Οι τηλεοράσεις "διαβάζουν" τους θεατές…

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2018 19:12

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας και στην βιομηχανία των τηλεοράσεων προσέφεραν από την μια πλευρά ένα πλήθος νέων επιλογών ψυχαγωγίας (και όχι μόνο) στους κατόχους των νέας γενιάς συσκευών αλλά κουβάλησε μαζί και τις αρνητικές πλευρές που έχει ο σύγχρονος ψηφιακός κόσμος.

Οι τηλεοράσεις απέκτησαν δυνατότητες υπολογιστών διαθέτοντας σκληρούς δίσκους για εγγραφή προγραμμάτων, κάμερες και μικρόφωνα και φυσικά σύνδεση με το Interner. Οπως συμβαίνει με τους υπολογιστές έτσι και οι νέας γενιάς τηλεοράσεις άρχισαν να αποτελούν στόχο διαφόρων κακόβουλων. Από την μια πλευρά οι εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους δηλαδή να γνωρίζουν τις τηλεοπτικές συνήθειες και προτιμήσεις των κατόχων των ενώ από την άλλη πλευρά οι χάκερ μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στις τηλεοράσεις και να παρακολουθούν μέσα από τις κάμερες και τα μικρόφωνα των συσκευών τους κατόχους ακόμη και όταν η συσκευή ήταν κλειστή.

Μια νέα έρευνα που διεξήγαγαν οι New York Times αποκαλύπτει ότι η «παγίδευση» των τηλεοράσεων μας προοδεύει και αυξάνεται παράλληλα με την πρόοδο της τεχνολογίας. Η έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας επικεντρώθηκε σε ένα νέο λογισμικό για τηλεοράσεις τύπου smart οι οποίες αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς παγκοσμίως. Το λογισμικό αυτό ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία Samba και αυτό που βασικά κάνει είναι να παρακολουθεί τις τηλεοπτικές προτιμήσεις του κατόχου της συσκευής στην οποία είναι ενσωματωμένο και στην συνέχεια να βλέπει το πρόγραμμα όλων των διαθέσιμων καναλιών που υπάρχουν στην τηλεόραση αυτή (συμβατικών, δορυφορικών, συνδρομητικών κλπ) και να κάνει προτάσεις στον κάτοχο της συσκευής για εκπομπές, σειρές, ταινίες κλπ που πιθανώς να του αρέσουν ώστε να μην χάνει αυτός χρόνο για να κοιτάζει το πρόγραμμα όλων των καναλιών.

Όπως όμως αποκάλυψε η έρευνα της αμερικανικής εφημερίδας το λογισμικό αυτό αποστέλλει τα δεδομένα αυτά δηλαδή της προτιμήσεις του κάθε κατόχου και σε διαφημιστικές εταιρείες. Οι εταιρείες στην συνέχεια επεξεργάζονται τα δεδομένα για να του στέλνουν προσωποποιημένα διαφημιστικά μηνύματα, διάφορες προσφορές κλπ. Το λογισμικό αυτό μπορεί επίσης να εντοπίζει τις ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, tablet κ.α) που είναι συνδεδεμένες με το οικιακό δίκτυο ασύρματης δικτύωσης (το wi-fi του σπιτιού) και έτσι τα διαφημιστικά μηνύματα, οι προσφορές και οτιδήποτε άλλο θέλουν οι εταιρείες να αποστέλλονται και σε αυτές τις συσκευές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass