Αεροπλάνο: το ασφαλέστερο μέρος, σε περίπτωση αρρώστιας

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 12:51

Το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί να διαρκεί μόνο μισή ώρα ή να είναι υπερατλαντικό, όμως είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε ταξιδιώτη.


Πέρα όμως από τη δυνατότητα που σας δίνει να μηδενίζετε αποστάσεις και μάλιστα με ασφάλεια, μια πτήση θεωρείται «ιδανική» και για κάποιον που τον γυροφέρνει η γρίπη και πρόκειται να αρρωστήσει.
Πώς εξηγείται αυτό;
Σύμφωνα με μελέτη του αεροδρομίου του Γκάτγουικ στην Αγγλία, στην πλειονότητα των πτήσεων υπάρχει κάποιος εκπαιδευμένος γιατρός επάνω στο αεροσκάφος, με τις πιθανότητες να αγγίζουν το 92%, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως συμβαίνει σε έντεκα από τις δώδεκα πτήσεις.
Επίσης, η μελέτη σημειώνει, ότι οι πιθανότητες να συναντήσετε κάποιον γιατρό στο αεροπλάνο αυξάνονται αν ταξιδεύετε στην Ιταλία, καθώς αυτή η χώρα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των γιατρών λόγω των συνεδρίων που πραγματοποιούνται εκεί.
Το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ ανέλυσε τη συχνότητα και το πού ταξιδεύουν άνθρωποι διάφορων επαγγελμάτων για τους επαγγελματικούς τους σκοπούς.
Η ανάλυση αυτή έδειξε πως οι μάνατζερς ήταν αυτοί που ταξίδευαν περισσότερο για επαγγελματικούς λόγους, με ποσοστό μεγαλύτερο του 53% από αυτούς να πηγαίνει σε κάποιο προορισμό τουλάχιστον δώδεκα φορές το χρόνο.
Στη λίστα ακολουθούν οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα με ποσοστό 44%, οι άνθρωποι των πωλήσεων με ποσοστό 43%, όσοι εργάζονται στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης με ποσοστό 38%, οι εργαζόμενοι της πληροφορικής με ποσοστό 36%, οι μηχανικοί με ποσοστό 32%, οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ με ποσοστό 26%, οι γιατροί με ποσοστό 23% και τέλος, οι επιστήμονες με ποσοστό 20%.
Αναρωτιέστε ποιοι αναδείχθηκαν ως οι πιο δημοφιλείς προορισμοί;
Αυτοί βρίσκονται στην Ευρώπη: η Ισπανία (24%), η Γαλλία (20%), η Ιταλία (19%), η Γερμανία (19%) και η Ολλανδία (11%). Ενώ εκτός Ευρώπης, 15% των ταξιδιωτών που ταξίδευε για επαγγελματικούς λόγους επέλεγε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Επίσης, οι ταξιδιώτες ρωτήθηκαν τι είναι αυτό που τους λείπει περισσότερο όταν βρίσκονται μακριά για επαγγελματικούς λόγους.
Η οικογένεια ή η/ο σύντροφος συγκέντρωσαν τις περισσότερες απαντήσεις (60%), ενώ ακολούθησε το κρεβάτι τους (16%) και το σπιτικό φαγητό (7%).
Ως προς το πώς αντιμετωπίζουν το γεγονός, ότι πρέπει να ταξιδεύουν συχνά, οι μισοί από αυτούς είπαν ότι πρόκειται για ένα από τα θετικά της δουλειάς τους και το 61% απάντησε ότι συνδύασαν το επαγγελματικό ταξίδι με την επίσκεψη σε αξιοθέατα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass