Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελώρια γυναικεία φιγούρα από ξύλο και σχοινί

ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΛΤΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 19:00

Οι εγκαταστάσεις του Ντάνιελ Πόπερ (Daniel Popper) σε δημόσιους χώρους είναι εντυπωσιακές. Ο Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης είναι γνωστός για τα μεγάλου μεγέθους γλυπτά του, αλλά τούτη τη φορά προκαλεί θαυμασμό.


Έφτασε στο Τουλούμ, στο Μεξικό, για το πρώτο Φεστιβάλ Τεχνών και Κουλτούρας – με τίτλο «Η Τέχνη Μαζί μου» – και εγκατέστησε το γλυπτό «Έλα στο Φως».
Είναι από ξύλο και σκοινί και έχει το σχήμα μιας γυναικείας φιγούρας. Ο κορμός της είναι γεμάτος από πλούσια βλάστηση, και δημιουργεί μιαν αψίδα μέσα από την οποία μπορούν να βαδίσουν οι φεστιβαλιστές.
Τώρα που ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ, το «Έλα στο Φως» θα εγκατασταθεί μόνιμα στο θέρετρο Αχάου Τουλούμ.
Είναι γεγονός ότι η φήμη του Τουλούμ ως παραθεριστικού προορισμού έχει, τα τελευταία χρόνια, εκτιναχθεί στα ύψη. Σχετικά προσφάτως, μέλος της διάσημης οικογένειας Γκούγκενχαϊμ εγκαινίασε εκεί μια γκαλερί τέχνης, άκρως πρωτότυπη ως αρχιτεκτόνημα και καινοτόμα ως εκθετήριο έργων τέχνης.
Σε αυτή την περιοχή, που κατά τα φαινόμενα προσελκύει δημιουργικά μυαλά, ο Πόπερ εγκαθιστά τη γλυπτή μορφή μιας γυναίκας που ανοίγει για μας την καρδιά της και μας καλεί να μπούμε μέσα.