Ντελίβερι από ρομποτικό όχημα

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2018 19:14

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Δύο πρώην μηχανικοί της Google κατασκεύασαν ένα ηλεκτροκίνητο ρομποτικό όχημα που διαθέτει σειρά προηγμένων τεχνολογιών για να μπορεί να κινείται αυτόνομα. Το R1, όπως ονομάζεται το όχημα αυτό δημιουργήθηκε για να μεταφέρει προϊόντα (τα ψώνια του σούπερμαρκετ, φαγητό, κλπ) στην πόρτα του πελάτη.


To όχημα αυτό εκτός από τα σχετικά συστήματα αυτόνομης κίνησης για να εκτελεί την αποστολή του διαθέτει και μια σειρά από τεχνολογίες και συστήματα για να παραδίδει με ασφάλεια το φορτίο του στον άνθρωπο για τον οποίο προορίζεται.
Το R1 διαθέτει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων για να αναγνωρίζει τον πελάτη ο οποίος θα λαμβάνει ένα κωδικό στο κινητό του τηλέφωνο και μέσω της σχετικής εφαρμογής όταν το όχημα φτάσει στην πόρτα του θα χρησιμοποιεί τον κωδικό για να ανοίξει η πόρτα του οχήματος και να πάρει τα πράγματα που έχει παραγγείλει. Η εφαρμογή αυτή θα ενημερώνει τον πελάτη για το που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το R1 ώστε να γνωρίζει πότε πλησιάζει στο σπίτι του και να βγει για να παραλάβει την παραγγελία του.
Οι δυο μηχανικοί ίδρυσαν μια start up εταιρεία, την Nuro, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους περίπου 70 εκατ. δολαρίων με την οποία θα ξεκινήσουν άμεσα την κατασκευή ενός στόλου R1 που θα είναι έτοιμος να αναλάβει υπηρεσία στους δρόμους το 2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass