Fan Fiction #44: Τα 5 καλύτερα κινητά για παιχνίδια - Καλοκαίρι 2017

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2017 22:01 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2017 23:07

Ποιος Σεπτέμβριος; Δεν τον γνωρίζουμε τον κύριο!
35 Αυγούστου σήμερα, το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα απ’ ό,τι είδαμε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, και η στήλη βρήκε την ευκαιρία να κάνει ένα μικρό αφιέρωμα στις καλύτερες συσκευές smartphone που συντρόφευσαν τους λάτρεις των παιχνιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.


Τα παιχνίδια για κινητά εξελίσσονται παράλληλα με τις συσκευές, και κάθε χρόνο γίνονται όλο και πιο απαιτητικά, καθώς οι νέες τεχνολογίες προσφέρουν συνεχώς καινούριες δυνατότητες.
Κάποια από τα πιο νέα παιχνίδια χρειάζονται μια καλή συσκευή για να τρέξουν σωστά, με μεγαλύτερη μπαταρία ή περισσότερη μνήμη RAM. Φυσικά οι συσκευές αυτές κοστίζουν και κάτι παραπάνω, αλλά η εκπληκτική εμπειρία ενός τέτοιου παιχνιδιού σίγουρα θα αποζημιώσει τον παίκτη που αναζητά το καλύτερο.
Ας δούμε, λοιπόν, σε ποια κινητά Android έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση οι παίκτες τους τελευταίους μήνες.

 

 

AndroidPIT Samsung Galaxy S8 100 days 1901 w782

 

1. Samsung Galaxy S8: Δυνατή απόδοση και στο Game Mode
Το Galaxy S8 είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο κινητό Android στην αγορά, και βεβαίως οι δυνατότητες που προσφέρει στους παίκτες είναι εντυπωσιακές.
Τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά για τους φίλους των παιχνιδιών που είχαν πρωτοεμφανιστεί στην προηγούμενη έκδοσή του, το Galaxy S7, είναι εδώ και είναι αρκετά αναβαθμισμένα. Στις Ρυθμίσεις του τηλεφώνου υπάρχει επιλογή για  Λειτουργία Παιχνιδιών (Game Mode), που ενεργοποιεί την Εκκίνηση Παιχνιδιών (Game Launcher) και τα Εργαλεία (Game Tools). Στην Εκκίνηση βρίσκονται αποθηκευμένα όλα τα παιχνίδια και είναι διαθέσιμα για τον χρήστη, ενώ τα Εργαλεία δίνουν τη δυνατότητα στην οθόνη να προσαρμόσει αυτόματα την ανάλυσή της για να τρέξουν παιχνίδια που δεν ανταποκρίνονται στην αναλογία απεικόνισης 18:5:9 του συγκεκριμένου τηλεφώνου, μεταξύ άλλων.
Οι ειδοποιήσεις όλων των ειδών και το κουμπί Home απενεργοποιούνται στο Game Mode, για να εξασφαλιστεί η ομαλή και ανενόχλητη εμπειρία του παίκτη στον ψηφιακό του παράδεισο.
Αλλά και η κατασκευή της συσκευής αυτής βοηθάει ακόμα περισσότερο τον χρήστη, καθώς η 5,8 ιντσών κυρτή οθόνη AMOLED Infinity Display του Galaxy S8 παρέχει αναλογία απεικόνισης 18:5:9 με ανάλυση 1.440x2.960, 400 πίξελ παραπάνω από τα συνηθισμένα τηλέφωνα QHD.
Με δυνατή μπαταρία των 3.000 mAh, τον υψηλών προδιαγραφών επεξεργαστή Snapdragon 835 με Adreno 540 GPU και 4 GB RAM, το τηλέφωνο αυτό εγγυάται πως θα παίξει ακόμα και τα πιο «βαριά» παιχνίδια χωρίς καν να ιδρώσει.

 

 

androidpit galaxy s7 edge review 1 w782

 

2. Samsung Galaxy S7: Σταθερή αξία
Για εκείνους που το Galaxy S8 φαντάζει ακριβό, υπάρχει ο προκάτοχός του, το S7, που στο πρόσφατο παρελθόν έκανε θαύματα και ψηφίστηκε από τους χρήστες ως το καλύτερο κινητό για παιχνίδια μέσα στο 2016.
Ήταν το πρώτο που υποστήριξε τα Vulcan APIs για καλύτερη ποιότητα γραφικών. Η οθόνη του Super AMOLED των 5,1 ιντσών έχει ανάλυση QHD και 577 ppi, φέροντας όλες τις λεπτομέρειες και τα χρώματα που θα περίμενε κανείς από τη Samsung. Η μπαταρία του φορτίζει τελείως μέσα σε 90 λεπτά, και έχει οκταπύρηνο επεξεργαστή  Qualcomm Snapdragon 820 με Adreno 530 GPU και 4 GB RAM.
Το S7 ήτανε το πρώτο της σειράς Galaxy που εισήγαγε την Εκκίνηση Παιχνιδιών που είδαμε πριν στο S8, τον χώρο όπου αποθηκεύονται και ταξινομούνται όλα τα παιχνίδια της συσκευής, και τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο οποιουδήποτε παιχνιδιού.

 

 

AndroidPIT oneplus 5 0256 w782


3. OnePlus 5: Η μνήμη RAM του μας φτάνει και μας περισσεύει
Η πιο καινούρια συσκευή του παρόντος καταλόγου αλλά και της OnePlus, έχει τον ίδιο επεξεργαστή Snapdragon 835 με το Galaxy S8. Εκείνο, όμως, που το κάνει να ξεχωρίζει ως συσκευή για παιχνίδια είναι η μνήμη RAM του που φτάνει από 6 μέχρι και 8 GB!
Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πετυχαίνει εκπληκτικές επιδόσεις, αλλά εκείνο που το κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι τα επιπλέον χαρακτηριστικά του «Μην Ενοχλείτε» (Gaming Do Not Disturb Mode) και «Ταχεία Φόρτιση» (Dash Charge While Gaming). Όταν ενεργοποιείται το «Μην Ενοχλείτε», απενεργοποιούνται όλα τα κουμπιά και οι ειδιποιήσεις, ενώ με την «Ταχεία Φόρτιση» το τηλέφωνο φορτίζει πολύ γρήγορα, όπως όταν δεν χρησιμοποιείται.
Έχει οθόνη Full HD 5,5 ιντσών και μια πανίσχυρη μπαταρία 3.300 mAh που του δίνει τη δυνατότητα να τρέξει τα πιο απαιτητικά παιχνίδια με άνεση.

 

New Moto Mods NoypiGeeks 3

 

4. Moto Gamepad: Στιγμιαία κονσόλα για το Moto Z2 Play
Η Motorola εξέπληξε ευχάριστα τους παίκτες φέτος, με το νέο της αξεσουάρ Moto Gamepad που προσκολλάται σε όλα τα κινητά της σειράς Moto Z και τους δίνει δύο χειριστήρια για παιχνίδια, μια επιφάνεια D-pad και τέσσερα επιπλέον κουμπιά, κάνοντας τη συσκευή να μοιάζει με το Nintendo Switch.
Μιας και το αξεσουάρ έρχεται σε επαφή απευθείας με το κινητό, ο παίκτης δεν εμπλέκεται με ασύρματες συνδέσεις και καθυστερήσεις, και χάρη στη μπαταρία του των 1.035 mAh μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 8 ώρες συνεχόμενα.

 

 

sony xperia remote play two column 01 ps4 eu 22apr15

 

5. Sony Remote Play: Παίξε παιχνίδια του PS4 με το Xperia Z5
Για τους ιδιοκτήτες PlayStation 4, οι συσκευές Xperia είναι η καλύτερη επιλογή με το Sony Remote Play. Διαθέσιμο για τα Xperia X, Z3, Z4 και Z5, επιτρέπει στον παίκτη μέσα από τη σύνδεση Wi-Fi του να παίζει με το κινητό του έχοντας συνδεδεμένο το χειριστήριο Dualshock 4.
Για αρτιότερη εμπειρία στο παιχνίδι υπάρχει και το Game Control Mount, που συνδέει απευθείας το χειριστήριο με το κινητό, μετατρέποντάς το σε μια κανονική παιχνιδομηχανή.
Η πιο πρόσφατη συμβατή συσκευή είναι το Xperia Z5, με οθόνη 5,2 ιντσών, επεξεργαστή Snapdragon 810, αλλά εδώ υστερεί στη μνήμη RAM, διαθέτοντας μόνο 3 GB, αλλά αυτό δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα στην απόδοσή του.

 

Στα σχόλια του facebook της εφημερίδας περιμένουμε και τις δικές σας προτάσεις για τα καλύτερα κινητά για gaming που είδατε το φετινό καλοκαίρι.

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass