Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΣΛΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ HYPERLOOP

Tαξίδια με ταχύτητες άνω των 1.000 χλμ/ώρα

Δημοσίευση: 29 Απρ 2018 17:25

Πέρασαν πέντε χρόνια από τότε που ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ παρουσίασε στο κοινό το φουτουριστικό σύστημα μεταφορών Hyperloop.

Ένα τρένο μέσα σε τούνελ με αρνητική πίεση, με το οποίο θα μπορούν να μετακινούνται ταξιδιώτες και να διακινούνται αγαθά με ταχύτητες άνω των χιλίων χιλιομέτρων την ώρα.

Έκτοτε εργάζονται πολλές ομάδες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη για την υλοποίηση του σχεδία και τώρα η αμερικανική εταιρεία Hyperloop TT κατασκευάζει στη Γαλλία, κοντά στην Τουλούζη, μια δοκιμαστική διαδρομή – την πρώτη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Ένα πρώτο τμήμα μήκους 320 μέτρων θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους και το πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής, υπερυψωμένο πάνω σε πυλώνες ύψους 5,8 μέτρων του χρόνου.

«Πριν από πέντε χρόνια βάλαμε ως στόχο την επίλυση των πιο πιεστικών προβλημάτων στις μεταφορές: την αποτελεσματικότητα, την άνεση και την ταχύτητα. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ντιρκ Έιχλομπορν. «Το Hyperloop είναι κάτι παραπάνω από μια επίδειξη γρήγορης επιτάχυνσης και απλώς σπάσιμο μερικών ρεκόρ ταχύτητας. Αφορά στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς συστήματος που θα προσφέρει εμπειρίες χωρίς προηγούμενο στους επιβάτες».

Ειδικοί, πάντως, επισημαίνουν ότι αν και πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα τεχνολογία, μέχρι στιγμής δεν έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει στην πράξη. Η μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει αναπτύξει ένα τέτοιο σύστημα μέχρι σήμερα είναι 386 χλμ/ώρα -πολύ μακριά από τα 1.000 χλμ/ώρα που έχει υποσχεθεί ο Μασκ. Κι αυτή την ταχυτητα την πέτυχε η Virgin Hyperloop One, μια άλλη εταιρεία που αγόρασε πέρυσι Ρίτσαρντ Μπράνσον επενδύοντας άλλα 50 εκ. δολάρια.

Η Virgin Hyperloop One λέει ότι το πρώτο της επιβατικό τρένο θα λειτουργήσει το 2021, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοκιμαστεί.

Και μπορεί η νέα δοκιμαστική διαδρομή του Hyperloop TT να φέρνει αυτή την τεχνολογία ένα βήμα κοντύτερα στην Ευρώπή, αλλά θα χρειαστεί αρκετό διάστημα, όπως φαίνεται, για να γίνει το όνειρο του Έλον Μασκ πραγματικότητα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass