Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Auto Moto

Αποχωρεί από τη Formula 1 o Alonso!

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2018 15:30

Την απόφασή του να γυρίσει την πλάτη στη Formula 1 και να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν που διανύουμε, ανακοίνωσε ο Fernando Alonso!Σας είχαμε ενημερώσει από τη στήλη για αυτή την απόφαση που πήρε αλλά, δεν παύει να προκαλεί αίσθηση.

Ο Ισπανός το 2019 δεν θα είναι στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω ενός εντυπωσιακού video που δημοσίευσε στα προσωπικά του social media. Πρέπει να σταθούμε στο γεγονός πως σε κανένα σημείο δεν κάνει λόγο για αποχώρηση από την ενεργό δράση και πως αφήνει ανοιχτό το παράθυρο της επιστροφής στην F1. Και τώρα, τι; Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σύντομα ανακοίνωση για το επόμενο βήμα. Δηλαδή την πλήρη σεζόν στο IndyCar, όπου μεγάλος στόχος του 37χρονου είναι να κατακτήσει τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Και μαζί, το Triple Crown αφού φέτος πανηγύρισε στον 24ωρο αγώνα του Μαν, ενώ έχει στο ενεργητικό του και δύο νίκες στο Grand Prix του Μονακό. Στην έως τώρα καριέρα του, η οποία απλώνεται σε 17 σεζόν, ο οδηγός από το Οβιέδο έχει πανηγυρίσει 32 νίκες, 22 Pole Positions και έχει ανέβει 97 φορές στο βάθρο. Έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2001, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Minardi. Την επόμενη χρονιά εκτελούσε χρέη δοκιμαστή στη Renault, για λογαριασμό της οποίας οδηγούσε από το 2013. Με τη γαλλική ομάδα κατέκτησε δύο τίτλους και σε αυτή επέστρεψε μετά το επεισοδιακό πέρασμα από τη McLaren το 2007. Το 2010 μεταπήδησε στη Ferrari με την οποία έφτασε κοντά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Το 2015 ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του στη McLaren, η οποία όμως αποδείχθηκε εφιαλτική αφού δεν κατάφερε σε αυτά τα χρόνια ούτε να ανέβει στο βάθρο.

 

Τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα…

ANASFALISTO 25 8 18

Αν εμπλακείτε σε ατύχημα πρέπει έτσι κι αλλιώς να καλέσετε την Τροχαία, ειδικά αν υπάρχουν σωματικές βλάβες (τραυματισμός ή θάνατος). Πολύ περισσότερο αν το άλλο όχημα είναι ανασφάλιστο η Τροχαία πρέπει να έρθει και να κάμει επίσημη καταγραφή του συμβάντος. Σε καμία περίπτωση μην φύγετε χωρίς το χαρτί της Τροχαίας.

Το χαρτί που θα πάρετε από την Τροχαία θα πρέπει να το κρατήσετε για να το χρησιμοποιήσετε αργότερα στο δικαστήριο αν χρειαστεί. Σε περίπτωση που το ατύχημα δεν είναι σοβαρό, δηλαδή αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές, αν υπάρχει στο συμβόλαιο σας κάλυψη για ζημιές από ανασφάλιστο όχημα, μπορείτε να αποζημιωθείτε απευθείας από την ασφαλιστική σας εταιρεία, αν φυσικά φταίει ο ανασφάλιστος οδηγός.

Σε αυτήν την περίπτωση επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία για να καταγράψει το συμβάν και να κάνετε δήλωση μέσω της φροντίδας ατυχήματος.

Στην περίπτωση που υπάρχουν σωματικές βλάβες ή δεν έχετε την κάλυψη "Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα" πρέπει να υποβάλετε έγγραφη αίτηση αποζημίωσης στο Επικουρικό Κεφάλαιο, με συνημμένα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την απαίτησή σας. Η υποβολή της συγκεκριμένης αίτησης είναι απαραίτητη από τον νόμο προϋπόθεση για την δικαστική διεκδίκηση οποιασδήποτε αποζημίωσης. Το κακό είναι ότι η διαδικασία αποζημίωσης είναι συνήθως χρονοβόρα, καθώς μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 2 χρόνια ή και περισσότερο.

Φυσικά σε κάθε περίπτωση το καλύτερο είναι να μιλήσετε με κάποιον δικηγόρο για να δείτε τι σας συμφέρει περισσότερο. Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες παρέχουν νομική προστασία (δηλαδή πρόσβαση σε δικηγόρο της εταιρίας) με μικρό κόστος ή και δωρεάν.

 

WRC Γερμανίας: Νίκη για Tanak

RALLI25 8 18

Τρεις εβδομάδες μετά τη νίκη του στις ταχύτατες χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Φινλανδίας, ο Ott Tanak θριάμβευσε ξανά – αυτή τη φορά στην άσφαλτο της Γερμανίας! Εκεί είχε κερδίσει πέρυσι με το Ford Fiesta της M-Sport, κέρδισε και φέτος με το Yaris WRC της Toyota. Δεν είχε άλλωστε αντίπαλο στις τελευταίες δύο ειδικές διαδρομές κι σημειώνοντας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στην Power Stage, πήρε… παρά ένα βαθμό το απόλυτο! Έτσι μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι του τίτλου αφού είναι 12 πόντους πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier (M-Sport) και 36 από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Thierry Neuville που παρότι για δεύτερο συνεχόμενο ράλι δεν «πετούσε», είδε αυτή τη φορά την τύχη να του χαμογελά. Ο Βέλγος τερμάτισε ανέλπιστα δεύτερος, καθώς στο τελευταίο σκέλος ο teammate του στη Hyundai Dani Sordo, έστειλε το i20 WRC στα αμπέλια, ενώ ο Jari-Matti Latvala εγκατέλειψε με πρόβλημα στα υδραυλικά του Yaris. Το βάθρο συμπλήρωσε ένας άλλος οδηγός της ιαπωνικής ομάδας, ο Esapekka Lappi, που για πρώτη φορά στην καριέρα του στο WRC ήταν στο Top3 σε αγώνα σε ασφάλτινη επιφάνεια. Επόμενος σταθμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι το Ράλι Τουρκίας, που επιστρέφει στο καλεντάρι και αποτελεί τον δέκατο εκ των δεκατριών γύρων του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Διεξάγεται στις 13-16 Σεπτεμβρίου.

------------------Οδηγός------------------