ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ

Τέλος στα μεγάλα φράγματα στον Αμαζόνιο

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2018 15:16

Η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα σταματήσει να κατασκευάζει μεγάλα φράγματα στον Αμαζόνιο, σύμφωνα με δηλώσεις δύο υψηλά ιστάμενων κυβερνητικών στελεχών στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Βραζιλίας, O Globo.


Ο Λουίζ Αουγκούστο Μπαρόσο, πρόεδρος του ομοσπονδιακού οργανισμού ενεργειακού προγραμματισμού, δήλωσε ότι ο οργανισμός αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω για να αναθεωρήσει τη διαδικασία σχεδιασμού μεγάλων υδροηλεκτρικών φραγμάτων. «Υπάρχει η θεωρία ότι κάθε υδροηλεκτρική ενέργεια είναι καλή και φθηνή. Μελετάμε για να δούμε αν ισχύει αυτό για όλα τα έργα. Δεν πρόκειται να φτιάξουμε κανένα φράγμα χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες», πρόσθεσε.
«Δεν έχουμε προκαταλήψεις ενάντια στα μεγάλα έργα, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την κοινωνική επιθυμία να περιορίσουμε αυτά τα έργα. Δεν είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε κινήσεις που αγνοούν το κόστος και τους κινδύνους τους» δήλωσε με τη σειρά του ο εκτελεστικός γραμματέας του Υπουργείου Ορυχείων και Ενέργειας της Βραζιλίας, Πάουλο Πεντρόσα.
«Αν επιβεβαιωθεί, αυτή η ανακοίνωση αποτελεί σημαντική νίκη για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, τους ακτιβιστές και τις κοινότητες των ποταμών στη Βραζιλία. Η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βραζιλίας επικυρώνει ό, τι γνωρίζουν εδώ και χρόνια οι επιστήμονες, οι αυτόχθονες ακτιβιστές και οι οικονομολόγοι: ότι αυτά τα δαπανηρά, διεφθαρμένα υδροηλεκτρικά έργα καταστρέφουν τις ζωές, την βιωσιμότητα και το ζωντανό οικοσύστημα του Αμαζονίου, τους πνεύμονες του πλανήτη. Η Βραζιλία μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες χωρίς τεράστια φράγματα, και τώρα θα έχει τελικά την ευκαιρία. Είναι επιτακτική ανάγκη η Βραζιλία να προστατεύσει τα ποτάμια της και την τεράστια βιοποικιλότητά τους, τα οποία είναι όλο και πιο εύθραυστα στην εποχή της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η Κέιτ Χόρνερ, εκτελεστική διευθύντρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης International Rivers.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass