FAN FICTION: Βροχερό καλοκαίρι και τα τάμπλετ παίρνουν φωτιά

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Αυγ 2017 21:02

Σίγουρα οι εργαζόμενοι από εσάς τα τελευταία χρόνια θα θεωρείτε τον εαυτό σας άτυχο επειδή όποτε παίρνετε άδεια βρέχει...

Αν, όμως, ρωτήσετε και την άποψη του συναδέλφου σας που παίρνει άδεια στο αντίθετο γκρουπ από εσάς, θα υποστηρίξει κι εκείνος ακριβώς το ίδιο για τον εαυτό του! Ας το πάρουμε απόφαση, οι εποχές έχουν αλλάξει και πλέον τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι περισσότερο βροχερά απ’ ό,τι παλιότερα...
Το να κλειστείς στο ξενοδοχείο λόγω βροχής γίνεται ακόμη χειρότερο όταν έχεις μαζί σου και μικρά παιδιά, που άντε τώρα να τους εξηγείς γιατί δε μπορούνε να κάνουνε μπάνιο στη θάλασσα. Εδώ έρχεται να μας σώσει η τεχνολογία. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να απασχολήσεις έναν μπόμπιρα που γκρινιάζει, από τα παιχνίδια στο κινητό; Γι’ αυτό, λοιπόν, θα δούμε εδώ μερικές λύσεις για να κερδίσουνε οι άτυχοι παραθεριστές κάμποση ώρα ηρεμίας, μέχρι να σταματήσει η βροχή.

 

• Jigsaw Puzzles Epic

Μια καλή ιδέα για τους κατόχους τάμπλετ είναι τα παζλ! Όλοι φτιάχναμε παζλ όταν ήμασταν μικροί, και το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό σίγουρα είναι η στιγμή που ετοιμάζεσαι να ολοκληρώσεις το μεγάλο παζλ μετά από αρκετές μέρες και μεγάλο κόπο και συνειδητοποιείς ότι σου λείπει το τελευταίο κομάτι (το οποίο πιθανότατα να το έχει μαζέψει κάποια σκούπα). Ευτυχώς στο ψηφιακό παζλ τα κομάτια είναι όλα εκεί και σε περιμένουν.

 

unnameddd


Το Jigsaw Puzzles Epic είναι μια εφαρμογή για κινητά Android και iOS από την Kristanix Games, με πάνω από δέκα εκατομμύρια φανατικούς παίκτες σε όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους. Διατίθεται δωρεάν και περιέχει μια μεγάλη συλλογή από όμορφες εικόνες τραβηγμένες από επαγγελματίες φωτογράφους και ταξινομημένες σε κατηγορίες, μεταξύ αυτών τοπία, φύση, ζώα, κτίρια, αγάλματα και αξιοθέατα. Ο παίκτης μπορεί να αγοράσει επιπλέον πακέτα φωτογραφιών για λίγα ευρώ αν ολοκληρώσει όλα τα δωρεάν, ή να κάνει υπομονή και να περιμένει να παίξει με την καινούρια φωτογραφία που εμφανίζεται κάθε μέρα.
Αφού επιλέξουμε φωτογραφία μπορούμε να ρυθμίσουμε τον τύπο του παιχνιδιού, από το πόσα κομμάτια θα έχει το παζλ (από 4 μέχρι 400) έως και το πώς θα βλέπεις το υποτιθέμενο τραπέζι πάνω στο οποίο φτιάχνεις το παζλ.
Τέλος, μπορείς να αναβαθμίσεις το παιχνίδι από τη δωρεάν στην premium έκδοσή του, και να μετατρέπεις τις δικές σου φωτογραφίες σε παζλ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξεμείνεις από νέες εικόνες.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάμπολλες παραλλαγές του παιχνιδιού, τις οποίες ο παίκτης μπορεί να δοκιμάσει και να καταλήξει μόνος του σε αυτή που του ταιριάζει.
Για το παιχνίδι χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση στο ίντερνετ, αλλά ακόμα και το -συνήθως- αργό wifi των ξενοδοχείων είναι υπεραρκετό γι’ αυτή την εφαρμογή.

 

• LEGO® Juniors Create & Cruise

 

cruise 604x340

 

Μία ακόμα εφαρμογή για παιδιά ηλικίας 4-7 ετών είναι η LEGO® Juniors Create & Cruise. Εδώ καλούνται τα παιδιά να κατασκευάσουν τα δικά τους οχήματα και να τα οδηγήσουν χρησιμοποιώντας τα διάσημα τουβλάκια Lego.
Αφού κατασκευάσουν τα οχήματά τους λαμβάνουν μέρος σε αγώνες και μαζεύουν ψηφιακά νομίσματα, που θα χρησιμεύσουν για να ξεκλειδωθούν νέα σετ από τουβλάκια Lego για περισσότερες δημιουργικές ώρες, μέχρι ο πιτσιρικάς να δημιουργήσει τον δικό του πολύχρωμο τρισδιάστατο κόσμο χρησιμοποιώντας την απεριόριστη φαντασία που διαθέτουν οι μικροί μας φίλοι.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι έχει ο Batman, ο δημοφιλής ήρωας των κόμικς που πρωταγωνίστησε το χειμώνα στην ταινία LEGO Batman, αλλά οι μικροί παίκτες μπορούν να κατασκευάσουν τους δικούς τους πρωταγωνιστές κάνοντας συνδυασμούς, για να δώσουν μια πιο προσωπική νότα στο παιχνίδι.

 

unnamed


Το παιχνίδι διατίθεται δωρεάν για κινητά Android και iOS, και είναι ειδικά κατασκευασμένο για παιδιά, χωρίς διαφημίσεις, κρυφές χρεώσεις και παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες.
Η κατασκευάστρια εταιρία Lego από την Δανία προτίμησε να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι σαν διαφήμιση για τα πιο παραδοσιακά της προϊόντα, τα τουβλάκια, που από το 1958 που πρωτοεμφανίστηκαν μέχρι σήμερα έχουν μεγαλώσει ολόκληρες γενιές παιδιών και αγαπήθηκαν σε όλο τον κόσμο. Η αγάπη αυτή φαίνεται άλλωστε και από τους 100 εκατομμύρια χρήστες που κατέβασαν την εφαρμογή και έδωσαν καλές κριτικές στα App Stores.

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass