ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Αγοραπωλησίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2017 22:03

Προσφορά μαθημάτων ξένων γλωσσών, αγοραπωλησίες μικρών ή μεγάλων αντικειμένων, επίπλων και οχημάτων, ανταλλαγές, διάθεση μεταχειρισμένων προϊόντων, ακόμη και υιοθεσίες ζώων πραγματοποιούνται καθημερινά μέσω facebook. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο όπου ο καθένας μπορεί, μέσω κλειστών ή δημόσιων ομάδων, να πουλάει και να αγοράζει ό,τι επιθυμεί.

Η 35χρονη Έλενα έχει πουλήσει μέσω του facebook τους τελευταίους μήνες ένα ζευγάρι παπούτσια που έχει φορέσει μόνο μία φορά, το παλιό της κρεβάτι, ενώ από το ίδιο μέσο βρήκε μία κοπέλα για να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικών στην 8χρονη κόρη της. Χιλιάδες χρήστες του μέσου καθημερινά επιδίδονται σε διαφόρων ειδών αγοραπωλησίες αναζητώντας ευκαιρίες. Οι αγοραπωλησίες γίνονται είτε απευθείας από το προφίλ του «πωλητή», ο οποίος ανεβάζει φωτογραφίες του προϊόντος που διαθέτει και πληροφορεί δημοσίως ή μέσω προσωπικών μηνυμάτων για τις λεπτομέρειες, όπως η τιμή είτε μέσα από ομάδες, που έχουν δημιουργηθεί για ειδικούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ένας λάτρης της φωτογραφίας σε ομάδες στις οποίες συμμετέχουν και άλλοι «οπαδοί» της συγκεκριμένης τέχνης, μπορεί να βρει κάμερες, ανταλλακτικά και άλλα γκάτζετ σε τιμές ευκαιρίας. Με μια γρήγορη αναζήτηση μπορεί κάποιος να βρει γρήγορα και εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει.

«Περνώ αρκετό μέρος της ζωής μου μπροστά στον υπολογιστή και μου είναι πιο εύκολο να αναζητήσω στο διαδίκτυο αυτό που ψάχνω. Επίσης, η διάχυση που έχει η πληροφορία στο facebook είναι τεράστια. Μου έχει τύχει να δω ένα ζευγάρι μεταχειρισμένα παπούτσια που πουλούσε μια κοπέλα. Είχε κάνει την ανάρτηση μια ώρα νωρίτερα. Όταν της έγραψα τα είχε ήδη πουλήσει» λέει η 20χρονη Νεφέλη, που εκτός από ρούχα και παπούτσια έχει αγοράσει μεγάλο κομμάτι της οικοσκευής της από άλλους φοιτητές που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και διέθεταν τα έπιπλά τους σε χαμηλές τιμές. «Στα πανεπιστήμια ή στις στάσεις του αστικού βρίσκεις πολλά χαρτάκια με τηλέφωνα από άτομα που πουλάνε διάφορα πράγματα, όπως κινητά, υπολογιστές, έπιπλα κ.ά. Όμως σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να πας να τα δεις από κοντά, ενώ όταν δίνεις το τηλέφωνό σου, πολλοί κάνουν και φάρσες. Στο facebook ο καθένας βάζει και φωτογραφίες από αυτό που πουλάει, άρα μπορείς να δεις εκ των προτέρων αν σου κάνει, ενώ ξέρεις ποιος είναι, βλέπεις το όνομά του. Ακόμη και πλάκα να σου κάνει, μπορείς να τον αποφύγεις» λέει.

Η 38χρονη Αλεξάνδρα, φιλόλογος στο επάγγελμα, σημειώνει ότι χρησιμοποιεί τους παραδοσιακούς τρόπους, όπως είναι οι μικρές αγγελίες, προκειμένου να βρει παιδιά για να κάνει μαθήματα, όμως έχει δημοσιεύσει αντίστοιχες πληροφορίες και στο facebook. «Η αλήθεια είναι ότι οι γονείς δεν προτιμούν το facebook προκειμένου να βρουν καθηγητές για τα παιδιά τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αρκετοί συνάδελφοι δεν έχουν βρει δουλειά χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο μέσο. Όμως, όπως και να έχει είναι μια δωρεάν προώθηση της δουλειάς σου και χωρίς κανένα κόστος μπορείς να βρεις υποψήφιους μαθητές» τονίζει.

Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass