ΣΤΙΣ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Εγκαινιάζεται το Λούβρο του Αμπού Ντάμπι

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 17:04

Το Αμπού Ντάμπι είναι επιτέλους έτοιμο να αποκτήσει το δικό του μουσείο του Λούβρου, καθώς στις 11 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εντυπωσιακού νέου μουσείου.
Το φιλόδοξο πρότζεκτ αντιμετώπισε αρκετά εμπόδια μέχρι να υλοποιηθεί, καθώς καθυστέρησε για πέντε χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που προκλήθηκε από την πτώση των τιμών του πετρελαίου.


Το νέο μουσείο που θα κοσμεί το Αμπού Ντάμπι είναι έργο του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα Ζαν Νουβέλ και, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει είναι εντυπωσιακό. Ο θόλος του, ο οποίος αγγίζει σε διάμετρο τα 180 μέτρα, είναι κατασκευασμένος από 7.000 τόνους χάλυβα και υποστηρίζεται από μόνο τέσσερις βάσεις. Εσωτερικά, υπάρχουν περίπλοκες διατρήσεις στο πλέγμα του θόλου που δεν λειτουργούν μόνο για φυσική διακόσμηση, αφού θα διαχέουν το φως, αλλά θα δημιουργούν και ένα μικροκλίμα στο χώρο.
Η τέχνη που θα φιλοξενηθεί στο μουσείο θα προέρχεται από κάθε πλευρά του πλανήτη και θα απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε κουλτούρας.
Aκόμα δεν είναι γνωστό ποια θα είναι η τιμή του εισιτηρίου, αλλά σύμφωνα με τις Αρχές Τουρισμού και Πολιτισμού θα είναι «προσιτό σε όλους».
Η κατασκευή του μουσείου πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σχεδίου του Αμπού Ντάμπι να ενισχύσει τον τουρισμό του έως το 2020.
Στα εγκαίνια θα παραστεί και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Το έργο είναι το αποτέλεσμα διακυβερνητικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 2007 ανάμεσα στο Παρίσι κα το Αμπού Ντάμπι. Διάρκειας 30 ετών, που προβλέπει ότι η Γαλλία θα προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της, θα δανείσει έργα τέχνης και θα οργανώσει προσωρινές εκθέσεις έναντι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Στο σύνολο αυτό, μόνο η παραχώρηση του ονόματος του Λούβρου έως το 2037 θα αποφέρει στο παρισινό μουσείο 400 εκατομμύρια ευρώ.
Η κατασκευή του μουσείου –που αρχικά εκτιμάτο στα 654 εκατομμύρια δολάρια (582 εκατ. ευρώ)– χρηματοδοτήθηκε από το Αμπού Ντάμπι πέραν της συμφωνίας συνεργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass