Auto moto

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2018 20:00
Συγκλόνισε ο θάνατος του Dunlop Συγκλόνισε ο θάνατος του Dunlop

Ο Ιρλανδός αστέρας των δύο τροχών William Dunlop, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του κατά τη διάρκεια του αγώνα Skerries 100 κοντά στο Δουβλίνο.

Ο 32χρονος αναβάτης μετρούσε 108 νίκες στην καριέρα του, 4 εκ των οποίων στο North West 200, επτά στο Ulster Grand Prix ενώ είχε και πέντε βάθρα στο TT Isle of Man. Φέτος απουσίαζε από τον θρυλικό αγώνα καθώς δεν είχε αναρρώσει πλήρως από προηγούμενο τραυματισμό αλλά κι επειδή ήθελε να περάσει χρόνο με τη σύντροφό του που διένυε δύσκολη εγκυμοσύνη. Η επιστροφή του στη δράση έγινε στο Skerries αλλά έχασε τον έλεγχο της Yamaha YZF-R1 στο τούνελ της μήκους 2.9 μιλίων διαδρομής και λίγο μετά το ατύχημα, υπέκυψε στα τραύματά του. Πρόκειται για μέλος οικογένειας με πολλές επιτυχίες στους δύο τροχούς, όμως με βαρύ τίμημα. Ο πατέρας του, Robert Dunlop, έχασε τη ζωή του πριν από δέκα χρόνια κατά τη διάρκεια του North West 200 ενώ ο θείος του, Joey Dunlop, που κατέχει το ρεκόρ των 26 νικών στο TT Isle of Man σε δυστύχημα κατά τη διάρκεια αγώνα στην Εσθονία, οκτώ χρόνια νωρίτερα. Όσο για τον αδερφό του, Michael, φέτος πανηγύρισε για 18 φορά στο ΤΤ αλλά όντας ο μόνος εκ των αναβατών της οικογένειας που είναι ακόμα εν ζωή, ουδείς γνωρίζει αν θα συνεχίσει να είναι και εν ενεργεία…

 

Πηγή έμπνευσης για τη μόδα τα motorsports

MODA FOTO2

MODA FOTO1

Ο Tommy Hilfiger, ο Marcelo Burlon, ο Marc Jacobs και πολλοί ακόμη σχεδιαστές, έχουν εμπνευστεί τις συλλογές τους από τα motorsports τα τελευταία χρόνια.

Ο συσχετισμός μεταξύ του σχεδίου μόδας και του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκ πρώτης όψεως δεν είναι ξεκάθαρος στο μυαλό σου, κάτι που είναι εξαιρετικά περίεργο αν αναλογιστείς όλα τα υφάσματα, τις στάμπες, τα ογκώδη αξεσουάρ και τα ζωντανά χρώματα που συνδυάζει το συγκεκριμένο άθλημα. Πού αλλού θα βρεις οδηγούς που ταιριάζουν τα ρούχα τους με τα αυτοκίνητά τους; Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί και να έχει την καλύτερη εμφάνιση στον κόσμο των αθλημάτων.

Στο παρελθόν, υπήρξαν τυχαίες στιγμές συνέργειας, όπως η δημιουργία των πρωτότυπων στολών της United Benetton για την ομάδα Toleman στα τέλη της δεκαετίας του '80 και του '90. Αλλά ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μέχρι και σήμερα παραμένει σχεδόν αναξιοποίητος ως πηγή έμπνευση των σχεδιαστών μόδας.

Το 2010, σχεδιαστές μόδας όπως ο Hugo Boss, οι Gieves & Hawkes και η Hackett μάχονταν προκειμένου να επενδύσουν τα χρήματά τους στις ομάδες της F1. Αυτός ο καινοτόμος σύνδεσμος μεταξύ των δύο βιομηχανιών μπορεί να εξηγήσει γιατί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει εκπληκτική επιρροή στις πασαρέλες και πέρα από αυτό -παρατήρησε το εξώφυλλο άλμπουμ του Frank Ocean για το Blond- τα τελευταία χρόνια. Οι 6 φορές είναι : Marc από τον Marc Jacobs το 2014, Marcelo Burlon και Vetements το 2015, Moschino το 2016, Tommy Hilfiger 2018 και GmbH, το 2018.

 

Bugatti με 5 εκατ. ευρώ!

BUGATTIΗ Bugatti Chiron είναι από τα πιο ακριβά σύγχρονα μοντέλα που μπορεί να αγοράσει κανείς, καθώς η τιμή της ξεκινά από περίπου 2.500.000 ευρώ. Πόσο που ναι μεν ακούγεται υπερβολικό για ένα αυτοκίνητο, έστω και να πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα και πιο σπάνια στον κόσμο, αλλά από την άλλη δεν αποκλείει την παρουσίαση ειδικών εκδόσεων που φυσικά θα κοστίζουν σαφώς περισσότερα χρήματα.

Εκδόσεων σαν την Divo που ετοιμάζει η γαλλική εταιρεία για το φετινό Concours d’ Elegance στο Pebble Beach. Η πρεμιέρα της θα γίνει στις 24 Αυγούστου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «The Quail– A Motorsports Gathering».

H Divo αναμένεται να έχει αρκετές και σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τη Chiron στην οποία και βασίζεται, μιας και η έμφαση θα δοθεί στις επιδόσεις της στις πίστες. Έτσι θα έχει ένα καινούργιο, σαφώς πιο τονισμένο αεροδυναμικό πακέτο, το οποίο θα εξασφαλίζει μεγαλύτερη κάθετη δύναμη για ακόμα καλύτερα κράτημα στις στροφές με μεγάλες ταχύτητες.

Αυτό από την άλλη όμως θα κοστίσει σε τελική ταχύτητα, μιας και θα περιοριστεί από τα 420 στα μόλις 385 χλμ./ ώρα. Κάτι όμως που θα αντισταθμίζεται από τον ακόμα καλύτερο χρόνο της στο 0-100 χλμ./ ώρα -λόγω του μικρότερου βάρους της αλλά και του καινούργιου, αγωνιστικών προδιαγραφών κιβωτίου της- που για το 0-100 χλμ./ ώρα αναμένεται να είναι κάτω από τα 2,5 δεύτερα και για το 0-200 χλμ./ ώρα.  

Από την Divo θα κατασκευαστούν συνολικά 40 μονάδες, με την τιμή της να ξεπερνά το αστρονομικό ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα την καθιστά το πιο ακριβό σύγχρονο μοντέλο.

Αν στο σημείο αυτό αναρωτιέστε για την επωνυμία Divo η Bugatti απλά ακολουθήσε την παράδοσή της υιοθετώντας το όνομα ενός ανθρώπου που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της. Ο Albert Divo ήταν οδηγός αγώνων και κέρδισε ως πιλότος της Bugatti με την Τ35 δύο φορές το διάσημο Targa Florio, το 1928 και το 1929.

 

Οδηγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass