FAN FICTION #46: iPhone X - Έφτασε το 10 το καλό!

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2017 22:30

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ της περασμένης Τρίτης τα Social Media σε όλο τον κόσμο πλημμύρισαν με τη φράση «just show us the iPhone already», «συντόμευε και δείξε μας το iPhone» σε ελληνική μετάφραση.

Ακόμα κι εκείνοι που δεν παρακολουθούν στενά τις τεχνολογικές εξελίξεις κατάλαβαν πως ξεκίνησε το Apple Event tου 2017, η μεγάλη ετήσια παρουσίαση των νέων καινοτομιών της Apple.


Φέτος η παρουσίαση διεξήχθη στην ολοκαίνουργια υπερσύγχρονη βάση της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, στο κυκλικό αμφιθέατρο Steve Jobs Theater, που φέρει τιμητικά το όνομα του ιδρυτή της εταιρίας. Η παρουσίαση, που παρακολουθήθηκε ζωντανά απ’ όλο τον πλανήτη και «γονάτισε» κυριολεκτικά το ίντερνετ, ξεκίνησε με ένα συγκινητικό αφιέρωμα στον εκλιπόντα Steve Jobs, και στη συνέχεια προχώρησε στα νέα προϊόντα.


Το μενού είχε απ’ όλα, τις νέες εγκαταστάσεις σε σχήμα διαστημόπλοιου Apple Park Campus που θα ανοίξουν τις πύλες τους στα τέλη της χρονιάς και θα στεγάσουν τους 12.000 υπαλλήλους της εταιρίας, το Apple Watch Series 3, την τηλεόραση Apple TV 4K, τα νέα λειτουργικά συστήματα iOS 11 και MacOS High Sierra, και, φυσικά, το πολυαναμενόμενο καινούριο iPhone σε τρεις εκδόσεις, το iPhone 8, το iPhone 8 Plus και το επετειακό μοντέλο iPhone X, για τα δέκα χρόνια ζωής του iPhone. Η αρχική τιμή του ξεκίνησε στα 999 δολάρια, και ανεβαίνει με τις επιπλέον παροχές και υπηρεσίες, κάνοντάς το το ακριβότερο τηλέφωνο όλων των εποχών!


Η τιμή αυτή αφορά την έκδοση των 64GB. Μια επίσκεψη στη σελίδα της εταιρίας μάς κάνει να διαπιστώσουμε ότι η τιμή της έκδοσης των 256GB είναι στα 1.149 δολάρια, κι αυτό χωρίς την υπηρεσία AppleCare+ η οποία κοστίζει ακόμη 199 δολάρια. Στην Ευρώπη και στη χώρα μας η τιμή φτάνει γύρω στα 1.200 ευρώ.


Τις επόμενες ώρες μετά την παρουσίαση, η δημοφιλέστερη αναζήτηση στο Google έγινε το «μπορώ να ζήσω με ένα μόνο νεφρο;», από τους φανατικούς φίλους της Apple που ανυπομονούσανε να πιάσουν στα χέρια τους το νέο iPhone με κάθε τρόπο.


Οι χρήστες των κινητών Android, του αντίπαλου δέους δηλαδή, έχουν ξεσαλώσει στο ίντερνετ όλη την περασμένη εβδομάδα πειράζοντας τους υποψήφιους πελάτες που περιμένουν να βγει στην κυκλοφορία το iPhone X στις 3 Νοεμβρίου. Κακά τα ψέματα, το iPhone είναι εκείνο το προϊόν που είτε το μισείς είτε το λατρεύεις. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κάτι ενδιάμεσο...

 

 

ΟΙ ΦΗΜΕΣ για τα πιθανά νέα χαρακτηριστικά του iPhone είχανε ξεκινήσει εδώ και μήνες, και τελικά επιβεβαιώθηκαν. Ας δούμε μερικά από αυτά:


• Η Apple αποφάσισε να μπει κι αυτή στον χορό της ταχείας φόρτισης, καθώς και της ασύρματης φόρτισης, χαρακτηριστικά που ήδη υποστηρίζονταν από τα περισσότερα εξελιγμένα Android κινητά.


• Εκείνο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στους χρήστες ήταν η απουσία του κεντρικού κουμπιού Home. Σκοπός της μεγάλης αυτής αλλαγής είναι να μεγαλώσει ο ωφέλιμος χώρος της οθόνης, μετατρέποντας, ουσιαστικά, ολόκληρο το μπροστινό μέρος του κινητού σε οθόνη. Η χρήση του κουμπιού Home τώρα θα γίνεται σέρνοντας το δάχτυλο στην οθόνη από τη βάση προς τα επάνω, αλλάζοντας τη δεκαετή συνήθεια των χρηστών και παράλληλα εγείροντας ερωτήματα ως προς το πόσο θα είναι πρακτικό κάτι τέτοιο. Ο χρόνος θα το δείξει...

 

720 535693 658e3da46e 882bde7b243fbe43


• Στην ουσία, όμως, ένα κομάτι στο επάνω μέρος της οθόνης παραμένει καλυμμένο από τα μικροσκοπικά αξεσουάρ της κάμερας. Αυτό αποτελεί εφιάλτη για τους κατασκευαστές των εφαρμογών για το νέο iPhone, αφού τώρα πρέπει να αφήνουν χώρο για να γίνεται η κίνηση του Home στο κάτω μέρος, και για το «μονόφρυδο» κομάτι στην κορυφή.


• Η καινοτομία της μεγάλης οθόνης έφερε και μία ακόμα αλλαγή στον χειρισμό του iPhone. Χωρίς το κουμπί Home δεν μπορούσε να λειτουργήσει το ξεκλείδωμα της οθόνης με τα δακτυλικά αποτυπώματα, γι’ αυτό και αποσύρθηκε αυτή η λειτουργία. Αντικαταστάτης της έγινε το ξεκλείδωμα με την αναγνώριση προσώπου (Face ID). Οι χρήστες αναρρωτιούνται πώς θα μπορέσει να αναγνωρίσει το λογισμικό μία γυναίκα με ή χωρίς μακιγιάζ, ή έναν μουσάτο που μόλις ξυρίστηκε. Πάντως, κατά την παρουσίαση του προϊόντος η αναγνώριση προσώπου δεν λειτούργησε σωστά, αναγκάζοντας τον παρουσιαστή να ανοίξει το τηλέφωνο χειροκίνητα πληκτρολογώντας τον κωδικό pin μπροστά σε εκατομμύρια θεατές, πράγμα που τους έβαλε σε υποψίες για την αξιοπιστία αυτού του νέου συστήματος...

 

animoji1


• Η τεχνολογία πίσω από την αναγνώριση προσώπου, όμως, προσφέρει στους χρήστες του τηλεφώνου ένα ακόμα χαρακτηριστικό, τα κινούμενα emoji, Animoji για συντομία, μια σειρά από χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων που μέσω του Face ID «δανείζονται» τις κινήσεις του προσώπου μας για να δημιουργήσουν επι τόπου νέα animations που θα συνοδεύουν τα μηνύματά μας και θα προσδίδουν έναν πιο προσωπικό τόνο.


• Τέλος, ολόκληρο το τηλέφωνο θα περικλείεται από γυαλί όμοιo με αυτό της οθόνης, ακόμα και η πίσω πλευρά του, πράγμα που έκανε τους επισκευαστές κινητών να τρίβουν τα χέρια τους. Δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που ενώ δίνουν εκατοντάδες ευρώ για να αποκτήσουν ένα iPhone, τσιγκουνεύονται να αγοράσουν μια προστατευτική θήκη...

 

gettyimages 846094428

 

ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ωστόσο, έκλεψε στη διάρκεια της παρουσιασης η Angela Ahrendts, διευθύντρια των καταστημάτων της Apple παγκοσμίως, με την εμφάνισή της. Αποτελώντας τη μοναδική γυναίκα που ανέβηκε στην σκηνή για να μιλήσει για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας και τους στόχους της, φόρεσε μία εντυπωσιακή ροζ δαντελένια καπαρντίνα Burberry. Εχοντας συνδυάσει το ιδιαίτερο αυτό κομμάτι με μαύρο παντελόνι, λευκή μπλούζα και μαύρα μποτάκια, σίγουρα πήρε το βραβείο της πιο καλοντυμένης στην πολυαναμενόμενη παρουσίαση.


Μέσα στην ίδια ημέρα η ζήτηση του συγκεκριμένου κομματιού αξίας 1.995 δολαρίων αυθήθηκε κατά 830%, μετατρέποντας τη ροζ καπαρντίνα στην τελευταία μόδα του φθινοπώρου.
Δεν είναι τυχαίο το ότι η Ahrendts είχε διατελέσει στο παρελθόν οικονομική διευθύντρια της Burberry, και εξακολουθεί να παραμένει λάτρης των ρούχων της συγκεκριμένης εταιρίας.

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass