Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FAN FICTION #56: Το Dragon Ball και το τέλος της παιδικής μας αθωότητας

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2018 22:09 | Τελευταία ενημέρωση: 31 Ιαν 2018 1:36

Ήτανε μια Κυριακή μεσημέρι στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και ολόκληρο το σόι είχε σύναξη σε ταβέρνα της Φαλάνης για κεμπάπ και κρασάκι, όπως συνηθίζαμε τότε συχνά-πυκνά. Ωραίες εποχές...

Και ενώ οι μεγαλύτεροι τρώγανε, πίνανε και συζητάγανε με κέφι, εκείνη τη φορά όλα τα μικρότερα ξαδέρφια είχαμε πιάσει μια γωνιά στο τραπέζι και δε μιλιόμασταν. «Βρε τι έχουν τα παιδιά και δεν τρώνε», «Ποιος τα μάλωσε», δεν καταφέρανε να βγάλουν άκρη ποιο ήταν το πρόβλημά μας. Άντε τώρα να εξηγήσεις στους μεγαλύτερους συγγενείς πως λίγη ώρα πριν είχαμε παρακολουθήσει στα κυριακάτικα «μικιμάους» στην τηλεόραση να πεθαίνει μπροστά στα μάτια μας ένας από τους πιο αγαπημένους μας πρωταγωνιστές της δημοφιλέστερης σειράς κινουμένων σχεδίων της εποχής!
Ανάλογα σκηνικά διαδραματίστηκαν σε όλη την Ελλάδα εκείνη την ημέρα, μια μέρα που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των πιτσιρικάδων της εποχής, φέρνοντας το τέλος της παιδικής μας αθωότητας ένα βήμα πιο κοντά.
Φυσικά μιλάμε για τη σειρά Dragon Ball, που έγραψε ιστορία τη δεκαετία του ‘90 στις ελληνικές  τηλεοράσεις αλλά και σε όλο τον κόσμο εκείνη την εποχή, κάνοντας γνωστό το γιαπωνέζικο Anime σε όλο τον πλανήτη.

 

1328045 English ShowThumbnail 107e2d9b d482 e711 8175 020165574d09


Πρωταγωνιστής της σειράς ήτανε ο μικρός Σογκόκου, που παρακολουθούσαμε τις περιπέτειές του και τον ίδιο να μεγαλώνει γυρνώντας όλο τον κόσμο προσπαθώντας να μάθει πολεμικές τέχνες και να νικάει όλο και δυνατότερους αντιπάλους. Η ιστορία εξελισσόταν αργά και διήρκεσε αρκετά χρόνια αλλά το ενδιαφέρον των τηλεθεατών παρέμενε αμείωτο. Μέχρι την ημέρα που σκοτώθηκε ο καλύτερος φίλος του, ο Κρίλιν, όπως αναφέραμε παραπάνω, δίνοντας ένα τέλος στις ανέμελες περιπέτειες του ήρωά μας και οδηγώντας τον από εκεί και πέρα σε σκοτεινότερα μονοπάτια. Φυσικά, όπως συμβαίνει στον μαγικό κόσμο των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων, κανείς βασικός πρωταγωνιστής δε μένει νεκρός για πολύ, και έτσι και εδώ ο Σογκόκου βρήκε τρόπο να ξαναγυρίσει τον φίλο του στη ζωή, δυνατότερο από ποτέ. Στη συνέχεια σχεδόν όλο το καστ της σειράς πέθανε και αναστήθηκε, κάνοντάς το συνήθεια στη σειρά, μετά το πρώτο σοκ που συγκλόνισε κυριολεκτικά τον πλανήτη.
Η σειρά Dragon Ball δεν έφτασε ποτέ στο τέλος της, μιας και παίζονταν καινούρια επεισόδια για πολλά χρόνια, και η ιστορία τους συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, όπου κάθε δύο σχεδόν χρόνια βγαίνει στην κυκλοφορία μία καινούρια ταινία, συνέχεια της θρυλικής σειράς.

 

 

Ο μύθος εξαπλώνεται παντού

 

maxresdefaulkkkt

 

Η σειρά πρωτοεμφανίστηκε με τη μορφή κόμικ, ή Manga, όπως αποκαλούνται στην Ιαπωνία, διά χειρός Akira Toriyama και δημοσιευόταν σε συνέχειες στο περιοδικό Weekly Shonen Jump από το 1984 μέχρι το 1995. Ήδη από το 1986 η σειρά μεταφέρθηκε στην τηλεόραση με τη μορφή Anime, κινουμένων σχεδίων, δηλαδή, μιας και το κόμικ γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η σειρά, στη συνέχεια, έκανε γνωστή την ιστορία σε όλο τον κόσμο, και το 1989 έδωσε τη θέση της στην επόμενη συνέχειά της, τη σειρά Dragon Ball Z, όπου και αυτή παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση. Μετά το τέλος της σειράς αυτής, τη διαδέχτηκαν οι Dragon Ball GT (1996–1997) και Dragon Ball Super που παίζει ακόμα εδώ και τρία χρόνια.
Σαν να μην έφτανε ο χώρος του θεάματος, οι πολεμιστές του Dragon Ball πρωταγωνίστησαν επίσης σε 57 βιντεοπαιχνίδια, ξεκινώντας με τις παιχνιδομηχανές της Nintendo και εξαπλώνοντας σε ό,τι άλλη κονσόλα υπήρξε από τότε μέχρι και σήμερα, πουλώντας πάνω από 40 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

 

Ένας μεγάλος έρωτας γεννήθηκε το Σαββατοκύριακο

 

maxresdefault

 

Αποκορύφωμα όλων αυτών αποτελεί το νέο παιχνίδι Dragon Ball FighterZ που κυκλοφόρησε πριν τρεις μέρες για υπολογιστή, PlayStation 4 και Xbox One. Πρόκειται για ένα παιχνίδι 2.5D που δημιούργησε η Arc System Works και κυκλοφόρησε η Bandai Namco Entertainment.
Αμέσως μετά την παρουσίασή του, το παιχνίδι γνώρισε τεράστια αποδοχή από τους φανατικούς φίλους της σειράς αλλά και γενικά των πολεμικών παιχνιδιών και απ’ ό,τι φαίνεται θα αποτελέσει το επόμενο απόλυτο παιχνίδι δράσης. Η πλοκή του και ο σχεδιασμός του παραμένει πιστός στην αρχική εκδοχή της σειράς, αφού την επιμέλεια είχε ο ίδιος ο (62χρονος πλέον) δημιουργός των χαρακτήρων, δίνοντάς του από τους κριτικούς τον τίτλο του καλύτερου παιχνιδιού δράσης των τελευταίων ετών!

 

Majin 21 playable character


Παρόλο τον άψογο σχεδιασμό του Dragon Ball FighterZ, πάντως, αυτή που έκλεψε την παράσταση ήτανε η κακιά του παιχνιδιού, η Majin Android 21. Αν και δεν αποτελεί κάποιον από τους χαρακτήρες της σειράς και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το παιχνίδι, το κοινό κυριολεκτικά την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά. Λίγο η εξωτική της εμφάνιση που θυμίζει ανατολίτικο χορό της κοιλιάς, λίγο η ουρά (;) της, έκαναν μικρούς και μεγάλους παίκτες να παραμιλάνε, αλλά και το όνομά της να είναι το περασμένο Σαββατοκύριακο το πιο πολυσυζητημένο στα ιντερνετικά στέκια των φίλων του γιαπωνέζικου θεάματος, και όχι μόνο.

 

article shonen dragon ball fighterz mafin c21 android 6

 

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα βλέπουμε την όμορφη Majin Android 21 παντού μπροστά μας για αρκετό καιρό...

 

 

• Του Γιάννη Νικολάου
nikolaou.animator@gmail.com