωποι, που μέχρι τότε γνώριζαν τους Τιτάνες μονάχα μέσα από τις διηγήσεις των ηλικιωμένων, αποσύρονται στις ενδότερες περιοχές της γης τους, χάνοντας πολύτιμα εδάφη και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, πέρα από τις ανθρώπινες απώλειες.
Πέντε χρόνια αργότερα, ο κόσμος ζει ξανά με το φόβο, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και επισιτιστική κρίση, καθώς είναι αρκετές χιλιάδες οι πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο από τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τους Τιτάνες. Αλλά αυτή τη φορά η ανθρωπότητα είναι αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα και να αντεπιτεθεί, οργανώνοντας στρατιωτικές μονάδες με σκοπό να διώξουν τους Τιτάνες και να ξαναπάρουν πίσω τα εδάφη τους, με απώτερο σκοπό να εξαλείψουν μια για πάντα αυτή την απειλή.
Η σειρά έχει συναρπάσει εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο, λόγω του πρωτότυπου σεναρίου της και του πέπλου μυστηρίου που καλύπτει τα πάντα στο ξεκίνημά της. Κανείς δεν γνωρίζει τι είναι αυτοί οι Τιτάνες, πώς εμφανίστηκαν και για ποιο λόγο, αλλά όσο η σειρά εξελίσσεται, οι θεατές παίρνουν κάποιες απαντήσεις αλλά γεννιούνται συνεχώς καινούρια ερωτηματικά.

AOT4
Μέχρι στιγμής έχουν γυριστεί μόνο 25 επεισόδια, αλλά μέσα στο Φεβρουάριο θα προβληθεί η πολυαναμενόμενη δεύτερη σεζόν της σειράς. Για τους ανυπόμονους υπάρχει και η μηνιαία σειρά manga (γιαπωνέζικα κόμικς που διαβάζονται από τα αριστερά προς τα δεξιά) διαθέσιμη στο ίντερνετ και μεταφρασμένη στα Αγγλικά, όπου εκεί η ιστορία έχει προχωρήσει αρκετά σε σχέση με τη σειρά, εμβαθύνοντας περισσότερο στα μυστήρια του κόσμου των Τιτάνων. Το 2015 προβλήθηκε και η ομώνυμη ταινία στους κινηματογράφους, αλλά απέχει πολύ από την αρχική ιστορία.
Ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς, Hajime Isayama, θα συνεχίσει τη συγγραφή του κόμικ για αρκετό καιρό ακόμα, σοκάροντας συχνά τους αναγνώστες του καθώς δε διστάζει να «σκοτώσει» βασικούς πρωταγωνιστές που ο κόσμος έχει αγαπήσει. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος, αρχικά σχεδίαζε να τελειώσει η σειρά με τραγικό τρόπο για όλους τους πρωταγωνιστές, αλλά η αγάπη των αναγνωστών ήταν πέρα από την αναμενόμενη και τον έπεισε να αλλάξει γνώμη εγκαίρως και να κατευθύνει την ιστορία του σε μια πιο ευτυχισμένη κατάληξη.
Τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν γίνει πολλές από τις μεγάλες αποκαλύψεις που περιμέναμε οι αναγνώστες εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν είναι πρέπον να τις συζητήσουμε εδώ.
Εννοείται ότι η σειρά περιέχει σκηνές βίας και είναι ακατάλληλη για ανήλικους...

 

Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass