Τοπία του μέλλοντος

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2017 19:20

Έως σήμερα ξέραμε τα «landscapes», κάποια στιγμή μάθαμε τα «timescapes», τώρα αυτά έδωσαν τη σειρά τους στα «futurescapes».

Αυτά προσπαθεί να απεικονίσει ο Evgeny Kazantsev, Ρώσος, σχεδιαστής και ψηφιακός καλλιτέχνης. Προσπαθεί, καθώς ο κόσμος γύρω μας εξελίσσεται με απρόβλεπτους τρόπους.

Ρωτάει τον εαυτό του: «Πώς τα οικεία σε εμάς πράγματα στις σημερινές κοινωνίες μας μπορούν να παραμείνουν σχετικά σε μια διαρκώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα; Από το δάσος και τον αγώνα αυτοκινήτων μέχρι τη χειρουργική επέμβαση και την κατασκευή αρχιτεκτονημάτων;»

Σκέφτηκε, ξανά και ξανά. Και κατέληξε ότι στον χρονικό ορίζοντα της ανθρωπότητας δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό σημείο στο οποίο οι σκηνές που φαντασιώνει μπορούν να συμβούν.

Κάποιες, σε δέκα χρόνια από σήμερα. Άλλες, μπορεί σε 100 ή 200 χρόνια.

Μ' αυτό κατά νου, πήρε την απόφαση να αναμείξει εποχές, περιβάλλοντα και διαστάσεις. Δηλαδή, λέει ότι υπάρχουν στοιχεία στο σημερινό περιβάλλον μας τα οποία είναι «γείτονες» των προηγμένων τεχνολογιών του αύριο. Μ' έναν απλό τρόπο. Απρόσκοπτα. Όπως σήμερα, χρησιμοποιούμε κουβέρτες, μολύβια, φτυάρια αλλά και έξυπνα κινητά, έξυπνες τηλεοράσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass