FAN FICTION: Το πλέον πολυαναμενόμενο παιχνίδι του ‘17

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2017 0:05

Η αλήθεια είναι ότι στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 που πρωτοκυκλοφόρησε το παιχνίδι «The Legend Of Zelda» στο θρυλικό Game Boy, εδώ στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκε ποτέ κανείς μαζί του.

Λίγο γιατί το παιχνίδι είχε λιγότερη δράση και περισσότερη πλοκή, λίγο γιατί θεωρούσαμε τον ξανθούλη ήρωα κάπως «για κορίτσια» καθώς τότε με τα φτωχά μας αγγλικά νομίζαμε ότι λεγόταν ο ίδιος Zelda, δεν έκανε την επιτυχία που είχε στο εξωτερικό. Προτιμούσαμε ποδοσφαιράκια, Street Fighter και οποιοδήποτε παιχνίδι ήτανε βασισμένο στις δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων της εποχής.

 

Z1

 


Με τα χρόνια η Nintendo εμπλούτισε τη σειρά Zelda με καινούρια παιχνίδια, με αποκορύφωμα το 1998 με το τρισδιάστατο Ocarina of Time για την παιχνιδομηχανή Nintendo 64, που έγινε ένα από τα πιο κερδοφόρα παιχνίδια του περασμένου αιώνα. Από εκεί και μετά μάθαμε όλοι για εκείνο το παιχνίδι που σνομπάραμε επιδεικτικά πιο πριν. Ο ήρωας τελικά λεγόταν Link, Zelda λεγόταν η πριγκήπισσα της Hyrule, μιας φανταστικής μεσαιωνικής τοποθεσίας, και αποστολή σου ήτανε να συλλέξεις μαγικά αντικείμενα και να σώσεις την πριγκήπισσα και τη γη της από τον κακό βασιλιά Ganondorf.

z4


Η σειρά παιχνιδιών The Legend Of Zelda απέκτησε μεγάλη δημοφιλία, ανάλογη με αυτή του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το 2013 ανακοινώθηκε από τη Nintendo το επόμενο παιχνίδι Zelda για την παιχνιδομηχανή Wii U, ξεσηκώνοντας τους απανταχού φανατικούς -και όχι μόνο- της σειράς. Το παιχνίδι καθυστέρησε, όμως, αρκετά χρόνια να βγει στην παραγωγή, για τεχνικούς λόγους αρχικά. Η Nintendo κατά καιρούς έβγαζε στη δημοσιότητα βίντεο και εικόνες για την προώθηση του παιχνιδιού και οι παίκτες κάθονταν σε αναμμένα κάρβουνα, μέχρι που φέτος έκανε την εμφάνισή της στην αγορά η καινούρια παιχνιδομηχανή, το Nintendo Switch που παρουσιάσαμε κι εμείς εδώ τον περασμένο Ιανουάριο (FF #15). Τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή να κυκλοφορήσει το παιχνίδι, για να προωθηθεί παράλληλα και το Nintendo Switch!

 

z3

 

Έτσι, στις 3 Μαρτίου κυκλοφόρησε επίσημα σε όλο τον κόσμο το The Legend of Zelda: Breath of the Wild μαζί με την παιχνιδομηχανή, παίζοντας τον ρόλο του «κράχτη», με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από την αναμενόμενη!
Ήδη από το 2016 κέρδισε τον τίτλο του πλέον πολυαναμενόμενου και πολυσυζητημένου παιχνιδιού, ενώ οι πρώτες κριτικές ήτανε άκρως θετικές χαρίζοντάς του σκορ όπως 10/10, 5/5, ανάλογα με τις βαθμολογίες που δίνουν οι μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού που ασχολούνται με τις νέες κυκλοφορίες βιντεοπαιχνιδιών. Πλέον πρόκειται για το δημοφιλέστερο παιχνίδι που έχει βγάλει ποτέ η Nintendo, ξεπερνώντας τις προηγούμενες εκδόσεις Zelda, τα παιχνίδια του Wii U, ακόμα και τα κλασικά Super Mario!
Στο πρώτο 48ωρο ζωής του το παιχνίδι μαζί με το Nintendo Switch πούλησε πάνω από 300.000 αντίτυπα στην Ιαπωνία και μόνο, ξεπερνώντας ακόμα και τις πωλήσεις του PlayStation 4. Απ’ ό,τι φαίνεται η Nintendo έπιασε τον παλμό του κόσμου και έδωσε στους παίκτες ό,τι ακριβώς ζητούσανε: Ένα καλό τρισδιάστατο παιχνίδι, με τον ήρωα να περιπλανιέται σε έναν απέραντο ψηφιακό κόσμο, όπου μπορεί να έρχεται σε άμεση επαφή με το περιβάλλον του και να κάνει σχεδόν τα πάντα.
Μετά από ένα τόσο εντυπωσιακό ξεκίνημα, μένει να δούμε αν το Breath of the Wild θα έχει και την ανάλογη συνέχεια, ή αν θα περάσει στην αφάνεια μετά από λίγο όπως το Pokemon Go! το περασμένο καλοκαίρι...

 

• Επιμέλεια: Γιάννης Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass