FAN FICTION #49: Άρωμα Ελλάδας και ...κάλτσας στο φετινό MοCCA Arts Festival

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 22:05

Αρκεί μια τρελή ιδέα για να κάνεις την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει. Αυτό σκεφτόταν και ο Νεοϋορκέζος σκιτσογράφος A.T. Pratt όταν δημιουργούσε τον ήρωά του, τον Mr Misocki, μαζί με τον σεναριογράφο Munish Taneja.

 

MrMi 1 cover

Πρωταγωνιστής σε αυτό το κόμικ είναι μια κάλτσα, που έχασε το ζευγάρι της, τον αδερφό της, και ψάχνει να τον βρει γιατί δεν μπορεί να ζήσει μόνη της. Κατά την αναζήτησή του, όμως, μπλέκει με την μαφία των καλτσών, σε μια περιπέτεια που θυμίζει παλιές γκανγκστερικές ταινίες με αρκετή δόση μπλε, ροζ καικίτρινης ψυχεδέλειας. Συνδυάζοντας το ιδιαίτερο στιλ του ενός και το συγγραφικό ταλέντο του άλλου, οι δημιουργοί μας μεταφέρουν σε ένα ταξίδι αναζήτησης στον σκοτεινό και επικίνδυνο υπόκοσμο των καλτσών.

MrMi 6 pg3

 

MrMi 8 pg5
Δεν περιορίστηκαν, όμως, στο κόμικ αλλά έβγαλαν στην αγορά και τις ίδιες τις κάλτσες, ιδρύοντας την εταιρία Mr Misocki, με αποκλειστικό προϊόν τους τις εκκεντρικές κάλτσες με τους πρωταγωνιστές της σειράς. Οι κάλτσες Mr Misocki πωλούνται σε ζευγάρια με διαφορετικούς χαρακτήρες, ή σε σετ των τεσσάρων, και συνοδεύονται με το ομώνυμο κόμικ σε μια συλλεκτική συσκευασία.

 

Picture 4


Όπως ήταν αναμενόμενο, η τρελή αυτή ιδέα άρεσε πολύ σε μικρούς και μεγάλους, και τους τελευταίους μήνες συναντάμε τις περίφημες κάλτσες-κόμικς στα μεγαλύτερα καταστήματα μόδας του εξωτερικού. Η επιτυχία, μάλιστα, ήταν τόση ώστε οι δημιουργοί ετοιμάζουν και τον δεύτερο τόμο της ιστορίας, με τέσσερις νέους χαρακτήρες, που μπορούν να παραγγείλουν διαδικτυακά οι φίλοι της σειράς από την ιστοσελίδα της εταιρίας.

 

Picture 3


Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψιν την νέα τάση που θέλει σοβαρό ντύσιμο με «παρδαλές» κάλτσες, όπως ήδη αρχίσαμε να βλέπουμε παντού γύρω μας, τότε μάλλον οι δημιουργοί του Mr Misocki έκαναν την τύχη τους με αυτή την επιχειρηματική τους κίνηση, ήδη έχοντας δύο μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό τους:

 


• Η ιστοσελίδα μόδας Refinery29 συμπεριέλαβε τις κάλτσες αυτές στον επίσημο κατάλογό της με τα καλύτερα 100 δώρα κάτω των 100 δολαρίων.

 

• Στο φετινό φεστιβάλ MoCCA Arts Festival, ο Mr Misocki βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλιο στην κατηγορία «special format» για αυτή την την πρωτότυπη ιδέα, την οποία σίγουρα στο μέλλον θα ακολουθήσουν κι άλλοι καλλιτέχνες.

 

 

refinery29 shops

 

• Η Refinery29 ιδρύθηκε το 2005 από τέσσερις φίλους με σκοπό να βοηθήσουν να ανακαλύψει ο καθένας το προσωπικό του στιλ, αρχικά στον χώρο της ένδυσης. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με κεφάλαιο ύψους 5.000 δολαρίων, το οποίο μόλις που έφτανε για να καλυφθεί το κόστος της ιστοσελίδας τους και το ενοίκιο του γραφείου, φέρνοντας στους αναγνώστες μία ιστορία την εβδομάδα σχετικά με τις τάσεις της μόδας. Δώδεκα χρόνια μετά, η εταιρία γιγαντώθηκε και προσμετρά 450 υπαλλήλους με γραφεία σε αρκετές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

 

Η ιστοσελίδα refinery29.com έχει 500 εκατομμύρια αναγνώστες και το περιεχόμενό της περιλαμβάνει ό,τι πιο νέο και μοδάτο κυκλοφορεί, από ρούχα, αισθητική, διατροφή, μέχρι και συμβουλές από τα μεγάλα ονόματα του χώρου για εντυπωσιακές εμφανίσεις.
Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν λατρέψει τη Refinery29, και την έχουν αναδείξει σαν τον νούμερο ένα ιντερνετικό προορισμό για εκείνους που επιθυμούν στιλ και έμπνευση για έναν πιο δημιουργικό τρόπο ζωής.

 

 

MoCCA Fest Overhead

 

• Το φεστιβάλ MoCCA Arts Festival αποτελεί τον υπέρτατο θεσμό των Αμερικανών εικονογράφων, η ιστορία του οποίου πηγαίνει πολύ πίσω, στις αρχές του 20ού αιώνα. Το 1901 ιδρύθηκε η Κοινωνία των Εικονογράφων (Society of Illustrators) από εννέα γνωστούς καλλιτέχνες της εποχής, και στη συνέχεια δεχόταν όλο και περισσότερα μέλη, με σκοπό την προώθηση των νέων καλλιτεχνών της Αμερικής, υπό την καθοδήγηση των παλαιότερων και πιο καταξιωμένων. Ήταν εκείνοι που κατά τη διάρκεια του Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου φιλοτέχνησαν όλες τις γνωστές αφίσες που βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ, με πιο γνωστή ανάμεσά τους αυτή με τον Uncle Sam με το ημίψηλο καπέλο του.

 

800px Unclesamwantyou


Αργότερα, το 1959, ξεκίνησε η ετήσια έκθεση με τους κορυφαίους καλλιτέχνες της χώρας, που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το 1981 ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη και το μουσείο τέχνης Museum of Comics and Cartoon Art, MoCCA για συντομία, όπου πλέον εκεί κάθε χρόνο διεξάγεται το μεγαλύτερο φεστιβάλ-διαγωνισμός της Αμερικής, για την ανάδειξη των νέων ταλέντων. Ο θεσμός εξαπλώθηκε και περιλαμβάνει ακόμα και μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων.

 

8b57b30a85d65af16cbffc4d9b02763d


Τα βραβεία του MoCCA Arts Festival Awards of Excellence περιλαμβάνουν κάποια μικροποσά, αλλά η διάκριση των καλλιτεχνών είναι τεράστια, χαρίζοντάς τους φήμη και κάνοντάς τους γνωστούς σε όλο τον κόσμο. Τα έργα των φετινών νικητών εκτίθονταν στο εν λόγω μουσείο μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

 

 

static1.squarespace

 

• Το ότι και φέτος σάρωσε τα βραβεία του φεστιβάλ η πολυταξιδεμένη αρχαιολόγος Glynnis Fawkes, δεν εξέπληξε κανέναν. Έκπληξη, όμως, για εμάς αποτέλεσε το έργο της που βραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλιο στην κατηγορία του, το Greek Diary, «Ελληνικό Ημερολόγιο» στη γλώσσα μας, που είναι εμπνευσμένο από το περσινό ταξίδι της στην Πάρο και αποτυπώνει εκεί όλες τις ευχάριστες εμπειρίες της.

 

Greece16HelenRocksCover21

 

 

GreeceJuly1621

Η πανέμορφη καλοκαιρινή Ελλάδα μας συνεχίζει να εμπνέει τους καλλιτέχνες, όπως έκανε αιώνες τώρα...

 

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass