Ο Hamilton ανανέωσε με τη Mercedes

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2018 19:10

Μετά από μήνες αναμονής, ο Lewis Hamilton έδωσε τέλος στα σενάρια και υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes-AMG Petronas!

Αυτό θα έχει διετή διάρκεια και ο Βρετανός θα παραμείνει ντυμένος στα ασημί έως το τέλος του 2020.Όχι τυχαία, τότε αλλάζει και ο κύκλος των τεχνικών κανονισμών, όταν και αναμένεται να δούμε πολλές διαφοροποιήσεις στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται ήδη στην έκτη του σεζόν με τη γερμανική ομάδα, με την οποία έχει ήδη κατακτήσει 44 νίκες και 3 παγκόσμιους τίτλους. Αριθμοί που τον έχουν χρίσει τον πιο επιτυχημένο οδηγό στην ιστορία της μάρκας. Ενώ πρέπει παράλληλα να σημειωθεί πως ο Hamilton ανήκει στην αγωνιστική «οικογένεια» της Mercedes δύο δεκαετίες, μιας και το μονοπάτι προς τη Formula 1, τα πρώτα βήματα εκεί, οι πρώτες επιτυχίες και φυσικά ο πρώτος τίτλος, ήρθαν μέσω της McLaren – τότε βασικό συνεργάτη της μάρκας. Και οι 65 νίκες της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν… powered by Mercedes. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτιο νεότερο σχετικά με τον έτερο οδηγό της ομάδας, Valtteri Bottas, το συμβόλαιο του οποίου ολοκληρώνεται επίσης στο τέλος της σεζόν που διανύεται. Ωστόσο, με τον Hamilton να παραμένει στο κόκπιτ του, ουσιαστικά μπαίνει τέλος σε όποια σενάρια… ντόμινο αλλαγών στις μεγάλες ομάδες της Formula 1.Με άλλα λόγια, ο Daniel Ricciardo –αν δεν θέλει να είναι Νο2 στο πλευρό του Hamilton στη Mercedes ή του Sebastian Vettel στη Ferrari-, θα πρέπει να παραμείνει στη Red Bull Racing.

 

Formula E: Πρωταθλητής

στη Ν. Υόρκη ο Vergne!

Παγκόσμιος πρωταθλητής της τέταρτης σεζόν της Formula E (2017/2018) αναδείχθηκε ο Jean-Eric Vergne. Ο πρώην οδηγός της Formula 1 κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο με την πέμπτη θέση στον πρώτο αγώνα της Νέας Υόρκης και το… γιόρτασε κατακτώντας την καρό σημαία στον δεύτερο! O Γάλλος πήγε στις ΗΠΑ με προβάδισμα 23 πόντων έναντι του Sam Bird που ήλπιζε στη μεγάλη ανατροπή. Και ο μηδενισμός του Vergne από τις κατατακτήριες του πρώτου αγώνα λόγω τεχνικών παρατυπιών στο μονοθέσιο, έδωσε ελπίδες στον Βρετανό. Ωστόσο ο οδηγός της TECHEETAH χρησιμοποίησε την εμπειρία του στους δρόμους του «Μεγάλου Μήλου» και από την ουρά της κατάταξης σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση που ήταν αρκετή για να τον χρίσει πρωταθλητή. Ήταν ο πρώτος τίτλος του Vergne από το 2010 όταν είχε κατακτήσει τη Βρετανική Formula 3. Επίσης, είναι ο τέταρτος διαφορετικός πρωταθλητής σε ισάριθμες σεζόν για την ηλεκτρική φόρμουλα. Όσο για τη νίκη, πήγε για δεύτερο συνεχόμενο ePrix στον περισινό πρωταθλητή Lucas di Grassi. Ο Βραζιλιάνος εκκίνησε μόλις ενδέκατος, αλλά με επίθεση διαρκείας έφτασε στην όγδοη νίκη του στον θεσμό, με τον Daniel Abt να τον πλαισιώνει σε ένα ακόμα 1-2 της Audi Sport ABT Schaeffler που πήρε… αργά μπρος. Το βάθρο συμπλήρωσε ο pole man Sebastien Buemi για λογαριασμό της Renault e.dams. Στον δεύτερο αγώνα Vergne και di Grassi έδωσαν μία εντυπωσιακή μάχη, με τον Γάλλο να επικρατεί κλείνοντας τη σεζόν με στιλ. Ο Βραζιλιάνος αρκέστηκε στη δεύτερη, με τον teammate του Abt να τον ακολουθεί για μία ακόμα φορά. Αποτέλεσμα που έχρισε πρωταθλήτρια στους κατασκευαστές την Audi Sport ABT Schaeffler, παρότι πήγε στις ΗΠΑ όντας δεύτερη στη βαθμολογία. Η τελική βαθμολογία οδηγών: Jean-Eric Vergne, TECHEETAH – 198, Lucas di Grassi, Audi Sport ABT Schaeffler – 144, Sam Bird, DS Virgin Racing – 143.

To τέλος του δρόμου για τον Pedrosa

Την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν που διανύουμε ανακοίνωσε στο περιθώριο του MotoGP του Σάχσερινγκ o Dani Pedrosa. Ανακοίνωση που απαντά στα ερωτηματικά που είχαν τεθεί μετά την επισημοποίηση του τέλους της πολυετούς σχέσης του με την εργοστασιακή ομάδα της Honda στο τέλος του 2018. Ο «Μικρός Σαμουράι» έχει πρόσφατα ανακοινωθεί από τους Ιάπωνες πως θα αντικατασταθεί από τον Jorge Lorenzo, αλλά ουδείς γνώριζε τα επόμενα βήματά του. Τελικά αυτά θα είναι εκτός πίστας. Ο Ισπανός δήλωσε σχετικά: «Είναι μια απόφαση που σκεφτόμουν να πάρω εδώ και αρκετό καιρό, είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι το σπορ που αγαπάω. Παρά το γεγονός ότι έχω αρκετά καλές ευκαιρίες για να συνεχίσω να αγωνίζομαι, δεν αισθάνομαι ότι το κάνω με την ίδια ένταση, συγκριτικά με το παρελθόν και πλέον έχω διαφορετικές προτεραιότητες στη ζωή μου. Θέλω να εκφράσω το πόσο τυχερός αισθάνομαι που είχα αυτήν την εμπειρία, αυτήν την ευκαιρία στη ζωή μου. Είναι απίστευτο να αγωνίζεσαι για μια τόσο μεγάλη ομάδα μπροστά σε τόσους οπαδούς. Μπορώ να πω πως πέτυχα περισσότερα απ’ όσα περίμενα στη ζωή μου και είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχω καταφέρει σε αυτό το σπορ». Ο 32χρονος σήμερα αναβάτης από το Σαμπαντέλ, είχε μία πλούσια καριέρα στο MotoGP, η οποία περιλάμβανε 207 εκκινήσεις, 31 νίκες, 112 βάθρα, 31 pole positions και 44 ταχύτερους γύρους. Χωρίς, ωστόσο, να γευτεί τη χαρά ενός τίτλου, όπως είχε κάνει στις μικρότερες κατηγορίες (πρωταθλητής 2003 στα 125cc, 2004 και 2005 στα 250cc). Διανύει τη 13 σεζόν με τη Repsol Honda και παρότι τρεις φορές ήταν δεύτερος στην τελική βαθμολογία του MotoGP, τα τελευταία χρόνια αδυνατούσε να πρωταγωνιστήσει.

Οδηγός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass