Ζούμε και χωρίς τάμπλετ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2017 17:36

Ξεφουσκώνει σταδιακά η μανία με τους υπολογιστές-ταμπλέτες, καθώς για ένα ακόμη τρίμηνο οι πωλήσεις τους εμφάνιση πτώση διεθνώς.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις «τάμπλετ» (tablets) στο πρώτο τρίμηνο του 2017 υποχώρησαν κατά 8,5% (στα 36,2 εκατομμύρια τεμάχια) σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC και κατά 10% σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Strategy Analytics.

Η IDC επεσήμανε ότι επρόκειτο για το δέκατο συνεχόμενο πτωτικό τρίμηνο στην αγορά ταμπλετών, που είχε γνωρίσει εκρηκτική ανάπτυξη κατά την περίοδο 2010-2013 μετά την εμφάνιση του πρώτου iPad.

Ο αναλυτής της IDC Ράιαν Ριθ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, δήλωσε ότι πολλοί καταναλωτές πλέον διαπιστώνουν πως μπορούν να ζήσουν και χωρίς «τάμπλετ», αφού κάνουν τη δουλειά τους με το «έξυπνο» κινητό τους (smartphone) ή με τους νέους πολύ λεπτούς φορητούς υπολογιστές (slim laptops).

Σύμφωνα με την IDC, στο πρώτο τρίμηνο φέτος η αμερικανική Apple συνέχισε να κατέχει την κυρίαρχη θέση με μερίδιο 24,6% (παρά την πτώση των πωλήσεών της κατά 13%), ακολουθούμενη από τη νοτιοκορεατική Samsung με μερίδιο 16,5% (και μείωση πωλήσεων μόνο 1,1%).

Η κινεζική Huawei ήταν η μόνη που εμφάνισε αύξηση πωλήσεων κατά 31,7% και διεύρυνε το μερίδιό της στο 7,4%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Στην τέταρτη και στην πέμπτη θέση βρίσκει κανείς την αμερικανική Amazon (6%) και την επίσης κινεζική Lenovo (5,7%).

Η Strategy Analytics ανέφερε παραπλήσια μερίδια εταιρειών στη διεθνή αγορά ταμπλετών. Επεσήμανε επίσης ότι οι πωλήσεις των ταμπλετών με λειτουργικό σύστημα Windows (και όχι Android), όπως το Microsoft Surface, εμφάνισαν μείωση 2% σε σχέση με πέρυσι.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 πωλήθηκαν περίπου 6,3 εκατομμύρια Windows tablets και το μερίδιό τους ήταν γύρω στο 15%, δηλαδή περίπου ένα «τάμπλετ» στα επτά διεθνώς «έτρεχε» με Windows.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass